Keuken laten schilderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Keuken schilderen prijs

Keuken schilderen: prijs en informatie

Wat kost het schilderen van je keuken? De prijs hiervoor hangt af van de specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren. Gemiddeld kun je rekening houden met kosten tussen de €35,- tot €40,- per uur of €30,- tot €35,- per m². Benieuwd naar de exacte prijs?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk tot 5 offertes toegestuurd: vergelijk en kies het bedrijf met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je over de verschillende kosten voor het schilderen van de keuken. Je vindt een prijsindicatie voor het verven van verschillende onderdelen, we vertellen hoe de prijs is opgebouwd en hoe je hierop kunt besparen!keuken schilderen prijs

Keuken schilderen: wat is de gemiddelde prijs?

De gemiddelde prijs voor het schilderen van je keuken, hangt af van de specifieke schilderwerken. Het schilderen van muren of plafonds kost je gemiddeld €7,- tot €15,- per m². Voor het verven van de keukentegels betaal je gemiddeld €15,- tot €35,- per m² en als je de keukenkastjes ook laat spuiten, dan kost dit gemiddeld €30,- tot €50,- per deur of lade.

Let op: dit hangt natuurlijk af van de omvang van je keuken en de staat van de ondergrond. Bij veel voorbereidende werkzaamheden lopen de kosten op en als je een hele grote keuken laat schilderen dan ligt de prijs per m² vaak iets lager dan bij een hele kleine keuken.

Type klus Gemiddelde kosten*
Muren of plafonds schilderen €7,- tot €15,- per m²
Keuken tegels verven €15,- tot €35,- per m²
Keukenkastjes verven €30,- tot €50,- per deur/lade

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Kosten van verschillende werkzaamheden

Er zijn verschillende werkzaamheden die je kunt laten uitvoeren wanneer je de keuken wilt laten verven. In de tabel hieronder vind je prijsvoorbeelden van de kosten voor het spuiten van je keuken. Voor het spuiten van de keukenkastjes liggen de kosten gemiddeld tussen de €20,- tot €80,- per stuk, afhankelijk van de afmetingen.

Het spuiten van de koelkastdeur, die doorgaans groter is dan de gemiddelde keukenkastjes, kost ongeveer €60,- tot €90,- per stuk. Voor deze prijzen laat je de ondergrond schuren, schoonmaken en ontvetten en worden er twee lagen gespoten: een grondlaag en een eindlaag in de gewenste kleur.

Gemiddelde afmetingen Gemiddelde prijs*
Fronten 15 x 60 cm €20,- tot €40,-
Fronten 40 x 60 cm €40,- tot €70,-
Fronten 60 x 70 cm €50,- tot €80,-
Koelkastdeur 40 x 180 cm €60,- tot €90,-
Apothekerskastdeur 40 x 200 cm €70,- tot €80,-
Hoekkast €65,- tot €90,-
Lichtlijst/kooflijs/kranslijst per meter €10,- tot €20,-
Plinten per meter €15,- tot €25,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw, arbeid en materiaalkosten. Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Prijsvoorbeelden: keuken schilderen

Hieronder geven we twee prijsvoorbeelden van veelvoorkomende klussen.

Kosten keuken spuiten

Hier is een prijsvoorbeeld voor het spuiten van zowel de muren als het plafond van een keuken van 2,5 bij 4 meter, de gemiddelde grootte van een Nederlandse keuken, waarbij de prijs €9,- per vierkante meter is voor zowel de muren als het plafond:

Eerst bereken je de oppervlakte van de muren. De keuken heeft een lengte van 4 meter en een hoogte van 2,5 meter. De totale oppervlakte van de vier muren (aangezien je alle muren wilt laten spuiten) is 40 m². De oppervlakte van het plafond is 10 m².

Nu vermenigvuldigen we de oppervlakte van de muren en het plafond met de prijs per vierkante meter:

  • Voor de muren: 40 m² x €9/m² = €360,-.
  • Voor het plafond: 10 m² x €9/m² = €90,-.

Tel de kosten voor de muren en het plafond bij elkaar op om de totale prijs te berekenen: €360,- (muren) + €90,- (plafond) = €450,-.

Laat je keuken schilderen tegen de laagste prijs!

