Vind de beste schilder in Woudenberg

Kom gemakkelijk en snel in contact met schildersbedrijven uit Woudenberg en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Schilders Woudenberg

Top 16 schilders in Woudenberg

Compleet overzicht van alle schilders in Woudenberg

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle 16 schilders uit Woudenberg en omgeving (provincie Utrecht). Elk schildersbedrijf in deze gids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam, en heeft een bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Schilder Woudenberg gezocht?

Op zoek naar een binnen- of buitenschilder? Via Schilder Nu vind je altijd een geschikt schildersbedrijf. Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk offertes. Zonder verplichtingen.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 16 schilders in Woudenberg

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!

schilder Woudenberg

Vind een geschikte schilder in Woudenberg

Wil jij je woning van binnen of buiten strak afwerken met verf? Dan is het handig om een goede schilder uit Woudenberg in te huren. Deze beschikt niet alleen over kennis en ervaring, maar levert ook goede kwaliteit. Naast het schilderen kan een schilder je helpen met alle voorbereidende werkzaamheden, herstelwerk (zoals houtrot herstellen), en advisering.

Op deze pagina lees je meer over wat het kost om een schilder in te huren, welke schilderwerken een schilder uitvoert (en de kosten daarvan), welk btw-tarief geldt en geven we je tips voor het vergelijken van offertes.

De belangrijkste informatie op rij

 • De uurtarieven van schilders variëren meestal tussen €35,- en €50,-. Voor elke vierkante meter kun je verwachten om tussen de €30,- en €40,- per m² te betalen.
 • De kosten voor schilderwerk kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type schilderwerk, de gebruikte verfsoort, eventuele voorrijkosten en extra werkzaamheden of materialen. Dit kan bijvoorbeeld houtrot herstellen of het gebruik van een hoogwerker zijn bij lastig bereikbare klussen. Allemaal zaken die invloed hebben op de totale kosten.
 • Binnenschilderwerk hoeft niet duur te zijn. Bijvoorbeeld spuitwerk kost gemiddeld slechts €6,- tot €10,- per m² en sauswerk €10,- tot €15,- per m². Lakwerk is vaak iets duurder.
 • Het buitenschilderwerk van een woning heeft na ongeveer 4 jaar inspectie en klein onderhoud nodig. Na 5 tot 7 jaar is het meestal tijd om alles opnieuw te schilderen. De gemiddelde kosten voor het schilderen van de gehele buitenkant van een tussenwoning liggen tussen de €1.500,- en €3.000,-.
 • Hier zijn enkele handige tips om kosten te besparen op uw schilderwerk: huur een winterschilder in (bespaart tot wel 30% op de totaalprijs), doe zelf voorbereidend werk, combineer klussen, kies voor kwaliteitsverf en beperk de voorrijkosten door een lokale schilder te kiezen.
 • Bij het kiezen van een schilder zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals tarieven, kwaliteit, locatie, garanties, specialisaties en keurmerken. Het is belangrijk om al deze aspecten te overwegen voordat je een beslissing neemt.

Wat kost een schilder?

Wat kost een schilder in Woudenberg? De kosten verschillen onderling. Dit komt omdat bedrijven en zzp’ers een eigen uurtarief of prijs per m² hanteren. Gemiddeld gezien kost een schilder €35,- tot €50,- per uur, of als ze werken met een prijs per vierkante meter: €30,- tot €40,- per m². De kosten worden onder andere beïnvloed door de grootte van de klus, of het om een klus binnen of buiten het huis gaat en wat de moeilijkheidsgraad is.

Voor een binnenschilder betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per uur of €30,- tot €35,- per m². Kanttekening hierbij is wel dat bepaalde binnenschilderwerken veel voordeliger zijn, zoals spuitwerk en sauswerk. Dat is al vanaf €6,- per vierkante meter te realiseren.

Een buitenschilder is vaak duurder, dit komt door mogelijk extra materialen die ingezet worden, zoals een hoogwerker of steigers. Bij een buitenschilder denk je al gauw aan uurprijs van €40,- tot €50,- of een vierkante meter prijs van €35,- tot €40,- per m².

Navigeer op deze pagina direct naar:


Kosten van schilder 2024

€35,- tot €50,- per uur

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven.

Binnenschilder
€35,- tot €40,- per uur

Prijs per uur, incl. arbeid, verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: kozijnen binnenzijde en trap schilderen.

Buitenschilder
€40,- tot €50,- per uur

Prijs per uur incl. arbeid, verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: Buitenkozijnen, deuren en dakgoten schilderen.

