kosten-schilder

Kosten schilder

Zien de schilderwerken in en rond jouw woning er verouderd en somber uit? Schakel dan een professioneel schilder tegen lage kosten in, voor het schilderen van de muren, raamkozijnen en deuren! Zo geef je de woning een frisse uitstraling en ziet alles er weer als nieuw uit!

Schilder gezocht? Op deze pagina vind je een overzicht van de kosten van professionele schilders. Je vindt hier onder andere het gemiddelde uurtarief van een schilder en leest meer over de kosten van verschillende schilderklussen. Wil jij ook gemakkelijk besparen op de prijs? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van meerdere schilders bij jou in de buurt!

Benieuwd naar de kosten van een schilder?

Vraag offertes aan via het offerteformulier.

Offertes aanvragen

Wat kost een schilder?

Afhankelijk van het schilderwerk rekent een schilder een vast uurtarief of een vaste prijs per m². Binnenschilderwerk kost per m² gemiddeld €30,- tot €35,- en voor buitenschilderwerk ligt de prijs per m² ongeveer tussen de €35,- en €40,-. Maar wat kost een schilder per uur? Indien de schilders een uurtarief hanteren, betaal je ongeveer €40,- tot €50,- per uur voor schilderwerk buiten en gemiddeld €35,- tot €40,- per uur voor binnenschilderwerk. Sommige werken zijn voordeliger dan andere. Kies je bijvoorbeeld voor sauswerk, dan betaal je slechts €10,- tot €15,- per m² en voor spuitwerk liggen de kosten zelfs nog lager: per vierkante meter gemiddeld €6,- tot €10,-!

Tabel: schilderkosten

SchilderwerkPrijs per m²Prijs per uur
Buitenschilderwerk€35,- tot €40,-€40,- tot €50,-
Binnenschilderwerk€30,- tot €35,-€35,- tot €40,-
Sauswerk€10,- tot €15,-Nvt
Spuitwerk€6,- tot €10,-Nvt
WinterschilderTot wel 30% korting op de totaalprijs

*Let op: de genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten kunnen per schilder verschillen.

Prijsbepalers

De totale kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo rekenen sommige schilders een uurtarief terwijl anderen een vaste prijs per vierkante meter rekenen voor het verven. Wanneer je al het schilderwerk buitenshuis uitbesteedt, dan is het bovendien vaak mogelijk om een totaalprijs af te spreken. Andere factoren die de kosten beïnvloeden zijn de verschillen tussen binnen- en buitenschilderwerken en het soort verf die de schilders gebruiken. Waar moet je rekening meehouden?

  • Rekent de schilder een uurtarief of betaal je per vierkante meter?
  • Gaat het om buiten- of binnenschilderwerk?
  • Welke verfsoort gebruiken de schilders?

prijzen schilder

Per uur of per m²

Wanneer je grote oppervlakken laat verven, dan rekent de schilder vaak een prijs per vierkante meter. Zo weet je vooraf direct hoeveel het inhuren van een schildersbedrijf gaat kosten en sta je niet voor nare verrassingen achteraf. In sommige gevallen gaat het om complexere schilderwerken. Denk bijvoorbeeld aan het verven van het plafond of het schilderen van de trap. In die gevallen rekent de schilder vaak vaste kosten per uur. Hij rekent dan een uurtarief, omdat een relatief klein oppervlak meer tijd in beslag neemt. Je kunt de schilders vragen of het mogelijk is een vaste totaalprijs af te spreken. Zeker als je alle buitenschilderwerken uitbesteedt is dit een goede keuze!

Binnenschilderwerk

Schilder gezocht? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten voor de schilderwerken. Binnenschilderwerk is vaak iets minder complex dan buiten schilderen. Hierdoor liggen de kosten ook iets lager. Hoeveel de schilderwerken binnenhuis kosten, zijn afhankelijk van het onderdeel dat je laat verven en wat het uurloon van de binnenschilder is. Voor het verven van de trap kun je denken aan kosten van €300,- tot €700,-. Afhankelijk van het oppervlak, betaal je voor het verven van het plafond ongeveer €200,- tot €1.500,-. Het verven van muren is relatief goedkoop. Voor het verven van een muur van ongeveer 15 vierkante meter, liggen de kosten rond de €220,- tot €300,-. Voor een muur van 60 vierkante meter liggen de kosten gemiddeld tussen de €900,- en €1.200,-.

Tabel: prijzen binnenschilderwerk

SchilderwerkGemiddelde prijsOmschrijving
Trap schilderen€300,- tot €700,-1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen€200,- tot €1.500,-Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken€850,- tot €1.00010 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen€220,- tot €300,-Voor een muur van 15m²
Muur schilderen€450,- tot €600,-Voor een muur van 30m²
Muur schilderen€900,- tot €1.200,-Voor een muur van 60m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen.

