onderhoud schilderwerk

Onderhoud schilderwerk

Onderhoud aan schilderwerk verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat het er netjes uit blijft zien! Dit beschermt het hout bovendien tegen neerslag en andere weersomstandigheden, wat op zijn beurt weer houtrot en andere schade voorkomt. Wil jij het onderhoud uitbesteden?

Start gratis offerteaanvraag!
Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de prijzen van meerdere schilders: kies het beste aanbod en je bespaart tot wel 40%! Meer weten over het onderhoud van schilderwerk? Hieronder lees je waarom het belangrijk is en hoeveel het kost als je dit uitbesteedt!

Waarom is goed onderhoud zo belangrijk?

Goed onderhoud is ontzettend belangrijk. Dit zorgt ervoor dat het schilderwerk in topconditie blijft. Dit is vooral voor buitenschilderwerk belangrijk, omdat dit het hout beschermt tegen neerslag en andere problemen.

Onderhoud zorgt er bovendien voor dat het buitenschilderwerk er netjes uit blijft zien. Hierdoor ziet je woning er een stuk netter en verzorgder uit: dit zorgt uiteindelijk ook voor een hogere waarde van de woning!

Hoe vaak schilderwerk onderhouden?

Het is belangrijk dat je standaard onderhoud elk jaar uitvoert. Dit bestaat uit een kleine inspectie en een schoonmaakbeurt. Hiervoor is een vochtige doek vaak voldoende. Haal het vuil weg en je schilderwerk ziet er weer als nieuw uit.

Na 5 tot 7 jaar is het belangrijk om het schilderwerk te vernieuwen en flink op te knappen. Dit is namelijk de uiterste levensduur van de meeste schilderwerken buiten. Hiervoor kun je opnieuw een schilder inschakelen. Het is ook een optie om hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten!

Waaruit bestaat het onderhoud van schilderwerk?

Onderhoud aan schilderwerk bestaat uit een paar belangrijke taken:

  • Jaarlijkse schoonmaakbeurt: dit is belangrijk om schade door vervuiling te voorkomen. Dit hoeft geen grondige schoonmaakbeurt te zijn, schoonspoelen met lauwwarm water en een vochtige doek is voldoende. Je kunt dit ook doen wanneer je de ramen lapt.
  • Inspectie: controleer jaarlijks ook de kwaliteit van de verf. Als dit begint af te bladderen of te poederen is het tijd om het schilderwerk te vernieuwen. Dit kun je op hetzelfde moment doen als het schoonmaken van het schilderwerk.
  • Schilderwerk repareren: bij beschadigingen is het slim om weer een schilder in te schakelen. Deze kan het schilderwerk plaatselijk herstellen zodat je er niets meer van ziet!

Wat kost het uitbesteden van onderhoud?

Het is uiteraard mogelijk om het schilderwerk uit te besteden aan een schilder. Na 4 jaar is een inspectie en standaard onderhoud belangrijk. Dit kost gemiddeld €350,-, afhankelijk van het totale oppervlak. Na ongeveer 7 jaar is het tijd om het schilderwerk grondig te vernieuwen. Als je hiervoor een schildersbedrijf inschakelt, dan kost dit je ongeveer €2.000,-.

Dit zijn grote bedragen als je dat in één keer weer moet betalen. Het is ook mogelijk om hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten. Dit kost gemiddeld €35,- per maand en het zorgt ervoor dat je geen grote bedragen in één keer hoeft te betalen.

Onderhoudscontract schilderwerk: kosten 2023

Onderhoud Gemiddelde kosten Kosten bij een onderhoudscontract
Inspectie en onderhoud (na 4 jaar) €350,- €35,- per maand
Schilder onderhoudsbeurt (na 7 jaar) €2.000,- €35,- per maand
Inspectie en onderhoud (na 10 jaar) €350,- €35,- per maand

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Wil jij het onderhoud van je schilderwerk uitbesteden aan een vakman? Je weet dan zeker dat het zo lang mogelijk mee gaat en er zo mooi mogelijk uitziet. Start nu je gratis offerteaanvraag! Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis schilder offertes vergelijken!