Besparen op kosten schilder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Kosten schilder

Benieuwd naar de kosten van een schilder en schilderwerken? Het gemiddelde uurtarief van een schilder ligt tussen de €35,- tot €50,-. De prijs voor schilderwerken per vierkante meter is afhankelijk van de werkzaamheden. Exacte prijs weten?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vind je een overzicht van de kosten van professionele schilders. Je vindt hier onder andere het gemiddelde uurtarief van een schilder en leest meer over de schilderkosten van verschillende schilderklussen. Wil jij ook gemakkelijk besparen op de prijs?kosten schilder

Wat kost een schilder per uur?

Soms betaal je de schilderkosten door middel van een uurtarief. Je komt een uurtarief vooral tegen bij de complexere schilderwerken, zoals het schilderen van kozijnen of trappen. Voor het schilderen buiten ligt het uurtarief rond de €40,- tot €50,-. Voor het schilderwerk in huis betaalt je een uurtarief van gemiddeld €35,- tot €40,-.

Omdat simpel saus- of spuitwerk zo vlot gaat, rekent een schilder hiervoor vaak een vaste prijs per m² en niet een standaard uurtarief.

Met een winterschilder bespaar je al gemakkelijk tot 30% op de schilderwerk kosten, maar wist je dat je met het vergelijken van offertes nog eens 40% op de totaalprijs bespaart? Kies de schilder met de beste prijs per uur zodat je verzekerd bent van de beste prijs.

Benieuwd naar de exacte prijs voor jou schilderklus? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en kies de schilder met de beste prijs.

Prijs schilder per uur: 2023

Schilderwerk Uurtarief
Buitenschilderwerk €40,- tot €50,-
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,-
Sauswerk Nvt
Spuitwerk Nvt
Winterschilder Tot wel 30% korting op de totaalprijs

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De schilder kosten verschillen vaak per schilder. Vraag voor een exacte prijs daarom snel en gemakkelijk gratis offertes aan, zonder verdere verplichtingen.

Uurloon schilder

€35,- tot €50,-

Gemiddelde van/tot prijzen

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Voor binnenschilderwerk

Hoog uurtarief
€40,- tot €50,-

Voor buitenschilderwerk

Start nu je gratis offerteaanvraag

Wat kost een schilder per klus?

Wat kost schilderwerk? De kosten voor schilderwerk in huis zijn afhankelijk van de klus die je uit laat voeren. De schilderkosten voor het schilderwerk buitenshuis zijn doorgaans het hoogst. Hiervan liggen de schilderwerk kosten rond de €35,- tot €40,- per m².

Binnenshuis schilderen is iets goedkoper, hiervan liggen de schilderkosten tussen de €30,- en €35,- per m². Voor simpel sauswerk in huis liggen de schilderwerk kosten gemiddeld rond de €10,- tot €15,- en de tarieven voor spuitwerk variëren van €6,- tot €10,- per m².

Schakel een winterschilder in en bespaar tot 30%! In de winter zijn er minder schilderklussen, waardoor de schilderwerk kosten ’s winters doorgaans een stuk lager liggen.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Kosten schilder per m² 2023

Schilderwerk Prijs per m²
Buitenschilderwerk €35,- tot €40,-
Binnenschilderwerk €30,- tot €35,-
Sauswerk €10,- tot €15,-
Spuitwerk €6,- tot €10,-
Winterschilder Tot wel 30% korting op de totaalprijs

*Let op: de genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten kunnen per schilder verschillen. Vraag voor een exacte prijs daarom snel en gemakkelijk gratis offertes aan, zonder verdere verplichtingen


Besparen op de schilderskosten?

Vergelijk meerdere offertes van professionele schilders!


Opbouw van schilderskosten

De totale schilderwerkkosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo rekenen sommige schilders een uurtarief terwijl anderen een vaste prijs per vierkante meter rekenen voor het verven. Wanneer je al het buitenschilderwerk uitbesteedt, dan is het bovendien vaak mogelijk om een totaalprijs af te spreken.

Andere factoren die de prijs per uur beïnvloeden zijn de verschillen tussen binnen- en buitenschilderwerken en het soort verf die de schilders gebruiken.

Wat beïnvloedt de schilderwerk kosten?

  • Rekent de schilder een uurtarief of betaal je per vierkante meter?
  • Gaat het om buiten- of binnenschilderwerk?
  • Welke verfsoort gebruiken de schilders?

prijzen schilder per uur of per m²

Prijs per uur of per m²?

