Vind de beste schilder voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Schilder

Zelf je huis schilderen? Niet iedereen heeft daar tijd of zin in. Met de hulp van een schilder ben je bovendien verzekerd van een prachtig resultaat, zonder strepen of andere foutjes! Er zijn tal van schilders werkzaam: op zoek naar een schilder in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de prijzen van schilders in jouw regio en kies de goedkoopste schilder. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kosten! Op deze pagina lees je meer over de schilderswerkzaamheden en vind je informatie over de kosten.Waarom een schilder inhuren?

Twijfel je over het inhuren van schilders? Als jij je schilderswerkzaamheden uitbesteedt aan een ervaren binnen- of buitenschilder ben je verzekerd van het mooiste resultaat. Bovendien bespaar je jezelf waardevolle tijd!

De grootste voordelen van het inhuren van schilders:

 • Met de hulp van schilders in de buurt ben je verzekerd van het mooiste resultaat.
 • Schilders voeren de schilderswerkzaamheden snel en efficiënt uit.
 • Je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie.
 • Een erkende schilder biedt garantie op het afgeleverde werk.
 • Als je schilders inschakelt hoef je zelf geen materialen aan te schaffen!

Schilder

Wat voor soort schilder zoek je?

Er zijn verschillende soorten schilders die je kunt inschakelen. Vraag jezelf eens af welke schilder jij nodig hebt.

Voor binnenschilderwerk raden we je aan om een binnenschilder in te schakelen. Deze is ervaren in alle schilderwerkzaamheden binnen in je huis. Met een binnenschilder ben je verzekerd van het mooiste resultaat.

Gaat het juist om buitenschilderwerk, kies dan een buitenschilder. Deze weet precies welke soorten verf geschikt zijn en hoe hij het hout optimaal moet voorbereiden.

Daarnaast is het ook mogelijk een winterschilder in te schakelen. Een winterschilder is doorgaans een goedkope schilder. Omdat schilders ’s winters vaak minder klussen hebben, vragen ze in de winter een lagere prijs!

Schilderswerkzaamheden

Een schilder is ervaren in het sausen van verschillende materialen. Het kan gaan om hout, metaal, kunststof of beton. Dankzij jarenlange ervaring ben je met de inzet van een schilder verzekerd van een strak resultaat, zonder strepen.

Je kunt zowel het binnen- als buitenschilderwerk uitbesteden aan ervaren schilders. Een binnenschilder voorziet je muren, plafonds of zelfs vloeren van een frisse kleur en een buitenschilder is ervaren in het schilderwerk buiten. Door dit eens in de 5 tot 6 jaar te vernieuwen behoud je de kwaliteit van het hout en verleng je de levensduur! Denk hierbij aan werkzaamheden zoals het lakken van kozijnen en deuren.

Schilder inhuren voor jouw binnen- of buitenschilderwerk?

Vergelijk gratis offertes en vind eenvoudig een vakman bij jou in de buurt.

Gratis offertes

Schilderwerk: om welke schildersklus gaat het?

Je kunt elke schilderklus in en rondom je huis uitbesteden aan schilders. Alleen dan ben je verzekerd van het beste resultaat. Denk bij binnenschilderwerk bijvoorbeeld aan het verven van de woonkamer, keuken of slaapkamer.

Bij schilderwerk buiten gaat het vooral om het houtwerk, zoals het lakken van kozijnen en het verven van de dakkapel. Maar je kunt er ook voor kiezen om je gevel een frisse verflaag te geven! Op die manier geef jij je woning zelfs een compleet nieuw uiterlijk!
Bij binnenschilderwerk gaat het om het schilderen van:


Wanneer we het hebben over buitenschilderwerken, dan gaat het met name over het verven van:

 • Kozijnen
 • De buitendeur
 • Een dakkapel
 • De schuur
 • Een schutting
 • Een tuinhuis
 • De garage

schilders in de buurt

Wanneer schilderen?

Wanneer jij het schilderwerk in je woning laat uitvoeren, is volledig afhankelijk van je voorkeuren. Natuurlijk moet je de schilderwerken aanpakken zodra ze beschadigingen vertonen. Afbladderende verf is bijvoorbeeld een belangrijk teken. We raden je aan om de buitenschilderwerken in ieder geval elke 5 tot 6 jaar te vernieuwen. Zo voorkom je dat het hout beschadigd raakt door houtrot!

Je kunt in elke periode van het jaar schilderswerkzaamheden uit laten voeren. Wil je een goedkope schilder inhuren? Kies dan voor een winterschilder! Het uurtarief van de schilder ligt ’s winters aanzienlijk lager, en zo bespaar jij flink op de kosten.

Wat zijn de kosten?

Wat een schilder per uur kost is afhankelijk van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren. Het gemiddelde uurtarief voor binnenschilderwerk ligt rond de €35,- tot €40,- en voor buitenschilderwerk betaal je ongeveer €35,- tot €40,- per uur.

Schakel je een winterschilder in?

Dan bespaar je ongeveer 30% op de totaalprijs. Schilder gezocht? Met het vergelijken van offertes ben je altijd verzekerd van de beste prijs. Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk schilders en bespaar tot wel 40%!

Vind met het vergelijken van offertes snel de schilder met het beste aanbod.

Gratis offertes

Besparen op de kosten? 6 handige tips

Schilderskosten te hoog? Er zijn gelukkig verschillende manieren om te besparen op de kosten. Kies bijvoorbeeld altijd voor een schilder bij jou in de regio en schakel een winterschilder in!
Zo bespaar jij op de schilderskosten:

 • Tip 1. Bereid de binnen- of buitenschilderwerk zelf voor. Zo bespaar jij de schilders heel veel tijd, omdat ze direct aan de slag kunnen. Informeer altijd bij de vakman welke voorbereidingen je zelf kunt uitvoeren.
 • Tip 2. Voer de makkelijke binnenschilderwerken zelf uit. Denk bijvoorbeeld aan het sausen van een rechte muur die je gemakkelijk kunt bereiken. Besteed de moeilijkere binnen- en buitenschilderwerken dan zelf uit.
 • Tip 3. Voorkom kleine klusjes, en besteed alle schilderwerken in één keer uit. Hoe groter de klus, hoe hoger de kans op een mooie korting.
 • Tip 4. Kies altijd voor een schilder bij jou in de buurt. Zo bespaar je op de voorrijkosten. Veel schildersbedrijven brengen namelijk geen voorrijkosten in rekening binnen een bepaalde straal.
 • Tip 5. Schakel een winterschilder in! Zo bespaar je gemakkelijk tot 30% op de totaalprijs.
 • Tip 6. Profiteer van het verlaagde btw-tarief op schilderwerk. Kijk op de site van belastingdienst om te kijken welke werkzaamheden van een schilder onder dit tarief vallen.
 • Tip 7. Vergelijk gratis offertes van schilders in de buurt! Kies de goedkoopste schilder en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten!

schilders

Schilder gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Zoek je een schilder bij jou in de buurt? Vergelijk gratis en vrijblijvend de prijzen van meerdere schilders in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot maar liefst 40% op de totaalprijs!

Geen zorgen: want de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast! Start nu jouw gratis offerteaanvraag en bespaar!