Besparen op een schilder abonnement?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Schilder abonnement

Schilder abonnement

Steeds vaker zien we dat mensen kiezen voor een abonnement op een schilder. Je hoeft zelf het schilderwerk aan je woning niet meer te doen en bespaart zo veel tijd. Bovendien weet je zeker dat je huis perfect geschilderd wordt door de schilders. Met een onderhoudsabonnement hoef je niet in één keer veel te betalen voor de schilder, maar betaal je elke maand een klein bedrag. Je weet dus direct wat de kosten zijn.

Op deze pagina lees je meer over de voordelen en kosten van een schilder abonnement. Je vindt ook informatie over de gemiddelde duur van een onderhoudscontract en welke schilderwerken je een schilder abonnement neemt.


Schilder abonnement: de belangrijkste informatie op rij

 • Met een schilderhoud abonnement geniet je van enkele voordelen: je hoeft zelf geen schilderwerk of onderhoud uit te voeren, het werk wordt gedaan door ervaren schilders, zo ben je een uitstekende kwaliteit verzekerd en er is veel transparantie over de kosten.
 • Een schilder abonnement kost €35,- per maand en een eenmalige investering van €1.500,-.
 • Hierbij heb je in het eerste jaar recht op een volledige schilderbeurt aan de woning, ter waarde van €2.500,-, in het eerste jaar. In het vierde jaar krijg je een inspectie en onderhoud ter waarde van €350,-. In het zevende jaar een volledige onderhoudsbeurt ter waarde van €2.000,- en in het tiende jaar nogmaals een inspectie en onderhoud van €350,-.
 • De gemiddelde duur van een onderhoud abonnement is tien jaar, maar je hebt dit zelf in de hand: zo zijn er ook onderhoudsabonnementen van vijf tot twintig jaar.
 • De werkzaamheden die vallen binnen een schilder abonnement verschillen per schildersbedrijf. In de meeste gevallen gaat dit om alle soorten schilderwerk met uitzondering van schilderwerk op huizen in slechte conditie.
 • Een schilder abonnement is interessant voor zowel particuliere, bedrijven als VvE’s.

schilder abonnement

Wat zijn de voordelen van een onderhoudscontract voor schilderwerk?

Geen onverwachte hoge kosten en verzekerd van hoogwaardig schilderwerk, dat wil jij toch ook? Met een onderhoudsabonnement bij een schildersbedrijf is dit mogelijk! Je betaalt elke maand een klein bedrag aan het schildersbedrijf. De hoogte is afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren en hoe vaak de schilders langs moeten komen. De kosten zijn van tevoren bepaalt, dus je weet precies wat je moet betalen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een onderhoudscontract:

 • Je hoeft zelf het schilderwerk en andere onderhoudswerken niet meer te doen.
 • De schilderwerken worden door ervaren schilders gedaan.
 • Je bent verzekerd van uitstekende kwaliteit.
 • Je weet van tevoren wat het allemaal gaat kosten.
 • Je hoeft niet in één keer een groot bedrag te betalen.

Wat kost een schilder abonnement?

Wat kost een schilder met een onderhoudscontract? Wanneer je de volledige woning wilt laten schilderen moet je denken aan een maandprijs van €35,- en een eenmalige investering van €1.500,-. In de tabel vind je de exacte bedragen per jaar.

Is een onderhoudscontract altijd goedkoper?

Schilderwerken met een onderhoudscontract zijn vaak goedkoper dan wanneer je eenmalig een schildersbedrijf inschakelt. Dit is echter wel afhankelijk van de werkzaamheden, de grootte van je woning en de conditie van het schilderwerk. Een ander voordeel is dat je elke maand een klein bedrag betaalt en niet direct een groot bedrag hoeft te investeren.

Op deze pagina vind je alle kosten van een schilder op een rij

Schilder abonnement kosten 2024

Jaar Werkzaamheden door schildersbedrijf Waarde van schilderwerken* Jij betaalt* Bedrag per maand*
1 Uitvoer volledige schilderbeurt woning €2.500,- €1.500,- (eenmalig) N.v.t.
2 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
3 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
4 Inspectie en onderhoud €350,- €420,- €35,- per maand
5 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
6 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
7 Schilder onderhoudsbeurt €2.000,- €420,- €35,- per maand
8 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
9 Geen werkzaamheden €420,- €35,- per maand
10 Inspectie en onderhoud €350,- €420,- €35,- per maand
Totaal €5.200,- €5.280,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten verschillen per schildersbedrijf.


Benieuwd naar de kosten van een onderhoudscontract?

Vraag direct gratis offertes aan, vergelijk en bespaar op de prijs!


Welke factoren van een schilder onderhoudsabonnement bepalen de totaal kosten?

Een aantal factoren bepalen de totale prijs voor je schilderabonnement. Denk hierbij aan de grootte van je woning, de huidige staat van het schilderwerk en hoe vaak een binnenschilder of buitenschilder moet langskomen. Is het huidige schilderwerk namelijk in slechte staat, dan rekent het schildersbedrijf vaak een hogere prijs omdat de werkzaamheden dan langer duren. Ook is het benodigde materiaal van invloed op de prijs. Zo zijn er vele verschillende soorten verf te koop.

De belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden:

 • Het uurtarief van de schilder.
 • Welke werkzaamheden je laat uitvoeren.
 • Hoe vaak de schilder moet langskomen.
 • De verf die de schilder gebruikt.
 • De huidige staat van het schilderwerk.
 • De hoogte van de btw op schilderwerken.

onderhoudscontract schilderwerk

Hoe lang loopt een onderhoudsabonnement?

Je bepaalt in overleg met het schildersbedrijf wat de looptijd wordt van het onderhoudscontract. De meeste mensen kiezen voor een looptijd van tien jaar, maar ook onderhoudscontracten van 5 of 20 jaar komen voor.

Welke looptijd moet ik kiezen?

Welk onderhoudscontract geschikt voor jou is, wordt beïnvloed door een aantal factoren. Denk aan de werkzaamheden, de grootte van je woning en hoeveel onderhoud je wilt. Vaak kiezen mensen voor een onderhoudscontract van tien jaar, omdat dan alle schilderwerken uitgevoerd kunnen worden.

Welke schilderwerken vallen binnen een onderhoudscontract?

Welke schilderwerken binnen het onderhoudscontract vallen, is afhankelijk per schildersbedrijf en het soort contract dat je afsluit. Een contract met een looptijd van tien jaar heeft bijvoorbeeld meer werkzaamheden dan een contract van maar vijf jaar. Werkzaamheden die er vaak binnen vallen zijn het schilderen van de kozijnen, muren (ook de buitenmuur) en plafonds.

Je bespreekt je wensen en eisen van tevoren met het schildersbedrijf en stelt een plan van aanpak op. Niet alleen schilderwerken worden uitgevoerd door een schilder, maar ook het aanbrengen van behang, reparaties van beschadigingen en kleine onderhoudswerken.

Welke werkzaamheden vallen buiten een schilderabonnement?

Soms is het nodig om eerst de woning in een goede conditie te krijgen voordat het onderhoudsabonnement ingaat. Hierbij gaat het vooral om het creëren van een goede basis om de komende jaren goed onderhoud uit te voeren. Deze werkzaamheden vallen meestal buiten het onderhoudscontract.

Je maakt afspraken met het schildersbedrijf welke werkzaamheden de schilder uit gaat voeren en welke niet. Wil je toch extra schilderwerken laten uitvoeren? Dan is dat vaak geen probleem, maar de kosten vallen dan buiten het contract. Ook reparatiewerken vallen niet altijd onder het contract.

Voor wie is een onderhoudscontract interessant?

Eigenlijk is een onderhoudscontract van een schildersbedrijf voor iedereen geschikt. Zowel voor particulieren als voor bedrijven. Schildersbedrijven sluiten ook contracten af met Verenigingen van Eigenaren, bijvoorbeeld voor een appartementencomplex.

Een woning vergt veel onderhoud, maar woningen met veel houtwerk vereisen nog meer werk. De meeste mensen hebben niet genoeg tijd om altijd onderhoud te plegen aan hun woning. Hierdoor blijven de kleine en grote klussen vaak liggen. Dit zorgt ervoor dat de conditie van het schilderwerk en de woning steeds verder achteruitgaan. De schilders nemen veel werk uit handen en bovendien ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit

Onderhoudscontract schilder opnemen in je hypotheek?

De kosten voor het onderhoudscontract kun je elke maand aflossen, maar het is ook een optie om de kosten op te nemen in je hypotheek. Je lost dan het totale bedrag voor het onderhoud in één keer af door het te laten financieren in je hypotheek. Vaak profiteer je van een hoge korting als je alles in één keer aflost.

Belangrijk is dat je advies inwint van je hypotheekadviseur over deze constructie en of het mogelijk is om het onderhoudscontract op te nemen in je hypotheek. Schakel daarnaast een onafhankelijke stichting in die je geld beheert en het uitkeert aan het schildersbedrijf.

Schildersbedrijf keurmerken

Er zijn verschillende keurmerken voor schildersbedrijven. Een keurmerk die speciaal voor onderhoudswerken geldt, is OnderhoudNL Garantie. OnderhoudNL Garantie-bedrijven voldoen aan de kwaliteitseisen van de Stichting AF-Erkenningsregeling. Deze regeling bestaat al sinds 1995. De bedrijven moeten niet alleen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit, maar moeten ook beschikken over de benodigde diploma’s.

kosten schilder abonnement

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Geen zin en tijd voor veel onderhoud aan je woning? Schakel dan een schildersbedrijf in voor al het schilderwerk! Door een onderhoudscontract af te sluiten ben je verzekerd van perfecte schilderwerken en periodiek onderhoud. Je hoeft niet in één keer een groot bedrag te betalen, maar lost maandelijks een klein bedrag af.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk meerdere offertes ontvangt in je mailbox. Deze aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Door je schilderwerk uit te besteden aan een schilder bespaar jij jezelf heel veel tijd en energie en ben je bovendien verzekerd van het mooiste resultaat. Begin direct met vergelijken en bespaar ook op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!