87 schilders in Kampen

Een overzicht van alle schilders in Kampen

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In Kampen zijn 87 schilders beschikbaar. Op deze pagina vind je een overzicht van alle 87 schilders bij jou in de buurt. Elk schildersbedrijf in deze gids heeft een bedrijfspagina met contact- en adresgegevens. Bovendien is iedere schilder ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Schilder Kampen gezocht?

Op zoek naar een binnen- of buitenschilder? Via Schilder Nu vind je altijd een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt spoedig gratis offertes. Vergelijk en bespaar op de kosten.

Handige artikelen:

Over Kampen

De plaats Kampen ligt in de provincie Overijssel en heeft 35335 inwoners. Er wonen 17458 mannen en 17877 vrouwen en de gemiddelde leeftijd is 42 jaar. In totaal telt Kampen 15410 huishoudens. Per 177 huishoudens is er 1 schildersbedrijf beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van alle 87 schilders in Kampen

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!

schilder Kampen

Schildergids, vind de beste schilder in Kampen

Is je huis toe aan een flinke opknapbeurt? Huur dan een goedkope schilder in uit Kampen die de boel binnen of buiten voor je gaat schilderen. Een vakman heeft de juiste kennis en ervaring en zorgt dat hij goede kwaliteit levert. Je leest op deze pagina meer over de kosten van een schildersbedrijf, wat het verschil is tussen een buiten- en een binnenschilder en waar je het beste op let bij het vergelijken van gratis offertes. Meer weten over de exacte prijzen?

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt gratis en zonder verplichting meerdere prijsopgaven, die je onderling met elkaar vergelijkt.

Schildersbedrijf nodig? Gratis offertes vergelijken!

Het schilderwerk van je woning is toe aan een opknapbeurt. Schakel dan een schilder in uit Kampen. Aarzel niet om direct via het offerteformulier een gratis offerte aan te vragen. Door deze onderling te vergelijken, bespaar je op de kosten en vind je een bedrijf bij jou in de buurt.

Schildersbedrijf inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%.

Vind de juiste huisschilder

Vraag gratis offertes aan om een schilder in jouw buurt te vinden.

Vergelijk tarieven

Kies uit diverse professionele schilders uit de bedrijvengids.

Waarom een schildersbedrijf inhuren?

Schilders gezocht? Een huisschilder neemt je zorgen uit handen en geeft je persoonlijk advies over de situatie, verfsoorten of beantwoord andere vragen. De vakmannen beschikken over de juiste kennis om jou goed te kunnen adviseren. Daarbij zorgt hij dat hij perfect werk aflevert. Bovendien blijft het werk langer mooi met goed onderhoud. Laat dit onderhoud ook door een expert doen, door bijvoorbeeld een onderhoudscontract af te sluiten.

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Goedkope en vakkundige schilders

Het inhuren van een schildersbedrijf of ZZP’er betekent niet altijd dat je daar ook de hoofdprijs voor betaalt. Als je op zoek bent naar goedkope en vakkundige bedrijven, hoef je niet langer te zoeken. Op deze bedrijvengids vind je namelijk allerlei vakkundige bedrijven die aangesloten zijn bij de KvK. Door verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken, bespaar je behoorlijk op de kosten en vind je een goedkope schilder.

Wat kost een schilder?

Wat kost een schilder? Je gaat het beste uit van een gemiddeld uurtarief van €35,- tot €40,-. Wanneer je erkende bedrijven of een ZZP’er gaat inhuren, wil je natuurlijk weten wat de kosten en het uurtarief zijn. Je wilt namelijk zo goedkoop mogelijk de klus laten uitvoeren. Elk bedrijf hanteert andere prijzen en een ander uurtarief.

Waarom is dit?

Dit komt omdat een aantal factoren de kosten beïnvloeden, hierdoor is het lastig te zeggen wat de precieze kosten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de klus, de moeilijkheidsgraad en of het om binnen of buiten gaat. In onderstaande tabel vind je een aantal gemiddelde prijzen, waaronder het uurloon. De prijs is inclusief verf, btw en materiaal.

