kosten-schilder

Kosten schilder

Zien de schilderwerken in en rond jouw woning er verouderd en somber uit? Schakel dan een professioneel schilder tegen lage kosten in, voor het schilderen van de muren, raamkozijnen en deuren! Zo geef je de woning een frisse uitstraling en ziet alles er weer als nieuw uit!

Schilder gezocht?

Op deze pagina vind je een overzicht van de kosten van professionele schilders. Je vindt hier onder andere het gemiddelde uurtarief van een schilder en leest meer over de schilderkosten van verschillende schilderklussen. Wil jij ook gemakkelijk besparen op de prijs? Start de gratis offerteaanvraag!Wat kost een schilder?

De kosten voor een schilder zijn afhankelijk van het schilderwerk dat je uit laat voeren. De schilderkosten voor het schilderwerk buitenshuis zijn doorgaans het hoogst. Hiervan liggen de schilderwerk kosten rond de €35,- tot €40,- per m². Binnenshuis schilderen is iets goedkoper, hiervan liggen de schilderkosten tussen de €30,- en €35,- per m². Voor simpel sauswerk in huis liggen de schilderwerk kosten gemiddeld rond de €10,- tot €15,- en de tarieven voor spuitwerk variëren van €6,- tot €10,- per m².

Schakel een winterschilder in en bespaar tot 30%!

In de winter zijn er minder schilderklussen, waardoor de schilderwerk kosten ’s winters doorgaans een stuk lager liggen.

Schilderkosten per m²

SchilderwerkPrijs per m²
Buitenschilderwerk€35,- tot €40,-
Binnenschilderwerk€30,- tot €35,-
Sauswerk€10,- tot €15,-
Spuitwerk€6,- tot €10,-
WinterschilderTot wel 30% korting op de totaalprijs

*Let op: de genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten kunnen per schilder verschillen. Vraag voor een exacte prijs daarom snel en gemakkelijk gratis offertes aan, zonder verdere verplichtingen.

Besparen op de schilderskosten?

Vergelijk meerdere offertes van professionele schilders!

Gratis offertes

Uurtarief schilder

Soms betaal je de schilderkosten door middel van een uurtarief. Je komt een uurtarief vooral tegen bij de complexere schilderwerken, zoals het schilderen van kozijnen of trappen. Voor het schilderen buiten ligt het uurtarief rond de €40,- tot €50,-. Voor het schilderwerk in huis betaalt je een uurtarief van gemiddeld €35,- tot €40,-.

Omdat simpel saus- of spuitwerk zo vlot gaat, rekent een schilder hiervoor vaak een vaste prijs per m² en niet een standaard uurtarief.

Met een winterschilder bespaar je al gemakkelijk tot 30% op de schilderwerk kosten, maar wist je dat je met het vergelijken van offertes nog eens 40% op de totaalprijs bespaart? Kies de schilder met de beste prijs per uur zodat je verzekerd bent van de beste prijs.

Meer lezen over een goedkope schilder en bespaartips? Bekijk dan deze pagina.

Wat kost een schilder per uur?

SchilderwerkUurtarief
Buitenschilderwerk€40,- tot €50,-
Binnenschilderwerk€35,- tot €40,-
SauswerkNvt
SpuitwerkNvt
WinterschilderTot wel 30% korting op de totaalprijs

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten verschillen vaak per schilder. Vraag voor een exacte prijs daarom snel en gemakkelijk gratis offertes aan, zonder verdere verplichtingen.


Uurloon schilder

€35,- tot €50,-

Gemiddelde van/tot prijzen

Laag
€35,- tot €40,-

Voor binnenschilderwerk

Hoog
€40,- tot €50,-

Voor buitenschilderwerk

Gratis offertes vergelijken

 


Waar zijn de kosten van een schilder van afhankelijk?

De totale schilderwerk kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo rekenen sommige schilders een uurtarief terwijl anderen een vaste prijs per vierkante meter rekenen voor het verven. Wanneer je al het schilderwerk buitenshuis uitbesteedt, dan is het bovendien vaak mogelijk om een totaalprijs af te spreken. Andere factoren die de prijs per uur beïnvloeden zijn de verschillen tussen binnen- en buitenschilderwerken en het soort verf die de schilders gebruiken. Waar moet je rekening meehouden?

  • Rekent de schilder een uurtarief of betaal je per vierkante meter?
  • Gaat het om buiten- of binnenschilderwerk?
  • Welke verfsoort gebruiken de schilders?

prijzen schilder

Prijs per uur of per m²?

Wanneer je grote oppervlakken laat verven, dan rekent de schilder vaak een prijs per vierkante meter. Zo weet je vooraf direct hoeveel het inhuren van een schildersbedrijf gaat kosten en sta je niet voor nare verrassingen achteraf.

In sommige gevallen gaat het om complexere schilderwerken. Denk bijvoorbeeld aan het verven van het plafond of het schilderen van de trap. In die gevallen rekent de schilder vaak vaste kosten per uur. Hij rekent dan een uurtarief, omdat een relatief klein oppervlak meer tijd in beslag neemt. Je kunt de schilders vragen of het mogelijk is een vaste totaalprijs af te spreken. Zeker als je alle buitenschilderwerken uitbesteedt is dit een goede keuze!

Benieuwd naar de kosten van een schilder?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten

Gratis offertes

Kosten buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk vraagt vaak iets meer aandacht en precisie. Dit heeft onder andere te maken met de beschermende functie van de schilderwerken. De verflaag moet het houtwerk namelijk beschermen tegen neerslag. Doet dit het niet, dan ontstaat er schade zoals houtrot. Het is dus belangrijk de kozijnen en deuren goed te lakken en dit regelmatig bij te houden. In de tabel hieronder vind je meer informatie over de kosten voor het inhuren van een buitenschilder. Voor het lakken van de voordeur liggen de kosten ongeveer rond de €120,- en voor een achterdeur rond de €60,-. Schilder gezocht voor alle buitenschilderwerken? Dan liggen de kosten, afhankelijk van het formaat van de woning, tussen de €1.000,- tot €6.000,-.

Wat kost buitenschilderwerk?

SchilderwerkGemiddelde prijsOmschrijving
Voordeur€120,- per deurGrondverf en 1 laklaag
Achterdeur€60,- per deurGrondverf en 1 laklaag
Raamkozijn€10,- per kozijnGrondverf en 1 laklaag
Appartement€1.000,- tot €2.000,-Totaalprijs
Tussenwoning€1.500,- tot €3.000,-Totaalprijs
Hoekhuis€3.000,- tot €6.000,-Totaalprijs
Vrijstaand huis€6.000,- tot €12.000,-Totaalprijs

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten verschillen vaak per schilder. Vraag voor een exacte prijs daarom snel en gemakkelijk gratis offertes aan, zonder verdere verplichtingen.

Kosten binnenschilderwerk

Schilder gezocht? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten voor de schilderwerken. Binnen schilderen is vaak iets minder complex dan buiten schilderen. Hierdoor liggen de kosten ook iets lager. Hoeveel de schilderwerken binnenhuis kosten, zijn afhankelijk van het onderdeel dat je laat verven en wat het uurloon van de binnenschilder is.

Wat zijn de gemiddelde kosten van het binnenschilderwerk?

Voor het verven van de trap kun je denken aan kosten van €300,- tot €700,-. Afhankelijk van het oppervlak, betaal je voor het verven van het plafond ongeveer €200,- tot €1.500,-. Het verven van muren is relatief goedkoop. Voor het verven van een muur van ongeveer 15 vierkante meter, liggen de kosten rond de €220,- tot €300,-. Voor een muur van 60 vierkante meter liggen de kosten gemiddeld tussen de €900,- en €1.200,-.

Wat kost binnenschilderwerk?