Wanneer je grote oppervlakken zoals een gevel of binnenmuren laat verven, dan rekent de schilder vaak een prijs per vierkante meter. Zo weet je vooraf direct hoeveel het inhuren van een schildersbedrijf gaat kosten en sta je niet voor nare verrassingen achteraf.

In sommige gevallen gaat het om complexere schilderwerken. Denk bijvoorbeeld aan het verven van het plafond of het schilderen van de trap. In die gevallen rekent de schilder vaak vaste kosten per uur. Hij rekent dan een uurtarief, omdat een relatief klein oppervlak meer tijd in beslag neemt. Je kunt de schilders vragen of het mogelijk is een vaste totaalprijs af te spreken. Zeker als je alle buitenschilderwerken uitbesteedt is dit een goede keuze!

Wat kost buitenschilderwerk?

Buitenschilderwerk vraagt vaak iets meer aandacht en precisie. Dit heeft onder andere te maken met de beschermende functie van de schilderwerken. De verflaag moet het houtwerk namelijk beschermen tegen neerslag. Doet dit het niet, dan ontstaat er schade zoals houtrot. Het is dus belangrijk de kozijnen en deuren goed te lakken en dit regelmatig bij te houden. Ook kun je denken aan het schilderen van de dakgoten of het verven van de garage, het schilderen van de dakkapel of een tuinhuis!

In de tabel hieronder vind je meer informatie over de kosten voor het inhuren van een buitenschilder. Voor het lakken van de deur liggen de kosten ongeveer rond de €120,- en voor een achterdeur rond de €60,-. Schilder gezocht voor alle buitenschilderwerken? Dan liggen de kosten, afhankelijk van het formaat van de woning, tussen de €1.000,- tot €6.000,-.

Kosten buitenschilderwerk 2023

Schilderwerk Gemiddelde prijs van de schilder Omschrijving
Voordeur €120,- per deur Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur €60,- per deur Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn €10,- per kozijn Grondverf en 1 laklaag
Appartement €1.000,- tot €2.000,- Totaalprijs
Tussenwoning €1.500,- tot €3.000,- Totaalprijs
Hoekhuis €3.000,- tot €6.000,- Totaalprijs
Vrijstaand huis €6.000,- tot €12.000,- Totaalprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten verschillen vaak per schilder. Vraag voor een exacte prijs daarom snel en gemakkelijk gratis offertes aan, zonder verdere verplichtingen.

Kozijnen schilderen

Het schilderen van kozijnen kost gemiddeld €10,- per kozijn. Voor het schilderen van raamkozijnen op een verdieping worden vaak hogere kosten gerekend, omdat er dan vaak een steiger nodig is.

Buitendeuren schilderen

De kosten voor het verven van buitendeuren beginnen vanaf 60,- per deur. Hierbij is rekening gehouden met één grondlaag en één laklaag. Wanneer de huidige staat van de buitendeur erg slecht is, of wanneer er meer verflagen nodig zijn, moet je rekening houden met hogere kosten.


Besparen op de kosten van een schilder?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Start gratis offerteaanvraag


Wat kost binnenschilderwerk?

Schilder gezocht? Dan ben je vast benieuwd naar de schilder kosten voor de binnenschilderwerken. Binnen schilderen is vaak iets minder complex dan buiten schilderen. Hierdoor liggen de kosten ook iets lager. Hoeveel de schilderwerken binnenhuis kosten, zijn afhankelijk van het onderdeel dat je laat verven en wat het uurloon van de binnenschilder is.

Meer weten over de kosten voor binnenschilderwerk? Lees dan meer op deze pagina’s:
Woonkamer schilderen, de kosten
Trapgat schilderen
Keuken schilderen
Zolder verven
Plavuizen verven

Voor het verven van de trap kun je denken aan kosten van €300,- tot €700,-. Afhankelijk van het oppervlak, betaal je voor het verven van het plafond ongeveer €200,- tot €1.500,-. Het verven van muren is relatief goedkoop. Voor het verven van een muur van ongeveer 15 vierkante meter, liggen de kosten rond de €220,- tot €300,-. Voor een muur van 60 vierkante meter liggen de kosten gemiddeld tussen de €900,- en €1.200,-.

Kosten schilder binnen 2023

Schilderwerk Gemiddelde prijs Omschrijving
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen €200,- tot €1.500,- Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken €850,- tot €1.000 10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen €220,- tot €300,- Voor een muur van 15m²
Muur schilderen €450,- tot €600,- Voor een muur van 30m²
Muur schilderen €900,- tot €1.200,- Voor een muur van 60m²

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten verschillen vaak per schilder. Vraag voor een exacte prijs daarom snel en gemakkelijk gratis en vrijblijvend offertes aan.

