Schilders vergelijken: de 6 belangrijkste tips

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Schilders vergelijken

Schilders vergelijken

Schilders vergelijken is echt een slimme stap! Wist je dat we in Nederland meer dan 15.000 schildersbedrijven hebben? Dit betekent dat je gemakkelijk te veel zou kunnen betalen voor je schilderklus. Maar, met een beetje onderzoek naar verschillende schilders, ontdek je snel wie de beste deal biedt in termen van prijs en kwaliteit.

Als je overweegt een schilder in te schakelen voor bijvoorbeeld het schilderen van je kozijnen, muren of voor andere schilderprojecten, is het altijd een goed idee om eerst schilders te vergelijken! Maar waar moet je allemaal op letten? Hier vind je de 6 beste tips, inclusief wat extra handige informatie.

Start gratis offerteaanvraag!

Door het vergelijken van offertes van meerdere schildersbedrijven, kun je behoorlijk besparen. Vraag gratis offertes aan en ontvang verschillende prijsoverzichten om te vergelijken. Zo betaal je nooit te veel! En maak je geen zorgen, deze offertedienst is volledig gratis en vrijblijvend.

Waarom zou je schildersbedrijven vergelijken?

Wanneer je iets wilt laten schilderen in je huis, is het altijd verstandig om een professionele schilder in te schakelen. Het vergelijken van schilders brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Je krijgt inzicht in de prijzen die gehanteerd worden.
 • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit.
 • Het kiezen van een schilder wordt makkelijker.
 • Bespaar tijd en geld.
 • Geen vrije dagen regelen op je werk.
 • Leuke dingen doen in plaats van schilderen.
 • Profiteer van het verlaagde btw-tarief van 9% btw in plaats van 21% btw.

Tip 1: Stel je budget op en maak een plan

Voordat je schilders gaat vergelijken, bepaal eerst je budget en maak een gedetailleerd plan van de schilderwerken die je wilt laten uitvoeren. Welke kleuren en verfsoorten heb je in gedachten, of wil je hier advies over? Hoeveel wil je uitgeven aan het schilderproject?

Het is verstandig om in je plan op te nemen:

 • De ruimtes die aangepakt moeten worden
 • Het soort verf waar je voor wilt gaan
 • Of er sprake zal zijn van meerwerk, zoals het herstellen van muren

Een goed plan helpt schilders een betere inschatting te maken van de klus, wat kan leiden tot nauwkeurigere offertes.

Tip 2: Vraag naar referenties en lees reviews

Goede kwaliteit is wat je verwacht van schilderwerken. Vraag daarom altijd om referenties en zoek zelf naar reviews. Dit geeft je een veel beter beeld van de kwaliteit van de schilders.

Tip 3: Bekijk de voorwaarden

Het is slim om de voorwaarden van de schildersbedrijven goed door te nemen. Wanneer beginnen ze, hoe lang duurt het werk en wie regelt de verf?

schilder vergelijker

Tip 4: Informeer naar garantie op het schilderwerk

Ieder schildersbedrijf hanteert verschillende voorwaarden. Het is belangrijk deze goed door te nemen voordat je een keuze maakt. Zijn er bijvoorbeeld beperkingen ten aanzien van de omstandigheden waarin de garantie geldt?

Zoek naar schilders die duidelijke en eerlijke voorwaarden hebben. Voorzichtigheid is geboden bij bedrijven die vaag zijn over garanties en aansprakelijkheid.

Tip 5: Zijn er keurmerken?

Er zijn enkele keurmerken binnen de schildersbranche zoals de AF Erkenningsregeling en De Betere Schilder. Deze geven je extra zekerheid over de kwaliteit van het schilderwerk. Een schildersbedrijf zonder keurmerk kan nog steeds kwaliteit leveren, maar een keurmerk biedt je net dat extra stukje zekerheid.

Tip 6: Controleer de offertes zorgvuldig

Kijk goed naar de aangeboden offertes. Niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat er precies gedaan wordt, welke materialen en verfsoorten worden gebruikt, en welke service het bedrijf biedt.

Dus, neem je tijd, vergelijk verschillende schilders en kies de beste optie voor jouw schilderwerk. Zo maak je een geïnformeerde beslissing en ben je verzekerd van het beste resultaat voor een eerlijke prijs.

Lees hier meer over offertes van schilders, en waarop te letten.

Basiswerkzaamheden of meerwerk?

