Besparen op de kosten van een schilder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Schilder offerte

Schilder offerte

Voor je schilderwerken laat uitvoeren, vraag je bij een schilder natuurlijk een offerte aan. De offerte geeft een beeld van de kosten, de planning en de garantievoorwaarden. Zo sta je achteraf niet voor vervelende verrassingen en weet je precies wat jouw schilderwerk gaat kosten!

Op deze pagina lees je hoe een offerteaanvraag in zijn werk gaat en waar je op moet letten wanneer je schilder offertes gaat vergelijken. Daarnaast lees je vele handige tips om zo de beste schilder voor jouw klus te vinden!


Schilder offerte: de belangrijkste informatie op rij

  • Via onze offerteservice ontvang je na je aanvraag maximaal 5 offertes van schilders in je regio. De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend.
  • In een offerte wordt de prijsopbouw weergeven. Zo heb je een prijsindicatie voor de klus.
  • Let bij het vergelijken van offertes niet alleen op de prijs, maar ook op de nodige materialen, de werkzaamheden die worden uitgevoerd en de begin- en einddatum.
  • Ook de garantie en de voorwaarden zijn belangrijk om mee te nemen in je keuze.


schilder offerte

Hoe werkt het vergelijken van schilder offertes?

Na de offerteaanvraag op deze site ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere schilders bij jou in de buurt: gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Je kunt nu alle prijzen met elkaar vergelijken. Kies de schilder offerte die jou het meest aanspreekt, de schilder die de laagste prijs biedt, de vakman met de beste garantie of die het snelst kan beginnen: jij bepaalt zelf welk aanbod het beste bij je past.

Het voordeel?

Je bespaart tot wel 40% op de totale schilderkosten als je kies voor de schilder offerte met de laagste prijs! Benieuwd naar de exacte kosten van schilderwerken? Vergelijk gratis offertes!

Prijsopbouw van de schilder offerte

Elke offerte van een schilder is anders opgebouwd. Wel bestaat de offerte van schilders uit dezelfde elementen. Zo vind je in de offerte voor het schilderwerk in ieder geval een prijsindicatie en een verklaring. Zo weet je dus hoe de prijs is opgebouwd.

Soms staat er in de offerte van de schilder een vaste prijs: dit is vaak het geval bij grote schilderklussen. Gaat het juist om kleine klussen, dan rekent de schilder vaak een uurtarief of een prijs per vierkante meter.

Let op: soms staan er in de offerte voor het schilderwerk nog bijkomende kosten. Denk aan voorrijkosten of afvoerkosten. Bij sommige schildersbedrijven zitten deze kosten bij de totaalprijs inbegrepen, bij anderen juist niet.

Onderdelen van de offerte voor schilderwerk

In een offerte van schilders staan naast de totaalprijs verschillende onderdelen. Zo staat er in de offerte van een schilder onder andere welke werkzaamheden hij uitvoert en wat de planning hiervan is. Op die manier krijg je ook een beeld van de duur van de schilderswerken. Wil je graag dat de vakmannen zo snel mogelijk kunnen beginnen? Kies dan voor de offerte van het schildersbedrijf dat als eerste kan starten.

Een ander belangrijk onderdeel van een schilderofferte is de garantie. Wat gebeurt er als de schilderwerken toch niet helemaal naar wens zijn? Of als het schilderwerk buiten alweer vrij snel beschadigd raakt? Neem daarom altijd de garantie door.

schilder offertes vergelijken

Laag btw-tarief voor schilderwerken?

In de prijsofferte zet het schildersbedrijf ook de btw. Hierbij is het van belang dat je vermeldt hoe oud je woning is: bij huizen ouder dan twee jaar, profiteer je namelijk van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt slechts 9% btw over alle materiaalkosten en arbeidskosten.

Ook werkzaamheden zoals de voorbereiding en alle voorbehandelingen vallen onder het verlaagde btw-tarief van 9%. Alleen bij werkzaamheden die te ver van het schilderwerk afstaan kosten wel gewoon 21% btw. Hierbij gaat het om taken zoals het vervangen van de kozijnen voordat je ze laat schilderen, of het kitwerk aan de ramen, deuren en kozijnen.

Let op: dit btw-tarief van 9% is alleen geldig als je een erkend schildersbedrijf inschakelt, niet als je zelf materialen koopt.

offerte schilderwerk

Waarop letten bij offerte voor schilderwerk?

Ga je schilder offertes aanvragen? Goed idee! Met het vergelijken van offertes bespaar je al snel tot wel 40% op de schilderkosten. Maar als je een offerte voor het schilderen van je huis ontvangt: weet jij dan waar je op moet letten?

Hieronder hebben we 7 handige tips voor je opgesteld. Zo weet jij waar je op moet letten bij een offerte voor schilderwerk.