Vind een vakman bij jou in de buurt en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Keuken schilderen: prijs per m2 of per uur?

De kosten kunnen verschillen per schilder. Sommige schilders hanteren een vaste prijs per uur: gemiddeld ligt deze tussen de €35,- tot €40,-. Andere bedrijven berekenen de prijs juist op basis van een vast tarief per vierkante meter: gemiddeld €30,- tot €35,-.

Welk tarief in rekening wordt gebracht hangt meestal af van de klus. Eenvoudige klussen, zoals het verven van de muur of het plafond, wordt verrekend per vierkante meter terwijl ingewikkelde klussen worden berekend per uur.

Op de pagina kosten schilder vind je een handig overzicht van alle prijzen.

Waar bestaan de kosten voor een keuken schilderen uit?

Hoe worden de kosten voor het schilderen van de keuken precies opgebouwd? Naast de arbeidskosten moet je ook rekening houden met voorrijkosten en materiaalkosten. Hieronder gaan we daar iets dieper op in.

Wil je een schilder inhuren? Vergelijk dan gratis offertes!

Voorrijkosten

De meeste schildersbedrijven brengen voorrijkosten in rekening. Deze kosten maak je al nog voordat de schilder aan het werk is gegaan. De voorrijkosten hangen vaak samen met de afstand tussen het schildersbedrijf en jouw woning. Door te kiezen voor een bedrijf in je eigen regio houd je de afstand kleiner en de voorrijkosten laag!

Tarief van de schilder

Elke schilder hanteert zijn of haar eigen tarief. Hierdoor kunnen de kosten per bedrijf flink verschillen. Gemiddeld kun je rekening houden met een uurtarief van €35,- tot €40,-.

Bij grote klussen, zoals het verven van de muur in de keuken, wordt meestal een prijs per vierkante meter in rekening gebracht. In dit geval liggen de kosten rond de €30,- tot €35,- per m². Laat je grote oppervlakken spuiten dan ben je nog goedkoper uit: hiervoor ligt de prijs rond de €6,- tot €10,- per m².

Type schilder/klus Gemiddelde prijs inclusief verf, materiaal en btw
Binnenschilder
Per uur €35,- tot €40,
Per m² €30,- tot €35,-
Spuitwerk per m² €6,- tot €10,-

Materiaalkosten

Natuurlijk hebben de benodigde materiaalkosten ook invloed op de kosten. Laat je houten keukenkasten verven, dan kan dit met standaard verf. Gaat het om het schilderen van kunststof keukenkastjes, dan is er al speciaal verf nodig: de kosten lopen in dat geval flink op.

Soms heeft de schilder extra hulpmiddelen nodig om de keuken goed te kunnen schilderen. Een ladder of steiger, bijvoorbeeld. Vaak komt de huur van deze middelen nog bovenop de totaalprijs.

kosten keuken schilderen

Deze keuzes hebben invloed op de prijs van een keuken schilderen

Wanneer jij je keuken wilt laten schilderen tegen een lage prijs, dan is het slim om met een aantal keuzes rekening te houden. De verfsoort bijvoorbeeld, of het combineren van verschillende schilderwerken.

Hieronder vertellen we je welke keuzes de prijs beïnvloeden. Wil je besparen op een schilder? Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

Soort verf

Welke verfsoort de schilder gebruikt heeft een grote invloed op de materiaalkosten. Is je keuken nog niet eerder geschilderd, dan zul je in ieder geval een primer moeten aanbrengen. Hiervoor betaal je gemiddeld €10,- tot €40,- per liter: de prijs kan verschillen, afhankelijk van de ondergrond van het schilderwerk. Een poly-urethaan lak wordt veel gebruikt in de keuken, omdat het slijtvast is en daardoor lang meegaat. Dit kost je ook gemiddeld €10,- tot €40,- per m².

Verfsoorten Gemiddelde prijs per liter incl. btw
Terpentine-verdunbare verf €10,- tot €30,-
Poly-urethaan lak €10,- tot €40,-
Primer €10,- tot €40,-
Waterverdunbare verf €10,- tot €80,-

Gebruik maken van verschillende materialen

Behalve standaard schilderwerk is het ook mogelijk om je keuken op te knappen door verschillende materialen te gebruiken. De schilder kan laagjes van onder andere metaal, brons of koper aanbrengen voor een stijlvol effect. Dit ontstaat normaal gesproken pas na jarenlang gebruik van de keuken. Deze methode wordt veel toegepast bij landelijke stijl keukens.