Start gratis offerteaanvraag!

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

Wist je dat de kosten van een schilder flink verschillen per situatie? De prijzen hangen samen met verschillende factoren. Dit zijn onder andere:

 • De prijs van de schilder: elke schilder hanteert een eigen prijs. Hierdoor variëren de kosten per schildersbedrijf. Gemiddeld bestaat 80% van de totaalprijs uit arbeidskosten, en 20% uit materiaalkosten.
 • Prijs per m² of per uur? Een zzp’er of bedrijf gebruiken vaak 2 soorten tarieven. Een uurtarief en een prijs per m². Maar wanneer wordt welk tarief gehanteerd? Laat je een groot oppervlak behandelen, zoals de gevel buiten of een plafond? Dan rekent de vakman vaak een prijs per m². Is er veel nauwkeurigheid en precisie vereist, zoals bij het verven van deuren of een trap, dan wordt er vaak een uurloon gehanteerd.
 • Eventuele voorrijkosten: als een schildersbedrijf voorrijkosten in rekening brengt, dan zijn deze vaak afhankelijk van de afstand tussen je huis en het schildersbedrijf. Hoe groter de afstand, hoe hoger de voorrijkosten.
 • Binnen- of buitenschilderwerk: buitenschilderwerk is doorgaans duurder dan binnenschilderwerk, omdat de verf aan strengere eisen moet voldoen. Bovendien zijn er extra lagen en bescherming nodig.
 • Exacte werkzaamheden: dit verschilt per klus. Moet de vakman eerst houtrot verwijderen of kan hij direct aan de slag? Moet de muur 3 keer geverfd worden voor een goede dekking of is 1 keer voldoende? Dit heeft ook invloed op de totaalprijs.
 • Wel of niet verlaagd btw-tarief? Huis laten schilderen door een schildersbedrijf? Dan geldt mogelijk het verlaagd btw-tarief. Het verlaagde tarief houdt in dat je in plaats van de gebruikelijke 21%, maar 9% belasting betaalt. Je komt hiervoor in aanmerking als je woning ouder dan 2 jaar is. Onder het verlaagd btw-tarief van 9% vallen het voorbereiden, voorbehandelingen, het werk zelf en gebruikte materialen.

binnenschilder Woudenberg

Wat kost binnenschilderwerk?

Een binnenschilder hanteert een prijs van €30,- tot €35,- per m². Wordt er met een uurtarief gewerkt? Dan wordt voor binnenschilderwerk vaak €35,- tot €40,- per uur gerekend, tenzij het om sauswerk of spuitwerk gaat, dat is voordeliger. Sauswerk kost gemiddeld €10,- tot €15,- per vierkante meter. En spuitwerk €6,- tot €10,- per m². Vaak wordt het schilderen van muren en plafonds in de woonkamer uitbesteedt. Dit geldt ook voor het schilderen van de trap. Het laten verven van de trap kost gemiddeld €300,- tot €700,-, en geeft een erg strak resultaat.

Blaasjes in het schilderwerk of verfverkleuring op de muren? Dan is het tijd voor het inhuren van een professionele binnenschilder uit Woudenberg. Een vakman zorgt ervoor dat je interieur er weer als nieuw uitziet. Zo is een specialist in staat om muren, deuren, plafonds en trappen te verven. Dit zorgt niet alleen voor een strak interieur, het biedt ook kwaliteit en bescherming.

Het binnenschilderwerk heeft een hele grote invloed op de uitstraling van je woning. Met een vers gewit plafond of pas gelakte trap krijgt je huis een frisse look. Binnenschilderwerk is een breed begrip, want er zijn veel verschillende werkzaamheden die eronder vallen. Bekijk de prijstabel voor specifieke prijzen.

Kosten binnenschilder 2024

Schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Trapgat schilderen €300,- tot €1000,- Gemiddelde totaalkosten trapgat schilderen
Plafond schilderen €6,- tot €15,- per m² Afhankelijk van staat van ondergrond en of je kiest voor sauswerk of spuitwerk
Deuren lakken €70,- tot €110,- per deur Inclusief arbeids- en materiaalkosten
Muur schilderen €6,- tot €15,- per m² Afhankelijk van staat van ondergrond, methode van aanbrengen en hoeveelheid lagen
Vloer verven €25,- tot €35,- per m² Sterk afhankelijk van verf en type vloer.
Spuitwerk €6,- tot €10,- per m² Prijs is inclusief verf, arbeidskosten, materiaal en btw
Sauswerk €10,- tot €15,- per m² Prijs is inclusief verf, arbeidskosten, materiaal en btw

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen.