1. Hoe berekent de schilder de prijs?

Als je een offerte van een schilder ontvangt, kijk dan eerst naar de manier waarop de vakman de prijs berekent. Sommige schilders hanteren een prijs per uur terwijl andere schilders kiezen voor een vaste prijs per vierkante meter. Dit is vaak ook afhankelijk van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren.

In een offerte voor de trap schilderen gaat het vaak om een uurprijs terwijl schilderwerk op de muur vaak per vierkante meter wordt berekend.

2. Vermijd geschatte kosten: stelposten

Voorkom stelposten in de offerte. Stelposten zijn geschatte kosten. Bijvoorbeeld de huur voor een steiger of kosten voor het herstellen van onverwachte problemen. Dit mag een schilder namelijk alleen in overleg met jou verhelpen en in rekening brengen. Als deze zogeheten stelposten in de offerte staan vermeld, kan het gebeuren dat je achteraf een hogere prijs moet betalen dan in eerste instantie in de offerte stond.

Is de offerte niet duidelijk?

Vraag het schildersbedrijf dan om de offerte voor het schilderwerk binnen of buiten duidelijker te maken.

3. Welke materialen worden er gebruikt?

Geeft het schildersbedrijf in de offerte aan welke materialen ze gebruiken voor het schilderwerk? Gebruiken ze een huismerk verf of juist voor een kwalitatief a-merk? Dit heeft een grote invloed op de prijs én natuurlijk ook op de kwaliteit van het schilderwerk. Betaal je liever minder voor goedkopere verf of ben je bereid meer te betalen voor een kwalitatief merk verf?

Houd er ook rekening mee dat de schilder met een goedkope verfsoort vaak meer lagen moet schilderen, waardoor de materiaalkosten uiteindelijk helemaal niet zoveel lager zijn.

4. Hoeveel lagen verf?

Geeft het schildersbedrijf in de offerte aan hoeveel lagen verf ze willen aanbrengen? In veel gevallen is één laag verf voldoende: bij goed dekkende verf bijvoorbeeld, maar ook als de onderliggende verflaag er nog strak en netjes uitziet. Gaat het om een kaal kozijn dan moet de schilder al snel drie lagen verf aanbrengen, waaronder een grondverf of primer.

Ook als je wilt overstappen naar een andere kleur zijn er meerdere verflagen nodig. Dit heeft natuurlijk een grote invloed op de totaalprijs.


Gratis offerte voor schilderwerk in je huis!

Kies de offerte met de beste prijs en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!
Start gratis offerteaanvraag


5. Zit het herstellen van houtrot bij de prijs inbegrepen?

Houdt de schilder in de offerte rekening met het herstellen van houtrot? Als er in het houtwerk houtrot gevonden wordt, dan moet hij dit herstellen voordat hij verder kan met schilderen. Als de kosten voor het herstellen van houtrot niet bij de totaalprijs is inbegrepen, dan kan de prijs flink hoger oplopen dan je in eerste instantie verwacht.

Let ook op of de voorbereiding bij de prijs is inbegrepen. Schuren en ontvetten kost wat tijd, maar is wel noodzakelijk voor een goede hechting.

6. Duidelijkheid over begin- en einddatum?

Staat er in de offerte voor schilderwerk buiten of binnen ook een begin- en einddatum? Schilderwerk buiten is vaak afhankelijk van het weer, dus dan kan de datum wat variëren. Maar in het geval van binnenschilderwerk is een strakke planning vaak wel haalbaar!

Let bij het vergelijken van offertes dus niet alleen op de prijs, maar ook op de planning. Vind je het prima als de schilders langer bezig zijn als je minder betaalt? Of betaal je juist liever meer voor schilderwerk dat snel is afgerond?

7. Duidelijke garantie en voorwaarden?

We raden je altijd aan om de garantie en voorwaarden door te nemen. Een lagere prijs is mooi, maar een goede garantie ook. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je na het tekenen van de offerte toch besluit om het schilderwerk uit te stellen? En wie herstelt het schilderwerk als het onverhoopt toch al snel beschadigt? Vergelijk dus niet alleen op prijs, maar ook op de garantie en voorwaarden.

Verschil offerte schilderwerk binnen of buiten?

Er zit een flink verschil in prijs in een offerte voor binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Hoe kan dit? De prijs voor binnenschilderwerk is lager. Dat komt omdat de schilders niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en gewoon kunnen werken wanneer het uitkomt. Bovendien zijn oppervlakken binnen vaak makkelijker te bereiken dan buiten.

Houd er dus rekening mee dat de offerte voor schilderwerk buiten vaak hoger uitvalt dan een offerte voor schilderwerk binnen.

offerte schilders

Offerte aanvragen voor schilderwerk?

Wist je dat je met het vergelijken van offertes gemakkelijk bespaart op je schilderwerken? Vergelijk de verschillende prijsoffertes en kies de schilder met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de totale schilderkosten!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend. Dit betekent dat je helemaal nergens aan vast zit.

Gratis offertes vergelijken!