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk vraagt vaak iets meer aandacht en precisie. Dit heeft onder andere te maken met de beschermende functie van de schilderwerken. De verflaag moet het houtwerk namelijk beschermen tegen neerslag. Doet dit het niet, dan ontstaat er schade zoals houtrot. Het is dus belangrijk de kozijnen en deuren goed te lakken en dit regelmatig bij te houden. In de tabel hieronder vind je meer informatie over de kosten voor het inhuren van een buitenschilder. Voor het lakken van de voordeur liggen de kosten ongeveer rond de €120,- en voor een achterdeur rond de €60,-. Schilder gezocht voor alle buitenschilderwerken? Dan liggen de kosten, afhankelijk van het formaat van de woning, tussen de €1.000,- tot €6.000,-.

Tabel: kosten buitenschilderwerk

SchilderwerkGemiddelde prijsOmschrijving
Voordeur€120,-Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur€60,-Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn€10,-Grondverf en 1 laklaag
Appartement€1.000,- tot €2.000,-Totaalprijs
Tussenwoning€1.500,- tot €3.000,-Totaalprijs
Hoekhuis€3.000,- tot €6.000,-Totaalprijs
Vrijstaand huis€6.000,- tot €12.000,-Totaalprijs

Verfsoort

Ook de gekozen verfsoort heeft een invloed op de kosten. Bij de meeste schilderwerken heb je een goede grondverf nodig. De prijzen van grondverf liggen doorgaans tussen de €20,- tot €40,- per liter. Kies je ervoor om je houtwerk te beitsen of lakken? Hoervoor betaal je gemiddeld €20,- tot €55,- per liter. Voor kwalitatieve verf voor binnen én buiten betaal je ongeveer €20,- tot €50,- per liter. De meest voordelige optie is latex. Latex kent lage prijzen en kost gemiddeld €5,- tot €15,-. Welke verfsoort de schilders gebruiken, wordt in overleg met jou besloten.

Tabel: prijzen verf

VerfsoortPrijs per literPrijs per m²
Grondverf€20,- tot €40,-€2,50 tot €5,-
Beits en lak€20,- tot €55,-€2,- tot €5,50
Dekkende verf voor binnen en buiten€20,- tot €50,-€2,- tot €15,-
Latex€5,- tot €15,-€1,50 tot €5,-

schilder kosten

Verlaagd btw-tarief

Een voordeel van het inhuren van een schilder, is dat je een verlaagd btw-tarief betaalt! Je betaalt op zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten slechts 6% btw. Per januari 2019 gaat dit tarief naar 9%. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat je woning minimaal 2 jaar oud is. Het verlaagde btw-tarief is geldig bij zowel een binnenschilder als buitenschilder. Dus ook als jij je schutting wilt laten verven of je tuinhuis wilt beitsen betaal je slechts 6% btw. Je krijgt onder andere korting op de btw bij voorbereidende werkzaamheden, voorbehandelingen en het schilderwerk zelf. Lees op de website van de belastingdienst meer over de verlaagde btw-regeling voor het inhuren van schilders.

Voordelen van schilder inhuren

Schilder gezocht? Het inhuren van schilders is een erg goed idee! Dit levert je namelijk niet alleen extra tijd en energie op, maar je weet ook zeker dat je woning er weer helemaal in orde uitziet. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan, maar het inhuren van schilders heeft zeker een aantal belangrijke voordelen. Zo ben je verzekerd van vakwerk en krijg je persoonlijk advies. Daarnaast is het inhuren van een schilder relatief voordelig, omdat je korting krijgt op de btw: ook voor de materiaalkosten! Twijfel je nog steeds over het inhuren van schilders? Dit zijn een aantal belangrijke voordelen:

  • bespaar jezelf tijd en energie;
  • krijg garantie op het geleverde werk;
  • bespaar op de btw voor de materiaalkosten;
  • krijg professioneel advies van ervaren schilders.

Schilder inhuren en meer weten over de kosten?

Vergelijk meerdere offertes van professionele schilders!

Offertes aanvragen

Tips om te besparen op de schilderkosten

Ook als je ervoor kiest om schilders in te huren kun je besparen op de totaalprijs. Kies bijvoorbeeld een winterschilder. Omdat een schilder in de winter minder klussen aangeboden krijgt, rekent hij in de wintermaanden een lager uurtarief. Dit kan wel tot 30% verschillen! Daarnaast is het verstandig om eventuele voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het afplakken van de vloeren of het voorbereiden van het oppervlak. Dit scheelt de schilder een hoop tijd- en dus geld. Tot slot is het altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de schilder met het laagste uurtarief inhuurt!

schilder inhuren

Gratis offertes van schilders vergelijken!

Schilder gezocht en wil jij ook graag besparen op je schilderskosten? Dat doe je gemakkelijk met het vergelijken van offertes. Wist je dat het uurtarief per schilder enorm verschilt? Door te kiezen voor het schildersbedrijf met het beste aanbod bespaar je toch al snel tot 40% op de totaalprijs. Hoe je dit doet? Je hoeft alleen maar je wensen door te geven via het offerteformulier: dit is gratis en helemaal vrijblijvend. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk tot 6 vrijblijvende offertes ontvangt. Dus zoek jij ook een schilder om je buitenschilderwerk bij te werken? Of is het schilderwerk binnenshuis aan een update toe? Twijfel dan niet langer en vul vandaag nog het offerteformulier in!