Bij het aanvragen van een offerte voor schilderwerk is er één cruciaal aspect dat je goed in je achterhoofd moet houden. Een schilder zal altijd een offerte opstellen gebaseerd op de basiswerkzaamheden. Als er extra taken bijkomen, zoals het verwijderen en weer monteren van stopcontacten, valt dit onder meerwerk. Dit kan aanzienlijk de kosten op de uiteindelijke factuur verhogen. Vraag daarom altijd naar de kosten voor meerwerk voordat je verschillende offertes gaat vergelijken. Het is enorm frustrerend om hier pas tijdens of na de werkzaamheden achter te komen en met een hoge rekening opgescheept te zitten.

Staan alle verplichte posten op de offerte?

Zorg ervoor dat alle verplichte posten op de offerte staan. Op de factuur moeten een aantal posten verplicht vermeld worden, en deze moeten ook al in de offerte gespecificeerd zijn. Hier is een checklist; controleer je offerte op deze essentiële punten:

 • BTW-tarief: Dit is altijd verplicht om te betalen, dus dit hoort ook op de offerte thuis. Reken op 9 procent voor het arbeidsloon en 21 procent voor de materialen.
 • De materialen zelf: Al het materiaal dat wordt gebruikt moet gespecificeerd zijn op de offerte.
 • Alle arbeidskosten: Alle kosten, inclusief die voor bijkomende werkzaamheden die niet direct met het schilderen te maken hebben, moeten vermeld worden.
 • De kosten van opruimen: Wordt jouw huis weer netjes achtergelaten na het schilderen, dan moeten de kosten voor de benodigde tijd ook op de offerte staan.

Ongeacht de afstand die een schilder aflegt; de kilometerkosten worden altijd in rekening gebracht en verschijnen ook op de factuur. Als de schilder langskomt voor het opstellen van de offerte, is de kans groot dat je deze reiskosten ook moet betalen.

Ga niet alleen af op de prijs. De goedkoopste schilder is niet altijd de beste keuze. Vergelijk ook de kwaliteit van het werk, de ervaring van de schilder en de garanties die worden aangeboden. – Expert aan het woord.

Wat kost een schildersbedrijf?

Of je nu de buitenkant of binnenkant laat schilderen, vaak schakelen mensen een schildersbedrijf in voor het beste resultaat. Een professionele schilder kent alle finesses van verftechnieken, de soorten verf, en beschikt over het juiste materiaal. Het grootste voordeel? Je hoeft zelf helemaal niets te doen.

Hieronder vind je een tabel met gemiddelde kosten van een schilder in 2024 opgesomd:

Schilder kosten 2024

Schilderwerk Kosten
Buitenschilderwerk €35,- tot €40,- per m²
Binnenschilderwerk €30,- tot €35,- per m²
Sauswerk €10,- tot €15,- per m²
Spuitwerk €6,- tot €10,- per m²
Winterschilder Tot wel 30% korting op de totaalprijs

*Belangrijk: de genoemde prijzen zijn gemiddeld en incl. verf, materiaal en btw. Kosten kunnen per schilder verschillen.


Goede schilder vinden, voor de beste prijs?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Start gratis offerteaanvraag


Tips bij het inhuren van een schilder:

 • Betaal nooit het volledige bedrag vooraf. Een aanbetaling voor de materialen is logisch, maar de rest betaal je pas als het werk is voltooid.
 • Offertes opvragen is slim. Het beste vraag je offertes aan van lokale schilders om een goede vergelijking te maken. Nu je weet waarop je moet letten, kun je gemakkelijk met één klik verschillende offertes aanvragen. Dit kan je veel geld besparen.
 • Communiceer duidelijk over wat je wilt bereiken en wees open over je verwachtingen.
 • Zorg ervoor dat je huis klaar is voor de schilder. Het verplaatsen van meubels en ontruimen van de kamer kan de kosten drukken, aangezien schilders vaak extra rekenen voor deze diensten.
 • Blijf betrokken tijdens het proces en controleer regelmatig de vordering van het werk.

Tip: Besparen op de kosten? Schilders vergelijken!

Wil je een schilder inschakelen en tegelijk besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend, waardoor je nergens aan vastzit. Start nu je gratis offerteaanvraag en kies niet alleen op basis van prijs maar ook voorwaarden en garanties van schildersbedrijven.

Gratis offertes vergelijken!