Vind de beste schilder in Oost-Souburg

Kom gemakkelijk en snel in contact met schildersbedrijven uit Oost-Souburg en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Schilders Oost-Souburg

Top 10 schilders in Oost-Souburg

Compleet overzicht van alle schilders in Oost-Souburg

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle 10 schilders uit Oost-Souburg en omgeving (provincie Zeeland). Elk schildersbedrijf in deze gids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam, en heeft een bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Schilder Oost-Souburg gezocht?

Op zoek naar een binnen- of buitenschilder? Via Schilder Nu vind je altijd een geschikt schildersbedrijf. Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk offertes. Zonder verplichtingen.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 10 schilders in Oost-Souburg

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!

Wat kost een schilder in Oost-Souburg gemiddeld?

Het is het meest gebruikelijk om met een vierkante meter prijs te werken, of een uurtarief. Een binnenschilder rekent gemiddeld €30,- tot €35,- per m² of €35,- tot €40,- per uur. Een buitenschilder is vaak duurder (o.a. door hogere materiaalkosten) en kost gemiddeld €35,- tot €40,- per m² of rond de €40,- tot €50,- per uur. Deze prijzen zijn in de meeste gevallen inclusief de materialen, zoals de verf en kwasten. Kies je voor een winterschilder? Dan bespaart dat je tot wel 30% op de totaalprijs.

Let wel: de tarieven van een schilder in Oost-Souburg hangen sterk af van het type schilderwerk, en de staat van de ondergrond, en of er dus reparatiewerkzaamheden nodig zijn. Zo kun je sauswerk en spuitwerk binnenshuis al vanaf €6,- per vierkante meter uitbesteden aan een schilder.

Gaat het om een groter project? Dan is een vaste totaalprijs vaak ook mogelijk. In de grote prijstabel hieronder hebben we de gemiddelde prijzen van veelvoorkomende projecten op een rij gezet:

Schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Binnenschilderwerk    
Muur schilderen €6,- tot €15,- per m² Afhankelijk van staat van ondergrond, methode van aanbrengen en hoeveelheid lagen
Plafond schilderen €6,- tot €15,- per m² Afhankelijk van staat van ondergrond en of je kiest voor sauswerk of spuitwerk
Spuitwerk €6,- tot €10,- per m² Prijs is inclusief verf, arbeidskosten, materiaal en btw
Sauswerk €10,- tot €15,- per m² Prijs is inclusief verf, arbeidskosten, materiaal en btw
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Trapgat schilderen €300,- tot €1000,- Gemiddelde totaalkosten trapgat schilderen
Deuren lakken €70,- tot €110,- per deur Inclusief arbeids- en materiaalkosten
Kozijnen binnen schilderen €35,- tot €75,- per kozijn Inclusief arbeids- en materiaalkosten
Vloer verven €25,- tot €35,- per m²  
Behangen €35,- tot €40,- per uur  
Keukenkastjes verven €825,- tot €1.200,- Afhankelijk van maatvoering keuken
Reparatiewerkzaamheden (scheuren, gaten, oneffenheden wegwerken) €35,- tot €40,- per uur  
Buitenschilderwerk    
Appartement €1.000,- tot €2.000,- Hele appartement van buiten schilderen
Tussenwoning €1.500,- tot €3.000,- Totaalprijs voor al het buitenschilderwerk van tussenwoning
Hoekhuis €3.000,- tot €6.000,- Totaalprijs voor buitenschilderwerk van hele woning
Vrijstaand huis €6.000,- tot €12.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Voordeur €120,- Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur €60,- Grondverf en 1 laklaag
Buitenkozijnen schilderen €50,- tot €100,- Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen €40,- tot €50,- per uur Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, dakkapel, schutting, schuur, garage en tuinhuis €40,- tot €50,- per uur Prijs inclusief verf, materiaal en btw

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen. Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten van een schilder.

Tips om te besparen op de kosten van een schilder

Iedereen wil natuurlijk een echte vakman, voor de beste prijs. Handige tips om te besparen op de kosten van een schilder zijn:

 • Zelf voorbereidend werk uitvoeren. Het bespaart geld als je zelf voorbereidingen treft, zodat de schilder meteen aan de slag kan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verwijderen van meubels, verwijderen van stopcontacten en lichtschakelaars en bijvoorbeeld het afdekken van de vloer. Doe dit altijd in overleg met de schilder.
 • Seizoenskorting. Lukt het om buiten het seizoen de klus in te plannen? Dan heeft dat de voorkeur. Vaak rekenen schilders (als het om buitenschilderwerk gaat) tussen 21 november en 21 maart een korting.
 • Goed onderhoud van het schilderwerk voorkomt hogere kosten. Door zelf regelmatig het schilderwerk schoon te maken, en een schilder om de 4 jaar de boel te laten inspecteren en bij te laten werken, bespaart dit je hogere kosten. Je voorkomt immers reparatiewerkzaamheden door bijvoorbeeld houtrot, en verlengt de levensduur van de verf.
 • Ga voor de juiste kwaliteitsverf. De schilder adviseert je hier graag over. Soms kan het gebruik van kwaliteitsverf wat duurder zijn, maar gaat het langer mee (wat dus uiteindelijk geld bespaart) en levert het een beter eindresultaat op.
 • Probeer klussen te combineren voor korting. Als het een groter project wordt, kun je mogelijk voor een korting onderhandelen. Laat dus zo veel mogelijk in één keer uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het behangen van bepaalde ruimtes én schilderen van vertrekken.
 • Specialist uit de buurt. Kies voor een ervaren schilder, die kwaliteit levert. Dat bespaart op de lange termijn. Ook helpt het als de specialist uit de buurt komt, zodat je geen of weinig voorrijkosten hoeft te betalen.
 • Btw-tarief. Wees je bewust dat je onder bepaalde voorwaarden (zoals je woning moet minimaal 2 jaar oud zijn) recht hebt op een verlaagf btw-tarief van 9% (in plaats van 21%).
 • Vergelijk offertes. Gebruik de gratis offerteservice. Zo kun je op je gemak meerdere offertes vergelijken en kiezen voor een schilder die qua prijs en expertise bij je past.

