101 schilders in Nijmegen

Een overzicht van alle schilders in Nijmegen

Gratis offertes aanvragen Vergelijk offertes en bespaar!

In Nijmegen zijn 101 schilders beschikbaar. Op deze pagina vind je een overzicht van alle 101 schilders bij jou in de buurt. Elk schildersbedrijf in deze gids heeft een bedrijfspagina met contact- en adresgegevens. Bovendien is iedere schilder ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Schilder voor binnen- en buitenschilderwerk

Op zoek naar een binnen- of buitenschilder? Via Schilder Nu vind je altijd een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en je ontvangt spoedig diverse offertes. Vergelijk en bespaar op de kosten.

Over Nijmegen

De plaats Nijmegen ligt in de provincie Gelderland en heeft 172064 inwoners. Er wonen 82049 mannen en 90015 vrouwen en de gemiddelde leeftijd is 39 jaar. In totaal telt Nijmegen 93136 huishoudens. Per 922 huishoudens is er 1 schildersbedrijf beschikbaar.

Vakkundige schilder gezocht, maar niet teveel betalen?

Overzicht van alle 101 schilders in Nijmegen

Op zoek naar een schildersbedrijf? Bespaar op de kosten

schilder Nijmegen

Schilder bedrijvengids, vind het beste schildersbedrijf in Nijmegen

Je woning heeft zowel van binnen als buiten zijn beste tijd gehad. Dan is het handig om een goede schilder uit Nijmegen in te huren. Een huisschilder beschikt niet alleen over kennis en ervaring, maar levert ook goede kwaliteit. Waar let je nou precies op als je schilder offertes gaat vergelijken? Wat kost het inhuren van een schilder eigenlijk? Je leest hier tips over het vergelijken van offertes, welke keurmerken schilders hebben en hoe het zit met het verlaagde btw-tarief.

Benieuwd naar het exacte uurtarief van een huisschilder? Vraag dan gratis een offerte aan. Je ontvangt van meerdere schildersbedrijven een offerte. Deze vergelijk je onderling, zodat je eenvoudig op de kosten bespaart!

Schilder nodig? Gratis offertes vergelijken

Ben je op zoek naar een schilder uit Nijmegen? Vraag dan gratis prijsopgaven aan via het offerteformulier. Je ontvangt dan een aantal prijsopgaven van verschillende schildersbedrijven. Door deze onderling met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod vind je een goedkope schilder bij jou in de buurt. Je bespaart tot wel 40% op de kosten!

Waarom een schildersbedrijf inhuren?

Schildersbedrijf gezocht in Nijmegen? Je huurt een schildersbedrijf in zodat je zelf geen omkijken hebt naar het schilderwerk. Een binnenschilder geeft je persoonlijk advies over verfsoorten, mogelijkheden en meer. Bovendien leveren schilders uitstekend schilderwerk af, waarvan je weet dat de kwaliteit goed is. Tot slot zorgt een professioneel schildersbedrijf voor het juiste onderhoud, zodat het schilderwerk lang mooi blijft. Het is zelfs mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij een onderhoudsschilder.

Goedkope en vakkundige schilders

Een vakkundige schilder of ZZP-schilder is niet per definitie duur. Er zijn genoeg goedkope schilders die uitstekend schilderwerk van topkwaliteit leveren. In deze bedrijvengids vind je een breed scala aan schilders die bij de KvK zijn aangesloten en die je eenvoudig kan inhuren. Bovendien zijn er genoeg bedrijven die over een keurmerk beschikken, zo weet je zeker dat je een erkend schildersbedrijf in de arm neemt. Vergelijk de verschillende schilders onderling en bespaar op de kosten!Wat kost een schilder?

Wat kost een schilder? De kosten verschillen onderling. Dit komt omdat schildersbedrijven en ZZP-schilders vaak een eigen uurtarief of prijs per m² hanteren. De kosten worden onder andere beïnvloed door de grootte van de klus, of het om een klus binnen of buiten het huis gaat en wat de moeilijkheidsgraad is. Voor een binnenschilder betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per uur. Een buitenschilder is vaak duurder, dit komt door mogelijk extra materialen die ingezet worden, zoals een hoogwerker. Bij een buitenschilder denk je al gauw aan uurprijs van €40,- tot €50,-. Kijk in onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

Prijstabel: kosten van schilder

Type schilder/klusGemiddelde prijs inclusief verf, materiaal en btw*
Binnenschilder 
Per uur€35,- tot €40,-
Per m²€30,- tot €35,-
Spuitwerk per m²€6,- tot €10,-
Sauswerk per m²€10,- tot €15,-
Buitenschilder 
Per uur€40,- tot €50,-
Per m²€35,- tot €40,-
WinterschilderTot wel 30% korting op de totaalprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en materiaal. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Prijs per m² of per uur?