Kosten van schilder 2021

Type schilder/klus Gemiddelde prijs inclusief verf, materiaal en btw*
Binnenschilder
Per uur €35,- tot €40,-
Per m² €30,- tot €35,-
Spuitwerk per m² €6,- tot €10,-
Sauswerk per m² €10,- tot €15,-
Buitenschilder
Per uur €40,- tot €50,-
Per m² €35,- tot €40,-
Winterschilder Tot wel 30% korting op de totaalprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van schilders Kampen, inclusief btw en materiaal. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Schilderbedrijf uit Kampen gezocht?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 40%

Gratis - Vrijblijvend

Prijs per m² of per uur?

Vakmannen hanteren vaak 2 soorten tarieven, namelijk een uurloon of een prijs per m². Maar wat kost een schilder? Hij rekent met een uurprijs wanneer de klus veel nauwkeurigheid vereist, bijvoorbeeld het verven van deuren, trappen of kozijnen. Laat je een groot oppervlak verven, zoals een plafond of de gevel? Dan hanteert het bedrijf een prijs per m². Deze prijzen verschillen qua vakmannen onderling. Bovendien wordt de prijs hoger als er een hoogwerker nodig is.

Meer informatie over:
Trap schilderen kosten
Plafond schilderen kosten

Is er een verlaagd btw-tarief op schilderwerk?

Schakel je een erkend schildersbedrijf uit Kampen in? Dan geldt er mogelijk een verlaagd btw-tarief van 9%. De woning moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De woning moet bijvoorbeeld ouder dan 2 jaar zijn. Werkzaamheden die onder het verlaagde btw-tarief vallen zijn het voorbereiden, lakverven, vernissen en beitsen en het aanbrengen van een giet- of coatingvloer.

Schuren en lakken valt alleen onder dit tarief als de vloer in bouwkundig opzicht onderdeel uitmaakt van de woning.

Voor meer informatie over het verlaagde btw-tarief, kijk op belastingdienst.nl.

Wat zijn de werkzaamheden van schilders?

Een schilder doet veel meer dan schilderen alleen. Zo krijg je bijvoorbeeld ook een persoonlijk advies met betrekking tot de kleuren die je in je woon- of slaapkamer wilt hebben. Ook geeft hij meer informatie over de gebruikte technieken. Wil je de muren liever laten sausen of is latex spuiten misschien een betere methode? Daarnaast bereiden ze natuurlijk alle werkzaamheden zelf voor en ruimen ze na afloop alles weer op.

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • het voorbereiden van de werkzaamheden;
 • spuit- en sauswerk aanbrengen;
 • bestaande schilderwerken herstellen;
 • informeren en adviseren over kleuren en technieken.

binnenschilder Kampen

Binnenschilder

Binnenschilderwerk heeft een grote invloed op hoe je interieur eruitziet. Is jouw interieur toe aan een nieuw likje verf of zitten er scheurtjes in de verf? Laat dan een binnenschilder langskomen om het huis van binnen bij te werken. Het uurtarief ligt tussen de €35,- en €40,-. Het is ook mogelijk dat de binnenschilder een vaste prijs hanteert. De prijs wordt vaak beïnvloed door de werkzaamheden, de grootte van het project en of er veel kleine details in het werk zitten.

Binnenschilderwerk, laat je interieur weer stralen

Een groot deel van de werkzaamheden, zijn de binnenschilderwerken. Deze hebben een grote invloed op de uitstraling van je woning. In sommige gevallen, zoals bij het schilderen van de trap, is het ook nog eens belangrijk voor de veiligheid. De verschillende binnenwerken hebben allemaal een eigen prijs.

