Besparen op schilderwerk?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Schilderwerk

Besteed jouw schilderwerk uit aan een ervaren schildersbedrijf en je bent verzekerd van het mooiste resultaat! Geen strepen, geen druipers en het mooiste van alles: je bespaart jezelf heel veel waardevolle tijd en energie. Ook jouw schilderwerk uitbesteden?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk offertes om te vergelijken, gratis en vrijblijvend. Op deze pagina lees je welk schilderwerk je kunt uitbesteden aan een schilder. Je krijgt ook informatie over de kosten en leest hoe vaak jij je schilderwerk moet vernieuwen.schilderwerk

Wat kost schilderwerk?

>Wat kost schilderwerk per m²? Dit is afhankelijk van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren. Schilderwerk buiten kost ongeveer €35,- tot €40,- per m². Schilderwerk binnen is iets goedkoper, ongeveer €30,- tot €35,- per m².

Waarom is schilderwerk binnen goedkoper?

Dit is minder complex. Schilderwerk buiten moet het hout beschermen tegen neerslag en kou, dat is bij schilderwerk binnen niet het geval. Bovendien zijn binnenschilderwerken gemakkelijker uit te voeren. Lees op deze pagina meer over de kosten van schilders.

Sauswerk kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m² en spuitwerk kost je ongeveer €6,- tot €10,- per m².

Schakel je een winterschilder in, dan bespaar je tot wel 30% op de totaalprijs! Benieuwd naar de kosten voor jou schilderklus> Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Kosten schilderwerk 2021

Schilderwerk Prijs per m²*
Buitenschilderwerk €35,- tot €40,-
Binnenschilderwerk €30,- tot €35,-
Sauswerk €10,- tot €15,-
Spuitwerk €6,- tot €10,-
Winterschilder Tot wel 30% korting op de totaalprijs

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Tijd voor het bijwerken van schilderwerk?

Vind eenvoudig schilders in je regio en bespaar tot 40% op de schilderkosten!


Om welk schilderwerk gaat het?

Schilderwerk in en rond het huis is erg divers. Je kunt veel verschillende soorten schilderwerk uitbesteden aan een schilder. Laat je muren sausen en geef je woonkamer, slaapkamer of keuken snel een nieuwe kleur. Of kies voor spuitwerk zodat de schilderwerken nog sneller zijn afgerond!

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten schilderwerk. Ook lees je meer over de voorbereidingen en het onderhoud dat nodig is.

Wil jij je schilderwerk ook uitbesteden? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Schilderwerk voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor schilderwerk geldt dit ook zeker. Schilders besteden veel aandacht aan het schilderwerk voorbereiden. De voorbereiding bestaat uit het ontvetten en schoonmaken van het schilderwerk.

Hierdoor hecht de nieuwe verflaag zo goed mogelijk aan de ondergrond, waardoor het langer meegaat en er mooier uitziet. Veel doe-het-zelf-schilders slaan de voorbereiding over, waardoor het eindresultaat niet zo mooi is als verwacht. In dat geval kun je het schilderwerk laten herstellen door een ervaren schilder!

Schilderwerk aanbrengen

Na de voorbereidingen gaan de vakmannen verder met het schilderwerk aanbrengen. Dit kan op verschillende manieren: met een kwast, met een verfroller of met een spuitmachine. Een spuitmachine is de snelste en goedkoopste methode om muren, plafonds of vloeren te verven.

Gaat het om ander schilderwerk in huis, dan is verven met een kwast vaak de beste optie. Voor het bijwerken van schilderwerk is aanbrengen met een kwast ook de beste optie.

Schilderwerk onderhouden

Schilderwerk onderhouden is belangrijk om de levensduur van je schilderwerk te verlengen. Zeker in het geval van buitenschilderwerk!

Hoe onderhoud ik het schilderwerk?

