winterschilder

Winterschilder

Op zoek naar een schilder die je binnenmuur of kozijnen gaat verven tegen een aantrekkelijk tarief? Schakel dan een winterschilder in! Met een winterschilder profiteer je van kwalitatief schilderwerk en vakmanschap met hoge korting. Hiermee bespaar je op het uurtarief van de schilders. Een winterschilder schildert zowel buiten als binnen.

Winterschilders geven vaak korting op het uurtarief in de winter, dit woderen in het voorjaar en de zomer. Men denkt vaak nog dat er in de winter niet geschilderd kan worden, dit is echter niet het geval. In drdt ook wel een winterschilderpremie genoemd, maar er is nog een bespaartip. Vergelijk offertes van meerdere specialisten! Vraag deze gratis offertes eenvoudig aan via het offerteformulier. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Wat is een winterschilder?

Een winterschilder is een schilder die in de winter schildert. Vanaf eind november tot eind maart heeft een schilder vaak minder klussen. In deze periode is het namelijk kouder en vochtiger. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is het echter wel mogelijk om in deze periode te schilderen. We noemen deze schilder dan een winterschilder. Schilders die in de koudere maanden werken, geven vaak een hoge korting op het werk. Ten eerste om aan het werk te blijven en ten tweede om het aantrekkelijker te maken om te schilderen. De kwaliteit van een winterschilder is precies hetzelfde, daar hoef je je geen zorgen over te maken.

In de winter je woning laten schilderen?

Schakel een winterschilder in en ontvang korting!

Offertes aanvragen

Wat doet een winterschilder?

Een winterschilder kun je inschakelen voor dezelfde schilderwerken als waar je een ‘gewone’ schilder voor zou inhuren. Ook voor schilderwerk buitenshuis! De binnenschilder schildert vakkundig kozijnen, muren, plafonds, maar ook kasten en tafels. Vaak denkt men dat het alleen mogelijk is om in een woning te schilderen in de winter, maar door speciale verf te gebruiken en andere hulpmiddelen schildert de buitenschilder moeiteloos buitenshuis in de winter. Hij gebruik in de winter verf die sneller droogt en geschikt is voor een lage buitentemperatuur en een zeil of doek ter afscherming tegen vocht en kou. Soms worden er ook straalkachels gebruikt om de verf extra snel te laten drogen.

Waarom geven winterschilders korting?

Meestal wordt er voor gekozen om buiten te schilderen in het voorjaar en de zomer. Men denkt vaak nog dat er in de winter niet geschilderd kan worden, dit is echter niet het geval. In de wintermaanden zijn er hierdoor een stuk minder schilderwerken voor een schilder. Een winterschilder werkt juist in deze koelere maanden tegen hoge kortingen. Deze kortingen kunnen oplopen tot maar liefst 30% op buitenschilderwerk en spuitwerk. De winterschilder gebruikt bijvoorbeeld speciale verf om te zorgen dat het beter droogt in koudere temperaturen. Naast de korting wordt je vaak ook sneller geholpen, want de schilder heeft minder klussen.

winterschilder prijzen

Winterschilderpremie, wat is dat?

Een winterschilderpremie was een premie die werd gegeven om het schilderen in de winter aantrekkelijker te maken. Voor het schilderen in de winter kreeg je dan een winterschilderpremie die kon oplopen tot enkele tientjes per dag dat er geschilderd werd. Deze winterschilderpremie is echter een aantal jaar geleden afgeschaft. Door vakbonden en schildersbedrijven wordt er gepleit om de winterschilderpremie weer in te voeren, omdat het een extra stimulans is om een schilder in te huren. Om de klant toch zo goed mogelijk te helpen, geven schildersbedrijven nu zelf korting. Om zo de afgeschafte winterschilderpremie te compenseren.

Prijs van een winterschilder

De prijs voor een schilder in de winter wordt per uur of per m² berekend, daarnaast is het afhankelijk of het gaat om binnenschilderwerk of buitenschilderwerk. Het uurtarief voor een binnenschilder is gemiddeld €25,- tot €30,- en voor een buitenschilder €30,- tot €45,-. Met een schilder die werkt in de winter krijg je 15% tot 30% korting op de kosten. Een andere manier om te besparen is door offertes te vergelijken. De prijs is daarnaast afhankelijk van de onderdelen die er geschilderd moeten worden en de materialen. Spuitwerk is bijvoorbeeld goedkoper dan sauswerk, ongeveer €3,- tot €5,- goedkoper per m². In de prijstabel vind je nog meer gemiddelde prijzen en bijbehorende kortingen.

Prijstabel: Kosten winterschilder per uur en per m²

Type klusGemiddelde prijs incl. materiaal en btw*Gemiddelde korting
Binnen  
Schilderwerk (per m²)€25,- tot €35,-Tot 30%
Schilderwerk (per uur)€25,- tot €30,-Tot 15%
Sauswerk (per m²)€7,- tot €14,-Tot 30%
Spuitwerk (per m²)€4,- tot €9,-Tot 30%
Buiten  
Schilderwerk (per m²)€25,- tot €35,-Tot 30%
Schilderwerk (per uur)€30,- tot €45,-Tot 25%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Verlaagd btw-tarief van 6% naar 9%

Voor het schilderen van je woning in de winter betaal je minder btw, namelijk maar 6% in plaats van 21%. Dit verlaagde tarief wordt per 1 januari 2019 verhoogt naar 9%. Komende winter dus al! Het btw-tarief geldt in 2018 en 2019 voor de arbeidskosten, het voorbereiden van het schilderwerk, het schilderen en de gebruikte materialen. Ook het schuren en lakken van een houten vloer die een bouwkundig onderdeel is van de woning valt onder deze regeling. Het geldt niet voor het herstellen van onderdelen met nieuwe vervangende delen, bijvoorbeeld het herstellen van houtrot in een houten kozijn. Op belastingdienst.nl lees je meer over het btw-tarief en de voorwaarden.

Invloed van de temperatuur op de verf

Hoe kan de winterschilder toch buiten schilderen?

Schilders horen vaak van klanten dat ze denken dat er in de winter niet geschilderd kan worden, maar dit is niet het geval. De schilder zorgt voor goede omstandigheden. De vakman gebruikt bijvoorbeeld straalkachels of een zeil voor het schilderen van een buitenmuur. Er wordt dan een steiger opgebouwd langs de muur waarbij de buitenkant afgedekt wordt met een zeil. Vocht kan zo niet bij het schilderwerk komen. Daarnaast gebruikt hij speciale verf. Gewone verf is niet geschikt bij lage temperaturen, het droogt niet goed. De speciale verf is geschikt voor een temperatuur tot het vriespunt.

schilderen winter

Winterschilder voor al je binnen & buiten klussen

Een winterschilder schildert niet alleen buitenshuis, maar ook binnenshuis. Hij schildert bijvoorbeeld je binnenkozijnen, deuren en trappen in een woning, maar ook voor het aanbrengen van behang is het mogelijk een schilder in te schakelen. Of heb je nog een kast of tafel die wel een nieuwe lik verf kan gebruiken? Een schilder schildert in de winter de kozijnen en buitendeuren, maar ook de gevelbekleding en muren. Tuinhuisjes, garages en schuttingen moeten regelmatig geschilderd worden om de levensduur te verlegen en problemen met onder andere houtrot te voorkomen.

Voordelen van een winterschilder

Doordat er minder klussen zijn in de winterperiode, hoef je minder te lang te wachten en is er sneller een geschikte schilder beschikbaar. De schilder weet daarnaast precies wat er nodig is om in deze periode te schilderen en zorgt ervoor dat het schilderwerk er perfect uitziet. Met een schilder in de winter is alles afgerond voor de zomer. Geen steigers meer rondom je woning en je geniet van prachtig schilderwerk. De belangrijkste voordelen van een winterschilder:

  • Hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp.
  • Schilderwerken verlopen snel door de ervaring van de vakman.
  • Je krijgt kortingen op de schilderwerken in de winter.
  • In de zomer heb je geen last van steigers in je tuin ,op je terras of oprit.

Winterschilder voor binnen en buiten?

Vergelijk offertes en vind een schilder uit de buurt!

Offertes aanvragen

Nog meer besparen op kosten winterschilder!

Met een winterschilder bespaar je aanzienlijk op het uurtarief en materiaalkosten omdat de schildersbedrijven hoge kortingen geven op schilderwerk. Ze hebben vaak minder schilderklussen in de winter. Daarom worden er kortingen gegeven en is er vaak snel een schilder beschikbaar. Ons netwerk bestaat uit ervaren en deskundige schilders. Bespaar op de totaalprijs door gratis offertes aan te vragen via het offerteformulier. Je ontvangt meerdere aanbiedingen van specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk de offertes en kies de beste winter. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Bespaar tot wel 40% op de kosten!