Muren schilderen

De kosten voor het schilderen van de muren variëren van €15-,- tot €20,- per vierkante meter, afhankelijk van het aantal lagen dat nodig is en het type verf.

Plafond verven

De prijzen voor het verven van het plafond beginnen vaak vanaf €200,- en kunnen oplopen tot ongeveer €1.000,-. Uiteraard afhankelijk van het totale oppervlak dat er geverfd moet worden.

Trap schilderen

De kosten voor het schilderen van een trap liggen tussen de €300,- en de €700,-. Afhankelijk van de huidige staat van de trap, de toegankelijkheid en welke verf je wilt gebruiken.

Binnendeuren lakken

Het lakken van de binnendeuren kost ongeveer €85,- tot €100,- per deur. De schidler schuurt eerst de deuren, dan brengt hij eventueel een grondlaag aan en vervolgens lakt hij de deuren in één of twee lagen.

schilder kosten

Wat kost verf?

Ook de gekozen verfsoort heeft een invloed op de kosten. Bij de meeste schilderwerken heb je een goede grondverf nodig. De kostprijzen van grondverf liggen doorgaans tussen de €20,- tot €40,- per liter. Kies je ervoor om je houtwerk te beitsen of lakken? Hiervoor betaal je gemiddeld €20,- tot €55,- per liter.

Voor kwalitatieve verf voor binnen én buiten betaal je ongeveer €20,- tot €50,- per liter. De meest voordelige optie is latex. Latex kent lage kostprijzen en kost gemiddeld €5,- tot €15,-. Welke verfsoort de schilders gebruiken, wordt in overleg met jou besloten.

Prijzen verf 2023

Verfsoort Prijs per liter* Prijs per m²*
Grondverf €20,- tot €40,- €2,50 tot €5,-
Beits en lak €20,- tot €55,- €2,- tot €5,50
Dekkende verf voor binnen en buiten €20,- tot €50,- €2,- tot €15,-
Latex €5,- tot €15,- €1,50 tot €5,-

* dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten verschillen vaak per schilder. Vraag voor een exacte prijs daarom snel en gemakkelijk gratis schilder offertes aan, zonder verdere verplichtingen.


Schilder gezocht? Bespaar op de kosten!

Vergelijk de verschillende schilders en bespaar tot wel 40% op de totale prijs!


Profiteer van het verlaagde btw-tarief

Eén van de voordelen van het inhuren van een schilder, is dat je profiteert van een verlaagd btw-tarief op schilderwerk! Je betaalt op zowel de materiaal- als de arbeidskosten slechts 9% btw.

Het is wel belangrijk dat je woning in ieder geval 2 jaar oud is. Het verlaagde btw-tarief geldt onder andere op de voorbereidende werkzaamheden, de voorbehandelingen en het schilderwerk zelf. Op belastingdienst.nl lees je meer over het verlaagde btw-tarief.

Tips besparen op kosten schilder

Ook als je kiest voor het inhuren van ervaren schilders is het mogelijk om te besparen op de schilder kosten.

We zetten de beste tips hieronder voor je op een rij:

  • Huur een winterschilder in! In de winter liggen de prijzen voor schilderwerk tot wel 30% lager dan in de zomer!
  • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit. Denk aan het afdekken van vloeren of het afplakken van plinten. Hiermee bespaar je de schilder een hoop waardevolle tijd.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere schilders! Kies zo voor de schilder met het beste aanbod en je weet zeker dat je niets te veel betaalt. Sterker nog: je bespaart tot wel 40%!
  • Neem een schilderabonnement: Door het afsluiten van een onderhoudscontract met een schilder ben je verzekerd van goed onderhouden schilderwerk. Het prijsvoordeel is dat je minder in één keer betaald, doordat je een vast bedrag per maand betaald.

schilder inhuren

Besparen op schilder kosten? Gratis offertes van schilders vergelijken!

Schilder gezocht en wil jij ook graag besparen op je schilderkosten? Dat doe je gemakkelijk met het vergelijken van schilderoffertes. Wist je dat het uurtarief per schilder enorm verschilt? Door te kiezen voor het schildersbedrijf met het beste aanbod bespaar je toch al snel tot 40% op de totaalprijs.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je hoeft alleen maar je wensen door te geven: dit is gratis en helemaal vrijblijvend. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk tot 6 vrijblijvende offertes ontvangt. Dus zoek jij ook een schilder om je buitenschilderwerk bij te werken? Of is het schilderwerk binnenshuis aan een update toe? Twijfel dan niet langer en vul vandaag nog het offerteformulier in!

Gratis offertes vergelijken!