We raden je aan om alle schilderwerken eens per jaar goed schoon te maken. Controleer het direct op beschadigingen: zo kun je het schilderwerk bijwerken als dat nodig is. Hierdoor blijf je het hout beschermen tegen neerslag en kou, en ontstaat er geen houtrot!

schilderwerk in huis

Binnenschilderwerk

Wanneer we spreken van schilderwerk binnen, dan doelen we op al het schilderwerk in huis. Dit geeft jouw woning de gewenste uitstraling. Kies voor een frisse woonkamer met lichte kleuren, of gebruik juist donkere kleuren voor een warme sfeer.

Naast het schilderen van de muren, plafonds en vloeren is het natuurlijk ook mogelijk om de binnenkozijnen en deuren te verven. Of om je houten meubels eens een frisse kleur te geven! Door dit uit te besteden aan een vakman ben je verzekerd van het mooiste resultaat. Het schilderwerk binnen wordt uitgevoerd door een binnenschilder.

Onder schilderwerk binnen verstaan we:


Schilderwerk buiten

Aan schilderwerk buiten worden strenge eisen gesteld. Dat komt omdat dit schilderwerk het hout moet beschermen tegen neerslag en kou. Beschadigd schilderwerk kan namelijk leiden tot houtrot. Als het hout niet optimaal beschermd wordt, dringt regenwater in het hout met grote beschadigingen als gevolg.

Hoe vaak moet ik het schilderwerk buiten vernieuwen?

We raden je aan om de schilderwerken in ieder geval eens elke 7 tot 10 jaar te vernieuwen. Controleer daarnaast elk jaar of er beschadigingen ontstaan. Als dit het geval is, laat het schilderwerk dan bijwerken. Het buitenschilderwerk wordt uitgevoerd door een buitenschilder.

Bij schilderwerk buiten kun je denken aan:Schilder gezocht voor schilderwerk?

Vraag gratis offertes aan en kies de schilder die aan jouw wensen voldoet!
Start gratis offerteaanvraag


Sauswerk

Sauswerk is waarschijnlijk de meest traditionele manier om grote oppervlakken te verven. Sausen gebeurt vaak met een roller. Muren en plafonds zijn perfect om te sausen. Het voordeel van sausen is dat het snel en efficiënt gebeurt, maar dat de schilder nog wel een grote invloed heeft op de dikte van de verf en zo de kwaliteit kan beïnvloeden.

Sommige stukken van de muur of het plafond vragen om een andere behandeling. Bijvoorbeeld door beschadigingen op de ondergrond.

Spuitwerk

Spuitwerk is een stuk goedkoper dan sauswerk, omdat het veel sneller is aangebracht. Met een spuitmachine brengt de vakman de verf heel snel en egaal aan op de muur. Het resultaat is strak schilderwerk op de muur of een plafond.

Zitten er ook nadelen aan spuitwerk?

Bij spuitwerk ontstaat altijd een soort nevel. Het is dus heel erg belangrijk dat alles goed wordt afgedekt: vloeren, meubels, kozijnen: alles wat niet gespoten moet worden moet worden afgedekt. Hierdoor duurt de voorbereiding langer dan bij bijvoorbeeld sauswerk.

Behangen of verven?

Er zijn verschillende manieren om je muur af te werken. Kies je voor verven, dan kies je over het algemeen voor een strakke afwerking. Eventueel zijn ook geografische vormen op de muur mogelijk. Dit creëert een speels effect.

Behang heeft doorgaans een wat ouderwetse reputatie, maar er zijn vandaag de dag heel veel leuke soorten behang verkrijgbaar. Je kunt er ook voor kiezen om eerst behang aan te brengen, en dit daarna te laten schilderen. Schakel dan een schilder en behanger in: deze zijn ervaren in beide werkzaamheden! Vraag gratis offertes aan!

schilderwerk herstellen

Welke verf gebruiken voor schilderwerk?

Er zijn heel veel verschillende soorten verf beschikbaar. Hoe weet je welke verf de beste optie is? Het antwoord is afhankelijk van je voorkeuren.