Prijsvoorbeeld: De woonkamer en keuken voorzien van latex spuitwerk

Dit gezin is verhuisd naar een nieuwe woning. Ze wilden de woonkamer en open keuken (totale ruimte van ongeveer 38 m²) strak hebben en daarom voorzien van een nieuwe laag spuitverf. Het ging in totaal om 65 m² aan muren (veel raampartijen) die gespoten moesten worden, 38 m² aan plafondoppervlakte en het lakken van 3 deuren. De muren kosten 65 m² x €8,- per m² = €520,-. Het plafond (ook spuitwerk) kostte 38 m² x €8,- per m² = €304,-. En de 3 deuren lakken (85 euro x 3) = €255,- Deze investering heeft de klant in totaal €1.079,-– gekost. Het gezin kan nu jarenlang genieten van het strakke eindresultaat.

buitenschilder Woudenberg

Wat kost buitenschilderwerk?

Een buitenschilder hanteert vaak een gemiddelde prijs van €35,- tot €40,- per m². Werkt de schilder met een uurtarief? Dan zit dat bij buitenschilderwerk rond de €40,- tot €50,- per uur. Een groot hoekhuis opnieuw schilderen kost gemiddeld €3.000,- tot €6.000,-. Dit is een totaalprijs inclusief arbeidskosten, materiaalkosten, kleine reparatiewerkzaamheden en btw.

Vaak liggen de kosten van een buitenschilder uit Woudenberg hoger dan een binnenschilder. Dit ligt aan het feit dat een buitenschilder met speciale verf en materialen werkt, zoals een hoogwerker. Echter is het werk buiten wel belangrijk voor het onderhoud van je huis. Goed onderhouden en geverfde buitenmuren, dakgoten en kozijnen geven niet alleen een mooie uitstraling, het zorgt ook dat je huis beschermd is tegen de weersomstandigheden hier in Nederland. Gemiddeld genomen is het na zo’n 4 jaar verstandig je buitenschilderwerk door een professional te laten controleren en bijwerken. Na gemiddeld 5 tot 7 jaar is het vaak nodig om de buitenkant van de woning opnieuw te verven.

Omdat het buitenschilderwerk een belangrijke, beschermende functie heeft, is het verstandig om dit uit te besteden aan een vakman. Hieronder lees je meer over de gemiddelde kosten van de werkzaamheden:

Kosten buitenschilder 2024

Schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Voordeur €120,- Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur €60,- Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn €50,- tot €100,- Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen €40,- tot €50,- Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, dakkapel, schutting, schuur, garage en tuinhuis €40,- tot €50,- Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Appartement €1.000,- tot €2.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Tussenwoning €1.500,- tot €3.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Hoekhuis €3.000,- tot €6.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Vrijstaand huis €6.000,- tot €12.000,- Totaalprijs voor de hele woning

*Let op: schilders hanteren hun eigen tarief. De genoemde prijzen zijn dus gemiddeldes.

Schilderabonnement? Steeds meer schildersbedrijven in Woudenberg bieden een schilderabonnement of onderhoudscontract aan. Je sluit een dergelijk abonnement vaak voor 5, 10 of 15 jaar af. Jaarlijks komt er iemand langs om alles te controleren en eventueel onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Je sluit een schildersabonnement af voor ongeveer €35,- per maand. Je hebt dan geen onverwachte kosten als je schilderwerk opgeknapt hoeft te worden!


Benieuwd naar de exacte prijzen van een schilder?

Vergelijk gratis en zonder verplichtingen de offertes van meerdere schilders, en ontdek de prijzen.


Tips om te besparen op de kosten van het schilderwerk

Besparen op de kosten van schilders in Woudenberg? Er zijn een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden, waarmee je aanzienlijk op de kosten van je huis schilderen bespaart.

 • Winterschilder. Zoveel mogelijk besparen op het schilderwerk in Woudenberg? Dan is het aan te raden om naar de mogelijkheden van het inhuren van een winterschilder te kijken. Deze werkt in de periode tussen 21 november en 21 maart, precies de tijd waarin bedrijven vaak minder klussen hebben lopen. Een specialist wil toch aan het werk blijven en geld verdienen, daarom geeft hij vaak speciale kortingen. Je bespaart met een goedkope winterschilder 10% tot 30% op de kosten.
 • Zelf voorbereidende werkzaamheden doen. Laat het schilderen van je huis over aan een bedrijf of zzp’er. Wil je besparen? Doe dan het voorbereidende werk zelf, zodat de vakman direct aan de slag kan. Denk aan het verwijderen van de oude verflaag, ontvetten en schuren van de ondergrond en aan de kant zetten en afdekken van meubels.
 • Combineren van klussen/samen met de buren. Zorg dat je een aantal schilderklussen met elkaar combineert. Het bedrijf is er toch al, dus pakken ze net zo goed die dakkapel, de trap of het plafond ook mee. Hoeft er maar 1 klus te gebeuren? Vraag dan rond in de buurt of er mensen zijn die nog een specialist willen inhuren. Door te combineren bespaar je op de kosten.
 • Voordelig op lange termijn (kwaliteit). Om ook op lange termijn voordelig uit te zijn en zeker te weten dat de huisschilder kwaliteit levert, is het aan te raden om recensies en ervaringen van andere klanten te lezen. Bovendien zijn er verschillende keurmerken waar je op kunt letten bij de zoektocht naar professionele en betrouwbare vakmannen.
 • Specialist uit de buurt. Het is niet ingewikkeld: een schildersbedrijf uit de buurt hoeft minder kilometers te maken en heeft minder reistijd. Kortom, een voordelige optie omdat je geen voorrijkosten betaalt. Vaak zijn goedkope en professionele specialisten ook bij jou in de buurt te vinden, dus waarom een vakman inhuren die aan de andere kant van het land woont?

schilderwerk plafond

Hoe kies ik een goede schilder in Woudenberg?

Als je een schilder uit Woudenberg inhuurt, zijn er een aantal punten waar je op let bij het vergelijken van schilder offertes. Je wilt natuurlijk weten of de vakman betrouwbaar is en wat zijn tarief is. Daarbij is het aan te raden een specialist uit de buurt in te schakelen, de locatie is dus ook belangrijk. Let ook op de garantievoorwaarden en of het bedrijf gespecialiseerd is.

1. Tarief

Let als eerste op het tarief van de schilders. Ieder bedrijf hanteert vaak een eigen prijs. Het ene bedrijf is dus een stuk duurder dan een ander bedrijf. Baseer je keuze niet op 1 offerte, maar vraag er meerdere aan zodat je de bedrijven onderling met elkaar vergelijkt op hun uurloon.

De schilder kan werken met een uurtarief, vierkante meter prijs en totaalprijs. Bij kleine schildersklussen is een uurtarief gangbaar. Wel is het dan belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de verwachte duur van het project. Een prijs per vierkante meter wordt vaak gedaan als de specialist de omvang van de klus goed kan inschatten. Bij grotere projecten, zoals de hele buitenkant van de woning schilderen, is een totaalprijs handig. Je weet dan precies welke kosten je kunt verwachten, en komt niet voor verassingen te staan.

2. Betrouwbaarheid van de schilder

Het lezen van reviews en het krijgen van referenties is een goede manier om achter de betrouwbaarheid te komen. Je wilt namelijk dat een schilder een uitstekend eindresultaat levert en dat alles van goede kwaliteit is. Kijk bovendien ook naar de kwaliteit, materialen en of er goed geschuurd wordt.

3. Let op de locatie in verband met voorrijkosten

Het uurtarief en de betrouwbaarheid zijn minstens zo belangrijk als de locatie waar het bedrijf vandaan komt. Het is aan te raden om vakmannen te zoeken uit je eigen regio. Dit voorkomt dat je voorrijkosten betaalt.

4. Garantie op het schilderwerk

Een schildersbedrijf is vaak verplicht om garanties te geven op het werk dat ze uitvoeren. Mochten er problemen voorkomen binnen een bepaald tijdsbestek, dan neem je contact op met de specialisten zodat zij het voor je corrigeren. Bovendien moeten vakmanschap en materiaal ook terugkomen in de garantie op het werk.

5. Specialisme van schildersbedrijf

Let ten slotte op het specialisme. Dit wil zeggen dat je kunt letten op het feit of de specialisten ongevraagd advies geven over de staat van je huis, het type verf enzovoort. Je kunt om referenties vragen om een goede indruk van het bedrijf te krijgen.

6. Wel of geen keurmerken?

Een betrouwbare vakman is soms lastig te vinden, omdat er zo ontzettend veel bedrijven zijn. Hoe vind je nou een goed schildersbedrijf in Woudenberg? Niet alleen door te letten op het uurtarief en de locatie. Er zijn een aantal belangrijke keurmerken waar je op kunt letten, zoals AF-erkend, De Betere Schilder en keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit zijn keurmerken waar schildersbedrijven mogelijk over beschikken en geeft zekerheid over de betrouwbaarheid van een schilder. Let wel: keurmerken zeggen niet alles. Schilders met keurmerken geven je een extra zekerheid. Echter wil het niet zeggen dat schilders zonder keurmerken minder goede kwaliteit leveren.

7. Kwaliteit van het gebruikte verfmateriaal

Bij het laten uitvoeren van schilderwerken is het essentieel om te weten welke verf en voorbereidingen er gebruikt worden. Vraag daarom altijd om duidelijke informatie en specificaties in de offerte, zodat je weet wat je kunt verwachten. Zo bent je verzekerd van een duurzaam resultaat met kwaliteitsverf én voldoende (lak)lagen.

Een professionele schilder heeft de kennis, ervaring en vaardigheden om jouw schilderproject snel, strak en efficiënt af te ronden. Zo bespaar je tijd, energie en frustratie. Zelf voor zo’n strak resultaat zorgen is erg lastig. – Schilder aan het woord

schildersbedrijf Woudenberg

Schilder in Woudenberg gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Een goede schilder gezocht in Woudenberg? Verbeter de uitstraling in en rondom jouw huis door een schildersbedrijf in te schakelen. Krijg advies en de beste prijzen.

Start nu je gratis offerteaanvraag

Vul dan je gegevens in op het offerteformulier. Je ontvangt dan maximaal 5 offertes van verschillende schilders. Vergelijk deze onderling op prijs, kwaliteit, aanbod en garantie. Op die manier vind je het juiste bedrijf uit jouw regio én bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we nog een aantal veelgestelde vragen over het inschakelen van een schilder en de schilderwerken.


Wil je besparen op schilderwerk? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes via ons platform. Vul het offerteformulier in en ontvang maximaal 5 offertes van ervaren schilders uit jouw regio. Neem rustig de tijd om deze offertes te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zit er toch niet een geschikt aanbod tussen? Geen probleem. Het is zonder verplichtingen. Je kunt ook handmatig contactgegevens zoeken op onze bedrijvengids van schilders in Nederland, maar houd er rekening mee dat niet alle schilders bij ons aangesloten zijn.
Heb je een schilder offerte aangevraagd? Dan is het belangrijk om deze goed door te lezen. Over het algemeen bestaat een offerte uit meerdere onderdelen. Zo krijg je antwoord op wat de totale kosten zijn en uit welke onderdelen deze kosten bestaan (let ook op de btw), hoe lang de offerte geldig is, welke garantievoorwaarden er gelden en welke materialen er nodig zijn. Vraag nu gratis offertes aan.
Voor goed schilderwerk heb je niet alleen goede materialen nodig, maar ook de voorbereiding is belangrijk. Een goede schilder zal altijd eerst de ondergrond behandelen en eventuele reparatiewerkzaamheden uitvoeren (zoals verwijderen van houtrot).
Buitenschilderwerk moet je na een jaar of 4 laten controleren, een vakman checkt dan of er beschadigingen of zwakke plekken zijn. Na gemiddeld 7 jaar is het belangrijk om het schilderwerk een grote opknapbeurt te geven zodat de verf zijn beschermende functie niet verliest. Check daarnaast zelf elk naar of er blaasjes of beschadigingen in het schilderwerk zitten.

De ideale temperatuur voor schilderen is 19 graden Celsius. Maar zelfs als het tussen de 10 en 25 graden is, kun je prima buiten schilderen. Bij te lage temperaturen droogt de verf niet goed genoeg en kan deze niet goed hechten. En als het te warm wordt, kunnen er blaasjes ontstaan onder de verf.
Het inhuren van een schildersbedrijf heeft meerdere voordelen. Een schilder geeft je bijvoorbeeld goed advies over je opties en welke verf geschikt is, en neemt ook veel werk uit handen. Je bent er zelf geen tijd meer aan kwijt en schilderwerk wordt sneller afgerond.
Voor buitenschilderwerk geldt dat dat dit om de 5 à 7 jaar gedaan moet worden. Het onderhoud is hierbij belangrijk. Bij goed onderhoud blijft het schilderwerk langer goed. Let op verkleuringen, bladderen of andere beschadigingen. Wanneer je dit ziet, is het tijd om een schilder in te schakelen.
Het verven van een appartement aan de buitenzijde kost gemiddeld €1.000,- tot €2.000,-. Bij een grotere woning zijn er meer buitenkozijnen (en dakgoten) om te schilderen en lopen de kosten op. Je betaalt voor het verven van een rijtjeshuis gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. Bij een vrijstaande woning beginnen de kosten vanaf €6.000,-.