Een ZZP-schilder of schildersbedrijf gebruiken vaak 2 soorten tarieven. Een uurtarief en een prijs per m². Maar wanneer wordt welk tarief gehanteerd? Laat je een groot oppervlak schilderen, zoals de gevel buiten of een plafond. Dan rekent de huisschilder een prijs per m². Is er veel nauwkeurigheid en precisie vereist, zoals bij het schilderen van deuren of een trap, dan wordt een uurloon gehanteerd.

Benieuwd naar het uurtarief van de schilders uit onze bedrijvengids?

Vraag gratis een offerte aan via het offerteformulier en vind de juiste huisschilder!

Verlaagd btw-tarief?

Huis laten schilderen door een schildersbedrijf? Dan geldt mogelijk het verlaagd btw-tarief. Het verlaagde tarief houdt in dat je in plaats van de gebruikelijke 21%, maar 6% belasting betaalt. Je komt hiervoor in aanmerking als je woning ouder dan 2 jaar is. Onder het verlaagd btw-tarief van 6% vallen het voorbereiden van schilderwerk, voorbehandelingen, het schilderwerk en gebruikte materialen. Voor meer informatie over het verlaagd btw-tarief ga je naar de website van de Belastingdienst.

Binnenschilder

Blaasjes in het schilderwerk of verfverkleuring op de muren? Dan is het tijd voor het inhuren van een professionele binnenschilder. Een binnenhuisschilder zorgt ervoor dat je interieur er weer als nieuw uitziet. Zo is een binnenschilder in staat om muren, deuren, plafonds en trappen te schilderen. Dit zorgt niet alleen voor een strak interieur, het biedt ook kwaliteit en bescherming. Een binnenhuisschilder hanteert een prijs van €30,- tot €35,- per m².


buitenschilder Nijmegen

Buitenschilder

Vaak liggen de kosten van een buitenschilder hoger dan een binnenschilder. Dit ligt aan het feit dat een buitenschilder met speciale verf en materialen werkt, zoals een hoogwerker. Echter is buitenschilderwerk wel belangrijk voor het onderhoud van je huis. Een goed onderhouden gevel geeft niet alleen een mooie uitstraling, het zorgt ook dat je huis beschermd is tegen de weersomstandigheden hier in Nederland. Een buitenschilder hanteert vaak een gemiddelde prijs van €35,- tot €40,- per m².

Schilder abonnement?

Steeds meer schilders of schildersbedrijven bieden een abonnement of onderhoudscontract aan. Je sluit een dergelijk abonnement vaak voor 5, 10 of 15 jaar af. Jaarlijks komt er een schildersbedrijf langs om alles te controleren en eventueel onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Wanneer moet schilderwerk vervangen worden?

Schilderwerk wordt vaak iedere 5 tot 8 jaar vervangen of vernieuwd door de onderhoudsschilder. Een onderhoudscontract zorgt voor een stuk gemak en snelheid, omdat je zelf geen omkijken naar het schilderwerk hebt. Vraag een huisschilder om advies en bekijk samen wat de mogelijkheden zijn.


Een goedkope winterschilder inhuren?

Door een offerte aan te vragen vergelijk je meerdere schilders met elkaar.

Offertes aanvragen


Winterschilder

Een winterschilder is een schilder die tussen 21 november en 21 maart schilderwerkzaamheden uitvoert. Veel mensen laten hun huis in de lente of zomer schilderen. Het is echter een stuk voordeliger om dit in de winter te laten doen. De herfst en winter zijn rustige periodes voor schilderbedrijven, hierdoor geven veel winterschilders korting tussen de 10 en 30%. Een winterschilder heeft net zoveel kwaliteit als een gewone schilder, er wordt alleen met speciale verf voor lage temperaturen gewerkt. Let wel op dat een winterschilder bij vorst of neerslag niet werkt.

Schilder offertes vergelijken, waar op letten?

Als je een schildersbedrijf inhuurt, zijn er een aantal punten waar je op let bij het vergelijken van schilder offertes. Je wilt natuurlijk weten of de schilder betrouwbaar is en wat zijn uurtarief is. Daarbij is het aan te raden een schilder uit de buurt in te schakelen, de locatie is dus ook belangrijk. Let ook op de garantievoorwaarden die de schilders hanteren en of het schildersbedrijf gespecialiseerd is.

1. Uurtarief

Let als eerste op het uurtarief van de schilders. Ieder schilderbedrijf hanteert vaak een eigen uurprijs. Het ene bedrijf is dus een stuk duurder voor het inhuren van een schildersklus dan een ander bedrijf. Baseer je keuze niet op 1 offerte, maar vraag er meerdere aan zodat je de schildersbedrijven onderling met elkaar vergelijkt op hun uurloon.