dakgoot en dakkapel schilderen

Hoe kies je een goede schilder in Oost-Souburg?

Je wilt natuurlijk een vakman over de vloer krijgen. Het is daarom verstandig op een aantal zaken te letten voordat je een schilder in Oost-Souburg inschakelt:

 • Garantie? Het is verstandig te vragen naar de garantievoorwaarden. Een goede schilder is bereid eventuele problemen of gebreken op te lossen. Er is wettelijk bepaald dat er op binnenschilderwerk 4 jaar garantie zit en buitenschilderwerk 2 jaar.
 • Betalingsvoorwaarden? Het is vaak gangbaar om een aanbetaling te doen (voor de materialen) en de rest te betalen na voltooiing van het werk. Wees voorzichtig als een schilder je vraagt het totale factuurbedrag van te voren in één keer te betalen.
 • Is er een professionele houding? Je hoeft natuurlijk niet met de schilder te trouwen, maar het is wel belangrijk dat je goed kunt communiceren met de vakman, en dat de schilder zijn afspraken nakomt.
 • Stel gerust vragen. Het is (vooral bij een grotere klus) verstandig een ontmoeting in te plannen met de schilder en aanvullende vragen te stellen.
 • Bekijk reviews, portfolio, of vraag om projectfoto’s. Om een goed beeld te krijgen van de expertise van de schilder is het handig om te kijken / vragen naar: reviews, portfolio en wat foto’s doorgestuurd te krijgen.
 • Licentie, verzekeringen en keurmerken. Twee minuten Googelen en je weet vaak al een stuk meer. Zo niet, vraag de schilder dan naar zijn licentie, verzekeringen en eventuele keurmerken. Overigens wil het niet zeggen dat schilders zonder keurmerken geen vakwerk leveren.

Veelgestelde vragen & antwoorden

Hieronder zijn een aantal veelgestelde vragen met antwoorden voor je uitgewerkt.


Tussen de 10 en 25 graden kun je in de meeste gevallen prima buiten schilderen. De schilder let er wel op dat hij niet volop in de zon staat. Bij te hoge temperaturen is er kans op scheuren en blaasjes in de verf. En bij een te lage temperatuur droogt de verf niet goed genoeg en bestaat de kans dat het slechter hecht.
Dat gaat goed samen. Sterker nog, de meeste schilders hebben zijn ook ervaren met behangen. Vaak wordt eerst het schilderwerk gedaan, en daarna het behangen. Het is vaak voordeliger om te kiezen voor een specialist die beide kan.
Dat hangt van veel factoren af, denk bijvoorbeeld aan welk seizoen het was tijdens de bouw, hoe vaak het regende tijdens de bouw, mate van ventilatie, etcetera. Vaak wordt de volgende regel gehanteerd: wacht minimaal 2 seizoenen na het stucen, voordat je gaat verven.
Het feit dat een schilder echt een topniveau schilderwerk aflevert, wat je als doe-het-zelver in 99% van de gevallen niet voor elkaar krijgt. Ook bespaart het je tijd en moeite, die je bijvoorbeeld in het interieur, of andere zaken kunt steken.
Een professionele schilderofferte (waarmee je uiteindelijk akkoord gaat, dus niet de eerste kostenraming) hoort de volgende informatie te bevatten: contactgegevens, uitgiftedatum, gedetailleerde werkomschrijving (inclusief de te schilderen oppervlakten, kleuren, hoeveelheid lagen, gebruikte materialen en eventuele voorbereidende werkzaamheden en reparaties), prijsopgave en betalingsvoorwaarden, tijdschema en eventuele garanties. In sommige gevallen heeft de offerte ook algemene voorwaarden. En er zijn altijd handtekeningen van beide partijen vereist. Met een duidelijke offerte voorkomen je misverstanden en geschillen.
Wil je de beste prijs betalen voor professioneel schilderwerk? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes! Vul ons formulier in en ontvang tot 5 offertes van professionele schilders bij jou in de buurt. Neem vervolgens de tijd om ze te vergelijken en kies degene die het beste bij jouw wensen past. Zit er toch niet iets geschikt tussen? Geen probleem, het is zonder verplichtingen. Je kunt ook handmatig contactgegevens opzoeken van schilders via onze bedrijvengids, maar let op: deze schilders zijn niet altijd bij ons aangesloten.

Gratis schilder offertes vergelijken!