Schilderwerk combineren

De meeste schilders bieden een kwantumkorting aan voor grote schilderklussen. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Daarom zijn er veel mensen die in één keer al het binnenschilderwerk laten bijwerken. Naast het schilderen van de keuken, kun je er dus ook voor kiezen direct je trap, het plafond of de deuren te laten schilderen. Op die manier ben je goedkoper uit dan wanneer je de verschillende schilderwerken over een aantal maanden zou uitspreiden.

In de tabel vind je een indicatie van de gemiddelde kosten voor schilderwerk in huis.

Schilderwerk emiddelde prijs* Omschrijving
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen €200,- tot €1.500,- Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken €850,- tot €1.000,- 10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen €220,- tot €300,- Voor een wand van 15m²
Muur schilderen €450,- tot €600,- Voor een wand van 30m²
Muur schilderen €900,- tot €1.200,- Voor een wand van 60m²
Vloer verven Sterk afhankelijk van type vloerverf.
Raamkozijn €10,-td>

Per kozijn

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd wat schilderwerk bij jou gaat kosten? Vraag gratis offertes aan!

Keukenkastjes laten spuiten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag!

Schilder of keukenspuiterij?

Je kunt de keukenkastjes op twee verschillende manieren een andere kleur geven. Spuiten of verven. Wat is het verschil en nog belangrijker: wat is de beste optie?

Schilderen houdt in dat de vakman met de kwast verf aanbrengt op je keukenkastjes. Dit geeft een strak resultaat en maatwerk is mogelijk. Omdat het met de hand gedaan wordt, is de schilder langer bezig en daarom liggen de arbeidskosten een stuk hoger.

Spuiten houdt in dat de vakman met een hogedrukspuit verf op het oppervlak spuit. Dit is snel en effectief en zorgt bovendien voor een heel strak resultaat. Wel kost de voorbereiding meer tijd, omdat alles wat niet gespoten moet worden, volledig afgeplakt moet worden. De prijzen van een keukenspuiterij liggen rond de €6,- tot €10,- per m².

Bespaartips: zo wordt de prijs van je keuken schilderen nog lager

Wil jij je keuken schilderen tegen de laagste kosten? Hieronder geven we je drie praktische tips om de kostprijs zo laag mogelijk te houden: ook met de hulp van een ervaren schilder! Besparen op de kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Maak gebruik van een winterschilder

In de winter hebben schilders minder klussen, waardoor ze hun werkzaamheden tegen een lager tarief aanbieden. Het verschil tussen een winterschilder en een schilder in het voorjaar, is zo’n 30%! Door in de wintermaanden een vakman in te huren houd je de kosten dus zo laag mogelijk.

Help zelf een handje

Help mee met de voorbereiding of afwerking. Plak bijvoorbeeld je keukenapparatuur zelf goed af, zodat de schilder direct aan de slag kan. Of vraag je schilder welke werkzaamheden jij eventueel alvast kunt uitvoeren om hem tijd te besparen. Zo is de schilder eerder klaar en bespaar je op de uiteindelijke kosten!

Combineer schilderwerk

Door meerdere schilderwerken in één keer uit te laten voeren, krijg je een mooie kwantumkorting. Dit houdt in dat de prijs per vierkante meter lager is dan wanneer je één klus laat uitvoeren. Heb jij niet meer schilderwerk om uit te besteden? Vraag dan eens of je buren ook een schilder nodig hebben en schakel samen één vakman in.

keuken spuiten kosten

Keuken spuiten of laten schilderen? Vergelijk offertes

Wil jij binnenkort je keuken verven maar zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Schakel een schildersbedrijf in! De hulp van een vakman garandeert een persoonlijk advies en het mooiste resultaat. Bovendien bespaar jij jezelf tijd en energie. Op zoek naar een schilder in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven krijgt toegestuurd. Vergelijk de kosten van verschillende schilders, en kies zo eenvoudig voor het beste aanbod. Je besparing loopt op deze manier op tot wel 40% op de totaalprijs! De aanvraag is bovendien gratis en zonder verdere verplichtingen, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!