Diverse binnenschilderwerken door schildersbedrijf Kampen:

 • Laat de trap verven om de veiligheid te waarborgen. Dit kost ongeveer €300,- tot €700,-. Het trapgat schilderen kost ongeveer €300,- tot €1.000,-.
 • Kom tot rust in je slaapkamer met een frisse kleur op de muren. Dit kost gemiddeld €30,- tot €35,- per uur.
 • Het verven van de binnenmuur geeft jouw woonkamer of slaapkamer een nieuwe uitstraling en kost gemiddeld €220,- tot €300,-.
 • De badkamer verven kost ongeveer €30,- tot €35,- per uur en geeft de ruimte de gewenste uitstraling.
 • Met het schilderen van het plafond krijgt elke ruimte een frisse uitstraling. Dit kost ongeveer €200,- tot €1.500,-. Je kunt er ook voor kiezen om het plafond te spuiten.
 • Is de keuken niet helemaal naar wens? Met een ander kleurtje krijgt deze een compleet andere sfeer. De kosten liggen rond de €30,- tot €35,- per uur. Op de pagina keuken schilderen prijs vind je een handig overzicht van alle kosten!
 • Houten vloer aan een opknapper toe? Laat deze lakken! Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor meer informatie over de prijzen.
 • Geef de woonkamer een nieuwe look met een andere kleur op de muren. Dit kost ongeveer €30,- tot €35,- per uur.
 • Laat de hal verven en maak een goede indruk op al je gasten. Houd rekening met een prijs van ongeveer €30,- tot €35,- per uur.

Benieuwd naar de kosten van een binnenhuisschilder?

Vraag gratis offertes aan vergelijk deze onderling: vind de juiste schilder!


Prijzen binnenschilderwerk 2021

Schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen €200,- tot €1.500,- Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken €850,- tot €1.000 10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen €220,- tot €300,- Voor een muur van 15m²
Vloer verven Prijs op aanvraag Sterk afhankelijk van verf en type vloer.
Vertrek in huis schilderen €30,- tot €35,- per m² Tarief van binnenschilder. Prijs inclusief verf, materiaal en btw

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen.Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor de exacte prijzen.

Lees hier meer over huis schilderen kosten.

buitenschilder Kampen

Buitenschilder

Buitenschilderwerk is niet alleen bedoeld om je huis er mooi uit te laten zien, het zorgt namelijk ook voor de nodige bescherming tegen de weersomstandigheden in Nederland. Het is belangrijk om de gevel, kozijnen en deuren buiten regelmatig te onderhouden. Dit is echter een flinke klus, daarom is het handig om hier een buitenschilder voor in te huren.

Waarom hanteert een buitenschilder een hoger uurtarief?

Dit komt omdat het bedrijf vaak in allerlei weersomstandigheden het werk doet en mogelijk zelfs op een hoogwerker staat. Het gemiddelde uurtarief is €40,- tot €50,-. Een buitenschilder hanteert voor kleine klussen een prijs per m² en voor grote klussen een vast uurloon.

Buitenschilderwerk, bescherm je woning

Het is belangrijk om het buitenschilderwerk goed bij te blijven houden. Het buitenschilderwerk beschermt het hout namelijk tegen neerslag.

Hieronder verstaan we onder andere de onderstaande werkzaamheden:

 • Het schilderen van de gevel geeft jouw huis een compleet ander uiterlijk. Voor meer informatie over de kosten kun je gratis offertes aanvragen.
 • Laat de buitenkozijnen lakken voor een kwalitatief resultaat. Houd hiervoor rekening met een prijs van gemiddeld €10,- per kozijn.
 • Met een nieuwe laag verf knapt de buitendeur enorm op! Dit kost ongeveer €60,- tot €120,- per deur.
 • Na het verven van de dakgoten passen ze naadloos bij de stijl van je woning. Dit kost gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.
 • Het verfwerk van de dakkapel kost gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.
 • Heb je een schuur? Geef deze een nieuw uiterlijk met een frisse laag verf. De kosten bedragen gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.
 • Voor het verven van de schutting betaal je ongeveer €40,- tot €50,- per uur.
 • Een garage verven geeft het uiterlijk van jouw woning een boost. Dit kost ongeveer €40,- tot €50,- per uur.
 • Door het tuinhuis te lakken past deze goed bij de stijl van jouw woning. Dit kost ongeveer €40,- tot €50,- per uur.

Kosten buitenschilderwerk 2021

Schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Voordeur €120,- Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur €60,- Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn €10,- Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen €40,- tot €50,- Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, schutting, schuur, garage en tuinhuis €40,- tot €50,- Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Appartement €1.000,- tot €2.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Tussenwoning €1.500,- tot €3.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Hoekhuis €3.000,- tot €6.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Vrijstaand huis €6.000,- tot €12.000,- Totaalprijs voor de hele woning

*Let op: schilders hanteren hun eigen tarief. De genoemde prijzen zijn dus gemiddeldes. Besparen? Vergelijk gratis offertes.


Een buitenschilder inschakelen voor jouw kozijnen?

Vergelijk gratis offertes en vind een schilder bij jou uit de buurt!
Start gratis offerteaanvraag


Schilder abonnement?

Schilderwerk, met name het houtwerk buiten, heeft regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Laat je dit niet doen, dan verliest de verf zijn beschermende functie en ziet het er niet meer mooi uit. Het is mogelijk om bij een onderhoudsschilder een schilder abonnement af te sluiten. Dit houdt in dat je een vast bedrag per maand betaalt in ruil voor het uitvoeren van vooraf afgesproken werkzaamheden.

Je maakt samen met de onderhoudsschilder een overzicht van de behoeften en de kosten, zodat je een realistisch beeld krijgt. Een abonnement is er in allerlei soorten en is interessant als je zelf geen zin of tijd hebt om het bij te houden.

winterschilder Kampen

Winterschilder

Een winterschilder is iemand die tussen 21 november en 21 maart werkt. Het voordeel is dat tussen de 2 data de prijzen enorm dalen. Je bespaart soms wel 30% op de kosten. In de winter hebben vakmannen minder klussen, waardoor het werkaanbod laag ligt. Vooral als het om buitenschilderwerk gaat.

Wat de kosten voor een winterschilder zijn, verschilt enorm.

De factoren die de kosten beïnvloeden zijn de grootte van het oppervlak, hoeveel ervaring hij heeft en wat de arbeidsintensiviteit is. Door je huis in de winter aan te pakken, geniet je in de zomer van een mooi afgewerkt pand en heb je er geen omkijken meer naar.


Een goedkope winterschilder inhuren?

Vergelijk de prijzen van meerdere schilders en bespaar tot 40%


Gratis schilder offertes vergelijken, waar op letten?

Als je schilder offertes gaat vergelijken met elkaar dan is het handig om op een aantal dingen te letten. Kijk bijvoorbeeld naar het uurtarief en lees reviews om erachter te komen of het een betrouwbaar bedrijf is. Controleer de locatie, als de locatie ver uit je buurt is, is de kans groot dat je veel voorrijkosten betaalt. Let ook op de garantie en het specialisme van het bedrijf.

1. Uurtarief

Het is verstandig om eerst informatie in te winnen over het uurtarief van een huisschilder. Verschillende bedrijven hanteren vaak nogal uiteenlopende kostprijzen. Het gemiddelde uurtarief van een binnenschilder is €37,50. Heb je specifiek een buitenschilder nodig? Dan reken je al gauw op een uurprijs van €45,-.

2. Betrouwbaarheid

Naast het tarief is het ook belangrijk dat de kwaliteit goed is. Kies je voor het inhuren van een schildersbedrijf, dan wil je een perfect eindresultaat. Kijk op internet of er reviews te vinden zijn en kijk eventueel naar het portfolio en de materialen die gebruikt worden. Zo kom je erachter of je een goede gevonden hebt.

kosten schilders Kampen

3. Locatie

Let op de locatie waar het schildersbedrijf gevestigd is. Het is aan te raden om iemand in te schakelen die uit je eigen regio komt. Huur je een bedrijf in dat ver moet rijden, dan betaal je ook voor de voorrijkosten.

4. Garantie

Kies niet direct voor de goedkoopste schilder, let ook op de garantie. Als een vakman goedkoop is maar geen garantievoorwaarden heeft, is het geen goede keus. Je betaalt dan liever wat meer voor een vakman die wel garantie geeft. Gemiddeld bieden vakmannen 4 jaar garantie op binnenschilderwerk en 2 jaar op buitenschilderwerk.

5. Specialisme van schildersbedrijf?

Tot slot is het verstandig om te letten op het specialisme. Geven de schilders bijvoorbeeld advies over de staat van je huis, de soort verf en het materiaal? Lees referenties voor een goede indruk.

5 tips om te besparen op de kosten van de schilder

Besparen op de kosten van een schildersbedrijf? Er zijn een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden, waarmee je aanzienlijk op de kostprijs bespaart.

 • Winterschilder
 • Zelf voorbereidende werkzaamheden doen
 • Combineren van klussen/samen met de buren
 • Voordelig op lange termijn (kwaliteit)
 • Vakman uit de buurt

1. Winterschilder is een goedkope schilder

De eerste tip om te besparen is het inhuren van een winterschilder. Deze werkt namelijk tussen 21 november en 21 maart. Dit is een periode waarin weinig mensen een vakman inschakelen. Winterschilders willen wel aan het werk blijven en bieden vaak hun werkzaamheden met korting aan. Laat je jouw huis in de winter aanpakken, dan bespaart het een hoop op de kosten.


Goede schilder uit Kampen gezocht?

Vergelijk gratis offertes en kies de schilder die aan jouw wensen voldoet!
Start gratis offerteaanvraag


2. Combineren van schilder klussen

Kijk of er een mogelijkheid is om klussen te combineren. Hoe groter de klus, hoe hoger de korting en hoe goedkoper het in verhouding is. Het is ook mogelijk om met mensen in de buurt een bedrijf in te huren. Door te combineren bespaar je soms wel 10% uit.

3. Schildersbedrijf uit Kampen

Vaak zijn goedkope schilders overal te vinden. Waarom een vakman op 70 kilometer afstand inhuren als je ook een goedkope specialist kan inhuren? Kies daarom voor een schildersbedrijf uit je eigen regio. Hierdoor betaal je geen grof geld aan voorrijkosten.

4. Doe zelf voorbereidend werk

Een professioneel schildersbedrijf huren is verstandig, maar er is nog iets wat je doet om te besparen op de kosten. Bereid zelf de werkzaamheden voor. Dit houdt in dat je meubels verplaatst, vloeren afdekt en ontvet en eventueel al materialen schuurt die geschilderd moeten worden. Door dit zelf te doen, kan de specialist direct aan de slag.

5. Voordelig op lange termijn

Door recensies en ervaringen van eerdere klanten te lezen, kijk je naar de kwaliteit van verschillende schilders. Het is ook aan te raden om te kijken naar bepaalde keurmerken bij je zoektocht naar een betrouwbaar specialist.

Over welke keurmerken beschikt een goed schildersbedrijf?

Om zeker te weten dat je voor een goede schilder kiest die kwaliteit levert, let je op een aantal keurmerken. Er zijn 3 belangrijke keurmerken, namelijk AF-erkend, De Betere Schilder en Keurmerk Kwaliteitsvakman. AF-erkende schilders beschikken over vereiste diploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die de VEH en de Consumentenbond hebben opgesteld. De Betere Schilder is een kwaliteitsorganisatie die regelmatig specialisten controleert op kwaliteit en duidelijkheid van de offerte. Een stuk of 100 bedrijven hebben het keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit houdt in dat zij volgens duidelijke afspraken werken.

schildersbedrijf Kampen

Schilder in Kampen gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Schilder in Kampen gezocht? Krijg een persoonlijk advies! Daarnaast kunnen schilders kunnen het uiterlijk van in en buiten jouw huis verbeteren.

Start nu je gratis offerteaanvraag

Vraag via het offerteformulier een offerte aan bij meerdere schildersbedrijven. Je ontvangt maximaal 6 prijsopgaven, die je onderling met elkaar vergelijkt op prijs, aanbod en kwaliteit. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Een schildersbedrijf helpt je bij allerlei klussen binnen of buiten het huis.

Gratis offertes vergelijken!

Gratis schilder offertes vergelijken?

Vergelijk schilders uit deze gids en bespaar tot 40%!

Start gratis offerteaanvraag