SchilderwerkGemiddelde prijsOmschrijving
Trap schilderen€300,- tot €700,-1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen€200,- tot €1.500,-Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken€850,- tot €1.00010 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen€220,- tot €300,-Voor een muur van 15m²
Muur schilderen€450,- tot €600,-Voor een muur van 30m²
Muur schilderen€900,- tot €1.200,-Voor een muur van 60m²

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten verschillen vaak per schilder. Vraag voor een exacte prijs daarom snel en gemakkelijk gratis offertes aan, zonder verdere verplichtingen.


Schilder gezocht? Bespaar op de kosten!

Vergelijk de verschillende schilders en bespaar tot wel 40% op de totale prijs!

Gratis offertes aanvragen


Prijsverschil verfsoorten

Ook de gekozen verfsoort heeft een invloed op de kosten. Bij de meeste schilderwerken heb je een goede grondverf nodig. De kostprijzen van grondverf liggen doorgaans tussen de €20,- tot €40,- per liter. Kies je ervoor om je houtwerk te beitsen of lakken? Hiervoor betaal je gemiddeld €20,- tot €55,- per liter. Voor kwalitatieve verf voor binnen én buiten betaal je ongeveer €20,- tot €50,- per liter. De meest voordelige optie is latex. Latex kent lage kostprijzen en kost gemiddeld €5,- tot €15,-. Welke verfsoort de schilders gebruiken, wordt in overleg met jou besloten.

Prijzen verf

VerfsoortPrijs per liter*Prijs per m²*
Grondverf€20,- tot €40,-€2,50 tot €5,-
Beits en lak€20,- tot €55,-€2,- tot €5,50
Dekkende verf voor binnen en buiten€20,- tot €50,-€2,- tot €15,-
Latex€5,- tot €15,-€1,50 tot €5,-

* dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten verschillen vaak per schilder. Vraag voor een exacte prijs daarom snel en gemakkelijk gratis offertes aan, zonder verdere verplichtingen.

schilder kosten

Profiteer van het verlaagde btw-tarief

Eén van de voordelen van het inhuren van een schilder, is dat je profiteert van een verlaagd btw-tarief! Je betaalt op zowel de materiaal- als de arbeidskosten slechts 9% btw. Het is wel belangrijk dat je woning in ieder geval 2 jaar oud is. Het verlaagde btw-tarief geldt onder andere op de voorbereidende werkzaamheden, de voorbehandelingen en het schilderwerk zelf. Op belastingdienst.nl lees je meer over het verlaagde btw-tarief.

Tips besparen op kosten schilder

Ook als je kiest voor het inhuren van ervaren schilders is het mogelijk om te besparen op de kosten. We zetten de beste tips hieronder voor je op een rij:

  • Huur een winterschilder in! In de winter liggen de prijzen voor schilderwerk tot wel 30% lager dan in de zomer!
  • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit. Denk aan het afdekken van vloeren of het afplakken van plinten. Hiermee bespaar je de schilder een hoop waardevolle tijd.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere schilders! Kies zo voor de schilder met het beste aanbod en je weet zeker dat je niets te veel betaalt. Sterker nog: je bespaart tot wel 40%!

schilder inhuren

Gratis offertes van schilders vergelijken!

Schilder gezocht en wil jij ook graag besparen op je schilderkosten? Dat doe je gemakkelijk met het vergelijken van offertes. Wist je dat het uurtarief per schilder enorm verschilt? Door te kiezen voor het schildersbedrijf met het beste aanbod bespaar je toch al snel tot 40% op de totaalprijs.

Hoe doe je dit?

Je hoeft alleen maar je wensen door te geven via het offerteformulier: dit is gratis en helemaal vrijblijvend. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk tot 6 vrijblijvende offertes ontvangt. Dus zoek jij ook een schilder om je buitenschilderwerk bij te werken? Of is het schilderwerk binnenshuis aan een update toe? Twijfel dan niet langer en vul vandaag nog het offerteformulier in!

Gratis offertes aanvragen!