Besparen op plafond schilderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Plafond schilderen kosten

Plafond schilderen kosten

Ga jij je plafond schilderen en wil je informatie over de kosten? Zoals je misschien verwacht zijn de kosten voor het plafond schilderen heel erg afhankelijk van het tarief van de schilder, de verfsoort die je kiest en het totale oppervlak. Gemiddeld kost het schilderen van een plafond €10,- tot €15,- per m² als je kiest voor sauswerk. Bij spuitwerk liggen de kosten iets lager, namelijk €6,- tot €10,- per m².

Op deze pagina lees je wat het plafond laten schilderen gaat kosten. Je leest over de prijsverschillen tussen schilders en welke factoren de totaalprijs beïnvloeden. Tot slot lees je op deze pagina ook hoe je gemakkelijk bespaart.


Plafond schilderen: de belangrijkste informatie

  • Als je kiest voor sauswerk bij het schilderen van een plafond kost dit gemiddeld €10,- tot €15,- per m².
  • Als je kiest voor spuitwerk bij het schilderen van een plafond kost dit gemiddeld €6,- tot €10,- per m².
  • De prijs voor het schilderen van een plafond worden beïnvloed door drie keuzes: het gekozen schildersbedrijf, de gekozen methode en het soort verf.
  • Wanneer je een houten plafond laat schilderen kies je altijd voor sauswerk, hiervoor is de prijs dus ook gemiddeld €10,- tot €15,- per m².
  • Je kan besparen op de prijs van een plafond laten schilderen door zelf de werkzaamheden voor te bereiden, te kiezen voor spuitwerk en door verschillende soorten schilderwerk te combineren.


kosten plafond schilderen

Wat kost plafond schilderen?

Als jij een plafond laat verven liggen de kosten gemiddeld tussen de €10,- tot €15,- per m². Gaat het om een totaalplafond van 60 m², dan betaal je in totaal ongeveer €600,- tot €900,-. Dit is een totaalprijs, waarbij de materiaalkosten én de arbeidskosten zijn inbegrepen. Over het algemeen geldt: hoe groter het oppervlak, des te lager de prijs per vierkante meter.

Het is ook mogelijk het plafond te spuiten. Kies je voor spuitwerk, dan liggen de kosten nog iets lager. De prijs ligt rond de €6,- tot €10,- per m². Voor een plafond van 60 m² ligt de totaalprijs in dat geval rond de €360,- tot €600,-.

Plafond schilderen: prijs per m² 2024

Schildertechniek Prijs per m²*
Sauswerk €10,- tot €15,-
Spuitwerk €6,- tot €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, verf en arbeidskosten.


Voordelig een plafond laten schilderen?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!
Start gratis offerteaanvraag


Prijsvoorbeelden: kosten plafond schilderen

Wil je een houten plafond verven, dan liggen de kosten rond de €10,- tot €15,- per m². Voor een compleet houten plafond van 30 m² ligt de totaalprijs van het sauswerk dus rond de €300,- tot €450,-.

Spuitwerk is bij een houten plafond niet de beste keuze, omdat houten plafonds vaak bestaan uit veel kleine naden en kieren die je ook moet vullen met verf.

Als je een betonnen plafond hebt, dan is spuitwerk wel een goede optie. De kosten hiervoor liggen rond de €6,- tot €10,- per m². Bij een betonnen plafond van 45 m² ligt de totaalprijs rond de €270,- tot €450,-.

Plafond sauzen prijs per m2

De prijs voor het sauzen van een plafond per m² is gemiddeld €10,- tot €15,-. Bij een plafond van 25 m² ben je dan gemiddeld €250,- tot €375,- kwijt wanneer je het professioneel laat sauzen.

Plafond laten witten kosten

Stel, je hebt een plafond dat je wilt laten witten met behulp van spuitwerk, en de prijs voor het spuitwerk is €7 per vierkante meter. Het plafond heeft een oppervlakte van 35 m². De kosten zijn in dit geval dan: 35 m² x €7/m² = €245.