2. Betrouwbaarheid

Het lezen van reviews en het krijgen van referenties is een goede manier om achter de betrouwbaarheid van een schildersbedrijf te komen. Je wilt namelijk dat een huisschilder een uitstekend eindresultaat levert en dat alles van goede kwaliteit is. Kijk bovendien ook naar de kwaliteit, materialen en of er goed geschuurd wordt.

kosten schilders Nijmegen

3. Locatie

Het uurtarief en de betrouwbaarheid van een schildersbedrijf zijn minstens zo belangrijk als de locatie waar het bedrijf vandaan komt. Woon je in Nijmegen? Dan is het aan te raden om schilders te zoeken uit dezelfde regio. Dit voorkomt dat je voorrijkosten betaalt.

4. Garantie

Een schildersbedrijf is vaak verplicht om garanties te geven op het werk dat ze uitvoeren. Mochten er problemen voorkomen binnen een bepaald tijdsbestek, dan neem je contact op met de schilders zodat zij het voor je corrigeren. Bovendien moeten vakmanschap en materiaal ook terugkomen in de garantie op het schilderwerk.

5. Specialisme van schildersbedrijf?

Let ten slotte op het specialisme van het schildersbedrijf. Dit wil zeggen dat je kunt letten op het feit of de schilders ongevraagd advies geven over de staat van je huis, het type verf enzovoort. Je kunt om referenties vragen om een goede indruk van het schildersbedrijf te krijgen.


Huisschilder gezocht voor binnen en buiten?

Door vrijblijvend een offerte aan te vragen, vind je de juiste schilder!

5 tips om te besparen op de kosten van de schilder

Besparen op de kosten van een schildersbedrijf? Er zijn een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden, waarmee je aanzienlijk op de kostprijs bespaart.

  • Winterschilder
  • Zelf voorbereidende werkzaamheden doen
  • Combineren van klussen/samen met de buren
  • Voordelig op lange termijn (kwaliteit)
  • Schilder uit de buurt

1. Winterschilder is een goedkope schilder

Zoveel mogelijk besparen op het schilderwerk? Dan is het aan te raden om naar de mogelijkheden van het inhuren van een winterschilder te kijken. Een winterschilder werkt in de periode tussen 21 november en 21 maart, precies de tijd waarin schildersbedrijven vaak minder klussen hebben lopen. Een winterschilder wil toch aan het werk blijven en geld verdienen, daarom geeft hij vaak speciale kortingen. Je bespaart met een goedkope winterschilder tot wel 30% op de kosten.

2. Doe zelf voorbereidend werk

Laat het schilderen van je huis over aan een schildersbedrijf of ZZP-schilder. Wil je besparen? Doe dan het voorbereidende werk zelf, zodat de schilder direct aan de slag kan. Denk aan het verwijderen van de oude verflaag, ontvetten en schuren van de ondergrond en aan de kant zetten en afdekken van meubels.

schildersbedrijf Nijmegen

3. Combineren van schilder klussen

Zorg dat je een aantal schilderklussen met elkaar combineert. Het schildersbedrijf is er toch al, dus pakken ze net zo goed die dakkapel, de trap of het plafond ook mee. Hoeft er maar 1 klus te gebeuren? Vraag dan rond in de buurt of er mensen zijn die nog een schilder willen inhuren. Door te combineren bespaar je op de kosten.

4. Voordelig op lange termijn

Om ook op lange termijn voordelig uit te zijn en zeker te weten dat de huisschilder kwaliteit levert, is het aan te raden om recensies en ervaringen van andere klanten te lezen. Bovendien zijn er verschillende keurmerken waar je op kunt letten bij de zoektocht naar professionele en betrouwbare schilders.

5. Schildersbedrijf uit Nijmegen

Het is niet ingewikkeld: een schildersbedrijf uit de buurt hoeft minder kilometers te maken en heeft minder reistijd. Kortom, een voordelige optie omdat je geen voorrijkosten betaalt. Vaak zijn goedkope en professionele schilders ook bij jou in de buurt te vinden, dus waarom een schilder inhuren die aan de andere kant van het land woont?

Schildersbedrijf inschakelen?

Vul het offerteformulier in, vergelijk offertes en bespaar!

Vind de juiste huisschilder

Vraag offertes aan om een schilder in jouw buurt te vinden.

Vergelijk tarieven

Kies uit diverse professionele schilders uit de bedrijvengids.

Keurmerken

Een betrouwbare schilder is soms lastig te vinden, omdat er zo ontzettend veel schildersbedrijven zijn.

Hoe vind je nou een goede schilder?

Niet alleen door te letten op het uurtarief en de locatie. Er zijn een aantal belangrijke keurmerken waar je op kunt letten, zoals AF-erkend, De Betere Schilder en keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit zijn keurmerken waar schildersbedrijven mogelijk over beschikken en geeft zekerheid over de betrouwbaarheid van een huisschilder.

Schilder in Nijmegen gezocht? Vergelijk offertes!

Een goede schilder gezocht in Nijmegen? Vul dan je gegevens in op het offerteformulier. Je ontvangt dan maximaal 6 offertes van verschillende schilders. Vergelijk deze schilders onderling op prijs, kwaliteit, aanbod en garantie. Op die manier vind je het juiste schildersbedrijf uit jouw regio én bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen