Vind de beste schilder in Silvolde

Kom gemakkelijk en snel in contact met schildersbedrijven uit Silvolde en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Schilders Silvolde

Top 13 schilders in Silvolde

Compleet overzicht van alle schilders in Silvolde en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle 13 schilders uit Silvolde en omgeving (provincie Gelderland). Elk schildersbedrijf in deze gids is handmatig geselecteerd door Schilder-nu, en heeft een bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Schilder Silvolde gezocht?

Via Schilder Nu vind je altijd een geschikte binnen- of buitenschilder. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt spoedig offertes. Vergelijk en bespaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 13 schilders in Silvolde en omgeving

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!

Wat kost een schilder in Silvolde?

Wanneer je een schilder inhuurt, is het gebruikelijk om te rekenen met een prijs per vierkante meter of uurtarief. Voor binnenschilderwerk betaal je gemiddeld €30,- tot €35,- per m² of €35,- tot €40,- per uur.

Voor buitenschilderwerk liggen deze kosten vaak hoger vanwege de benodigde materialen, ongeveer €35,- tot €40,- per m² of rond de €40,- tot €50,- per uur. Deze prijzen zijn inclusief alle materialen, zoals verf en kwasten. Door te kiezen voor een winterschilder kun je maar liefst 30% besparen op de totale kosten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de tarieven van een schilder in Silvolde afhangen van verschillende factoren, zoals het soort werk, de staat van de ondergrond en eventuele benodigde reparaties. Voor binnenwerk zoals saus- of spuitwerk, kun je al een schilder inhuren voor slechts €6,- per vierkante meter.

Voor grotere projecten is het vaak mogelijk om een vaste, totale prijs af te spreken. In de prijstabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van veelvoorkomende projecten, zodat je een idee hebt van wat je kunt verwachten.

Kosten binnenschilderwerk 2024

Binnenschilderwerk Gemiddelde prijzen Toelichting
Muur schilderen €6,- tot €15,- per m² Afhankelijk van staat van ondergrond, methode van aanbrengen en hoeveelheid lagen
Plafond schilderen €6,- tot €15,- per m² Afhankelijk van staat van ondergrond en of je kiest voor sauswerk of spuitwerk
Spuitwerk €6,- tot €10,- per m² Prijs is inclusief verf, arbeidskosten, materiaal en btw
Sauswerk €10,- tot €15,- per m² Prijs is inclusief verf, arbeidskosten, materiaal en btw
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Trapgat schilderen €300,- tot €1000,- Gemiddelde totaalkosten trapgat schilderen
Deuren lakken €70,- tot €110,- per deur Inclusief arbeids- en materiaalkosten
Kozijnen binnen schilderen €35,- tot €75,- per kozijn Inclusief arbeids- en materiaalkosten
Vloer verven €25,- tot €35,- per m²  
Behangen €35,- tot €40,- per uur  
Keukenkastjes verven €825,- tot €1.200,- Afhankelijk van maatvoering keuken
Reparatiewerkzaamheden (scheuren, gaten, oneffenheden wegwerken) €35,- tot €40,- per uur  

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen.

Kosten buitenschilderwerk 2024

Buitenschilderwerk Gemiddelde prijzen Toelichting
Appartement €1.000,- tot €2.000,- Hele appartement van buiten schilderen
Tussenwoning €1.500,- tot €3.000,- Totaalprijs voor al het buitenschilderwerk van tussenwoning
Hoekhuis €3.000,- tot €6.000,- Totaalprijs voor buitenschilderwerk van hele woning
Vrijstaand huis €6.000,- tot €12.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Voordeur €120,- Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur €60,- Grondverf en 1 laklaag
Buitenkozijnen schilderen €50,- tot €100,- Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen €40,- tot €50,- per uur Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, dakkapel, schutting, schuur, garage en tuinhuis €40,- tot €50,- per uur Prijs inclusief verf, materiaal en btw

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen. Op deze pagina vind je meer informatie over de schilder kosten.

9 tips om te besparen op de kosten van een schilder

 • Om geld te besparen op je schilderwerk, kun je alvast enkele voorbereidingen treffen. Dit kan bijvoorbeeld het verwijderen van meubels, stopcontacten en lichtschakelaars zijn, of het afdekken van de vloer. Zorg er wel altijd voor dat je dit in overleg met de schilder doet. Zo kan hij meteen aan de slag wanneer hij aankomt.
 • Profiteer van een seizoenskorting. Als je jouw schilderwerk buiten het seizoen plant, kun je vaak korting krijgen. Veel schilders hanteren lagere tarieven tussen 21 november en 21 maart voor buitenschilderwerk.
 • Door goed voor het schilderwerk te zorgen, kun je hogere kosten vermijden. Je kunt zelf regelmatig het schilderwerk schoonmaken en om de 4 jaar een schilder laten inspecteren en bijwerken. Op deze manier voorkom je reparaties van bijvoorbeeld houtrot en verleng je de levensduur van de verf, wat uiteindelijk kosten bespaart.
 • Kies voor hoogwaardige verf. De schilder geeft je graag advies over welke verf het beste is. Hoewel dit misschien wat duurder kan zijn, gaat het langer mee (wat uiteindelijk geld bespaart) en zorgt het voor een beter eindresultaat.
 • Als je gaat schilderen, is het slim om het aantal kleuren dat je gebruikt te beperken. Kies voor een palet van enkele matchende kleuren, dit geeft een samenhangend en stijlvolle uitstraling aan je project. Bovendien houdt het de kosten onder controle. Als je te veel verschillende kleuren gebruikt, moet de schilder meer verf kopen en zal hij meer tijd nodig hebben om de overgangen tussen kleuren perfect te maken.
 • Als je meerdere klussen hebt die gedaan moeten worden, probeer dan te onderhandelen over een korting door alles tegelijkertijd uit te laten voeren. Bijvoorbeeld door bepaalde ruimtes te behangen en andere te schilderen. Op deze manier kun je geld besparen en toch alle werkzaamheden gedaan krijgen.
 • Ga voor een ervaren schilder uit de buurt, die bekend staat om zijn kwaliteitswerk. Dit zorgt niet alleen voor besparingen op de lange termijn, maar ook voor het vermijden van hoge voorrijkosten. Kies slim en kies lokaal!
 • Belastingtarieven zijn belangrijk om te begrijpen als je een woning bezit. Onder bepaalde voorwaarden, zoals de leeftijd van je woning (minimaal 2 jaar), kun je in aanmerking komen voor een verlaagd btw-tarief van 9% in plaats van 21%.
 • Vergelijk offertes. Maak gebruik van de gratis offerteservice om gemakkelijk meerdere aanbiedingen te vergelijken en de meest geschikte schilder te kiezen op basis van prijs en expertise.

schilder aan het werk

Hoe kies je een geschikte schilder in Silvolde?

Het is begrijpelijk dat je alleen de beste vakmensen over de vloer wilt hebben. Voordat je een schilder in Silvolde inhuurt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Het is verstandig om te informeren naar de garantievoorwaarden. Een professionele schilder is altijd bereid om eventuele problemen of gebreken op te lossen. Volgens de wet heb je recht op 4 jaar garantie voor binnenschilderwerk en 2 jaar voor buitenschilderwerk.
 • Wat zijn de betalingsvoorwaarden? Meestal is het gebruikelijk om een aanbetaling te doen voor materialen en de rest na voltooiing van het werk te betalen. Pas op als een schilder vraagt om het totale factuurbedrag in één keer vooraf te betalen.
 • Heb je al aan een professionele houding gedacht? Je hoeft natuurlijk niet te trouwen met de schilder, maar het is wel van groot belang dat je goed kunt communiceren en dat de vakman betrouwbaar is en afspraken nakomt.
 • Aarzel niet om vragen te stellen. Bij een groter project is het verstandig om een ontmoeting te plannen met de schilder en hem extra vragen te stellen.
 • Om een goed beeld te krijgen van de expertise van een schilder, is het verstandig om reviews, portfolio’s en projectfoto’s te bekijken of op te vragen. Dit geeft je een beter inzicht in hun werk en ervaringen van eerdere klanten.
 • Bij het kiezen van een schilder is het belangrijk om te controleren of ze de juiste licenties, verzekeringen en keurmerken hebben. Dit kan gemakkelijk online worden gecontroleerd en zo niet, vraag het dan aan de schilder zelf. Het is echter niet altijd nodig dat een schilder keurmerken heeft om vakwerk te leveren.

6 veelgestelde vragen & antwoorden

Om het je makkelijk te maken, hebben we hieronder enkele veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.


Voor buitenschilderwerk zijn temperaturen tussen de 10 en 25 graden meestal ideaal. Zorg er wel voor dat je niet in direct zonlicht schildert, aangezien dit scheuren en blaasjes in de verf kan veroorzaken. Te koude temperaturen zorgen ervoor dat de verf niet goed droogt en mogelijk slecht hecht.
Het is handig om een schilder te kiezen die ook ervaren is in behangen. Meestal wordt het schilderwerk gedaan voordat het behang wordt aangebracht. Dit kan kostenbesparend zijn, omdat je dan maar één specialist nodig hebt voor beide klussen.
Het juiste moment om te verven na het stucen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het seizoen waarin de bouw plaatsvond, hoe vaak het regende tijdens de bouw en de mate van ventilatie. Over het algemeen wordt aangeraden om minimaal 2 seizoenen te wachten na het stucen voordat je gaat verven. Op die manier kan het oppervlak goed drogen en ben je verzekerd van een duurzaam resultaat.
Een ervaren schilderen kan een resultaat leveren dat als doe-het-zelver bijna onmogelijk is om te behalen. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar geeft je ook de ruimte om je te concentreren op andere belangrijke zaken. Vertrouw op een professional voor het beste resultaat.
Wanneer je een professionele schilder inhuurt, is het belangrijk om een gedetailleerde en goed uitgewerkte offerte te ontvangen waar beide partijen akkoord mee gaan. Deze offerte moet contactgegevens, datum van uitgifte, een gedetailleerde beschrijving van het werk (inclusief de oppervlakten die geschilderd moeten worden, kleuren, aantal lagen, gebruikte materialen en eventuele voorbereidende werkzaamheden en reparaties), kostenoverzicht en betalingsvoorwaarden, tijdschema en eventuele garanties bevatten. Sommige schilders voegen ook hun algemene voorwaarden toe aan de offerte. Om misverstanden en conflicten te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat beide partijen het document ondertekenen.
Wil je niet te veel betalen voor professioneel schilderwerk? Gebruik de gratis vergelijkingsservice en ontvang offertes van betrouwbare schilders uit je eigen regio. Vul ons formulier in en ontvang tot wel 5 offertes om te vergelijken. Kies vervolgens de beste optie voor je wensen en behoeften. Als je niets geschikts vindt, geen probleem! Het is geheel vrijblijvend. Je kunt ook handmatig contact opnemen met schilders via onze bedrijvengids (let op: deze schilders zijn mogelijk niet bij ons aangesloten).

Gratis schilder offertes vergelijken!