Plafond laten schilderen: welke keuzes beïnvloeden de prijs?

De kosten voor het plafond schilderen worden beïnvloed door diverse factoren. Natuurlijk het tarief van de schilder en het totale oppervlak, maar ook de bereikbaarheid van het plafond en de werkwijze hebben een invloed op de kosten. Hieronder lees je meer over de verschillende factoren met invloed op de prijs.

Keuze 1: de schilder

Elke schilder mag zijn eigen tarief bepalen. Hierdoor zit er per schildersbedrijf best wat verschil in prijs. We raden je altijd aan om meerdere schilders met elkaar te vergelijken, zodat je gemakkelijk voor de goedkoopste schilder kiest.

Een binnenschilder vraagt doorgaans een uurtarief van ongeveer €35,- tot €40,- per uur. Maar ook hiervan verschilt de prijs per klus. Voor het verven van een plafond van drie meter hoog zal de uurprijs hoger uitvallen dan het verven van een plafond op twee meter hoogte.

Keuze 2: sauzen of spuiten

De gekozen techniek heeft ook een invloed op de kostprijs. Spuitwerk is de goedkoopste methode. Hierbij gebruikt de vakman een hogedruk spuit om de verf egaal op het plafond te spuiten. Deze techniek is heel snel en efficiënt en kost ongeveer €6,- tot €10,- per m².

Sauzen is echter een stuk preciezer. Dat is vooral belangrijk bij houten of gipsplaten plafonds, zodat naden en kieren minder opvallen. De kosten voor sauzen liggen rond de €10,- tot €15,- per m². Lees hier meer over binnenschilderwerk.

Keuze 3: verf

Het gebruikte materiaal is natuurlijk ook van invloed op de prijs. Kies je voor een standaard plafondverf op waterbasis dan ben je goedkoper uit dan als je kiest voor een verf op basis van latex die waterafstotend en schimmelvrij is. Toch is het slim om voor sommige plafonds te investeren in deze verf, zoals in de badkamer bijvoorbeeld.

Laat je goed adviseren over een verf met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je wilt namelijk ook voorkomen dat je kiest voor een goedkope verfsoort en daarna 5 lagen nodig hebt.

muur verven

Houten plafond schilderen: prijs

De prijs voor het sauzen van een houten plafond ligt rond de €10,- tot €15,- per m². Spuitwerk is bij houten plafonds vaak geen optie, omdat het belangrijk is dat de verf heel precies wordt aangebracht.

Ten opzichte van betonnen plafonds is het verven van houten plafonds dus vaak iets duurder. Gaat het om een houten plafond met balken? Houd er dan rekening mee dat er vaak een meerprijs geldt. Dat komt omdat een houten plafond met balken schilderen meer werk vereist.

Hoe besparen op de plafond schilderen prijs?

Plafond schilderen tegen lage kosten? Dat is zeker een optie. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kosten voor schilderwerk zo laag mogelijk te houden. Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit. Dit bestaat uit het schoonmaken en ontvetten van de ondergrond. Ook kun je zelf alvast alle meubels afdekken en de muren afplakken.

Zo bespaar jij op de kosten van het plafond schilderen:

  • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit.
  • Kies voor spuitwerk omdat dit goedkoper is.
  • Besteed meerdere schilderklussen in één keer uit voor een lagere prijs per vierkante meter.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere schilders en bespaar tot 40% op de kosten.

kosten van het plafond schilderen door een schilder

Plafond laten verven? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij het plafond laten verven door een ervaren schilder? Zo bespaar jij jezelf heel veel tijd en energie. Bovendien weet je zeker dat het plafond goed geschilderd is en je tevreden bent met het eindresultaat. Op zoek naar schilders in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk offertes van schilders bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen van de schildersbedrijven en kies gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod. Op die manier bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kosten. De aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!