Acrylverf wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor schilderwerk binnen. Dit is op waterbasis en daardoor reukvrij. Bovendien is het niet zo schadelijk voor het milieu en verkleurt het maar weinig. Een bijkomend voordeel van acrylverf is dat het snel droogt.

Alkydverf wordt vooral voor schilderwerk buiten gebruikt. Dit is op basis van olie en verdunbaar met terpentine. Dit is heel fijn in gebruik, omdat de droogtijd langer is. Hierdoor heeft de verf meer tijd om uit te vloeien en gebruik je uiteindelijk minder verf. Maar een nadeel is de sterkere geur van de alkydverf.

Een schilder geeft ook advies over de soort verf die het meest geschikt is voor je schilderklus. Schilder inschakelen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%!

Hoeveel btw op schilderwerk?

Wist je dat er op schilderwerk vaak een verlaagd btw-tarief geldt? Hoeveel btw zit er op schilderwerk? Als je huis ouder dan 2 jaar is betaal je slechts 9% btw voor je schilderwerk. Hieronder vallen ook andere werkzaamheden, zoals het voorbereiden van de schilderwerken en de gebruikte materialen.

Let op: dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig als jij een ervaren schildersbedrijf inhuurt. Ga je zelf aan de slag, dan betaal je over alle materiaalkosten gewoon 21% btw. Meer over het verlaagde btw-tarief op schilderwerk lees je op belastingdienst.nl of op de pagina btw schilderwerk.

Tips voor schilderwerk

Schilderwerk lijkt misschien eenvoudig, maar het is lastig om zelf écht een mooi streeploos resultaat te behalen. We raden je daarom aan om altijd een ervaren vakman in te schakelen. Hieronder geven we je een aantal handige tips voor je schilderwerk in en rond het huis.

  • Met goed onderhoud gaat je schilderwerk langer mee. Controleer al het (buiten) schilderwerk ieder jaar op beschadigingen of zwakke plekken. Als de verf poedert, begint af te bladderen of barsten heeft is het tijd om het schilderwerk in het geheel te vernieuwen.
  • Werk schilderwerk op tijd bij als je zwakke plekken of beschadigingen ontdekt. Beschadigingen in het hout vul je met een epoxy reparatiemiddel. Schuur het oppervlak daarna licht op, ontvet het en geef het een nieuwe verflaag.
  • Tijd om je schilderwerk te vernieuwen? Combineer meerdere projecten. Veel schilders bieden een korting bij een grote schilderklus. Uiteindelijk ben je in dat geval goedkoper uit dan wanneer je kleine klussen verspreidt over meerdere maanden of zelfs jaren. Het is ook mogelijk om een schilder abonnement af te sluiten.
  • Weet je niet welke schilder je moet kiezen? Let dan op keurmerken als ‘Betere Schilder’. Dit keurmerk geeft aan dat de schilders regelmatig gecontroleerd worden op kwaliteit en voldoen aan strenge eisen. Beschikt een schilder over een keurmerk, dan is dat een goede indicatie van de kwaliteit die ze leveren.
  • Vergelijk meerdere schilders met elkaar om zo de vakman met de beste prijs te vinden. We raden je aan om niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook de garantie op schilderwerk. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Weten waar je op moet letten? Je leest het op de pagina schilder offerte.

schilderwerk bijwerken

Schilderwerk uitbesteden? Gratis offertes vergelijken

Wil jij profiteren van de beste kwaliteit voor de laagste prijs? Vergelijk gratis offertes! De offerteaanvraag is gratis én vrijblijvend. Dat betekent dat je nergens aan vast zit.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt de prijsopgaven van vakmannen in je eigen regio. Vergelijk de prijzen en kies zo eenvoudig het beste aanbod! Je bespaart tot wel 40% op al je schilderwerk. Kwalitatief schilderwerk in huis voor een scherpe prijs? Vergelijk gratis offertes en vind de vakman met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken!