Besparen op kosten huis schilderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Je huis schilderen: kosten en waar je rekening mee moet houden

Ziet je huis er oud en vervallen uit? Laat je huis schilderen en geniet van een vernieuwde uitstraling! Dit geldt zowel voor de binnenkant van je huis als de buitenkant. Laat je houten kozijnen schilderen!

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies voor het beste aanbod!

Op deze pagina lees je over de kosten voor het schilderen van je huis. Je leest welke keuzes de prijs beïnvloeden en we geven je bovendien handige bespaartips: zo laat jij je huis schilderen tegen de laagste prijs!huis schilderen uitbesteden

Wat kost een huis schilderen?

Het is één van de meest gestelde vragen: wat kost een huis schilderen precies? Het antwoord hangt af van de specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren. Laat je de buitenkant van het huis schilderen, dan liggen de gemiddelde kosten bij een tussenwoning rond de €1.200,- tot €2.700,-. Laat je ook een dakkapel verven, dan ligt de prijs rond de €1.600,- tot €3.600,-.

Bij een hoekwoning is het te schilderen oppervlak groter, waardoor ook de kosten hoger liggen. Bij een hoekwoning zonder dakkapel betaal je gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. Met dakkapel ligt de totaalprijs rond de €1.900,- tot €4.000,-.

Benieuwd naar de exacte kosten van een schildersklus aan uw huis? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang maximaal 4 prijsopgaves van schilders bij jou uit de buurt!

Soort woning Gemiddelde prijs * Afhankelijk van:
Buitenkant huis schilderen tussenwoning €1.200,- tot €2.700,- Zonder dakkapel
Buitenkant huis schilderen tussenwoning €1.600,- tot €3.600,- Met dakkapel
Buitenkant huis schilderen hoekwoning €1.500,- tot €3.000,- Zonder dakkapel
Buitenkant huis schilderen hoekwoning €1.900,- tot €4.000,- Met dakkapel
Gevel schilderen: 60m² €2.100,- tot €2.400,-
Kozijnen huis schilderen prijs €470,- tot €1.800,- Van 7 m2 tot aan alle buiten kozijnen 1 woning
Deuren huis schilderen prijs €270,- tot €1.000,- Van 2 tot 20 deuren
Ramen huis schilderen €25,- tot €280,- Van 4 meter tot 40 meter

* Let op: de genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten kunnen per schilder verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte kosten

binnenhuis schilder: werkzaamheden

Kosten schilderen huis in kaart gebracht

De kosten voor het schilderen van je huis liggen enorm uiteen. Dat komt omdat de specifieke schilderklus een groot deel van de kosten bepaalt. Vaak is buitenschilderwerk duurder omdat dit een grotere voorbereiding nodig heeft. Ook worden er vaak meerdere lagen verf aangebracht, waardoor ook de materiaalkosten hoger liggen. Hieronder gaan we verder in op de kosten en factoren die ze beïnvloeden.

Wil jij een schildersbedrijf inschakelen? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Buitenkant huis schilderen kosten

Heeft de buitenkant van je huis een opknapbeurt nodig? Schilderen is een relatief eenvoudige en goedkoper manier om de uitstraling te verbeteren.

Wat kost het?

Bij een appartement beginnen de prijzen vanaf €1.000,-. Dit inclusief materiaal en de btw voor schilderwerk, en we gaan ervan uit dat je de volledige buitenkant laat schilderen. Bij een tussenwoning beginnen de prijzen vanaf €1.200,- en bij een hoekhuis vanaf €3.000,-.

Heb jij een vrijstaande woning? Dan lopen de kosten al snel op omdat het oppervlak van je gevels een stuk groter is. Gemiddeld beginnen de prijzen vanaf €6.000,-, maar dit kan enorm verschillen. Voor een exacte prijsindicatie vraag je het beste gratis offertes aan. Lees hier meer over buitenschilderwerk.

Type woning Gemiddelde prijs *
Appartement €1.000,-
Tussenwoning €1.200,-
Hoekhuis / 2-onder-1 kap €3.000,-
Vrijstaand huis €6.000,-

* Let op: de genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaalkosten en btw. De kosten kunnen per schilder verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte kosten

besparen op huis schilder inschakelen

Huis schilderen binnen: wat moet er binnenshuis geschilderd worden?

Naast de buitenkant, kun jij je huis ook binnen laten schilderen. De meeste mensen denken hierbij direct aan het sausen van muren en plafonds, maar toch zijn dat niet de enige opties.

Laat bijvoorbeeld je trap schilderen door een ervaren schildersbedrijf: als de traptreden versleten zijn, dan is dit een gevaar voor de veiligheid. Dit voorkom je door je traptreden op tijd opnieuw te (laten) lakken. De kosten hiervoor liggen rond de €300,- tot €700,- per trap.

Een andere klus die je kunt uitbesteden, is het schilderen van deuren. Voor 2 tot 20 deuren (inclusief de kozijnen) betaal je gemiddeld €270,- tot €1.000,-. Door alle deuren in één keer opnieuw te laten verven weet je zeker dat je woning er van binnen weer netjes en verzorgd uitziet. De overige kosten voor het binnenschilderwerk vind je in de tabel.

Soort schilderwerk Gemiddelde prijs * Afhankelijk van:
Plafond huis schilderen: 30 tot 70 m² €200,- tot €1.500,-
Deuren huis schilderen €270,- tot €1.000,- 2 tot 20 deuren incl. deurposten
Dakkapel huis schilderen €500,- tot €1.000,-
Trap huis schilderen €300,- tot €700,- 1x witten en schuren, schoonmaken en schilderen
Kozijnen huis schilderen €400,- tot €2.000,- Van 7 m2 tot aan alle buitenkozijnen van 1 woning

* Let op: de genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten kunnen per schilder verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte kosten


Besparen op de kosten

Vraag gratis offertes aan vergelijk deze onderling: zo bespaar je tot wel 40%


Soort verflaag

De gebruikte verf speelt ook een rol in het bepalen van de totaalprijs. Vaak is buitenverf duurder, omdat dit het hout buiten beschermt tegen vocht. Latex voor buiten heeft een gemiddelde prijs van €15,- tot €20,- per liter terwijl je voor latex in huis slechts €5,- tot €10,- per liter kwijt bent.

Daarnaast betaal je ook voor grondverf (€25,- tot €50,- per liter): dit is in veel gevallen noodzakelijk om de schilderwerken goed voor te bereiden. Het zorgt ervoor dat de laklaag goed dekt en netjes en strak is aangebracht.

Verfsoorten Gemiddelde prijs per liter*
Latex voor binnen €5,- tot €10,-
Latex voor buiten €15,- tot €20,-
Alkydverf €20,- tot €40,-
Grondverf €25,- tot €50,-
Beits en lak €25,- tot €60
Acrylverf €30,- tot €50,-

* Let op: de genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. De kosten kunnen per schilder verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte kosten

factoren die de prijs beinvloeden

Factoren die de prijs beïnvloeden

Zoals gezegd lopende kosten voor het schilderen van huizen enorm uiteen. Dat heeft te maken met een aantal factoren of keuzes die de totaalprijs beïnvloeden. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • De voorbereiding: hoe slechter de staat van het hout en het bestaande schilderwerk, des te langer de vakman bezig is met de voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van houtrot. Hierdoor stijgen de arbeidskosten.
 • Het formaat van de schilderklus: het is logisch dat de kosten stijgen naarmate de klus groter is. Maar het is goed om te weten dat de prijs per m² of per uur daalt bij grotere klussen. Wil je de kozijnen schilderen? Dan ben je per m² goedkoper uit als je alle kozijnen in één keer laat schilderen door hetzelfde bedrijf.
 • Locatie: veel schilders brengen voorrijkosten in rekening. Deze zijn afhankelijk van jouw locatie: hoe verder de vakman moet rijden des te hoger de voorrijkosten.
 • Bereikbaarheid van het schilderwerk: hoe lastiger het oppervlak te bereiken is, des te hoger de kosten. Het schilderen van een dakkapel is bijvoorbeeld duurder dan het schilderen van de gevel op de begane grond.

Onderhoud na huis verven

Wil je het schildwerk buiten én binnen in topconditie houden? Dan is het aan te raden om het schilderwerk goed te onderhouden. Dit kun je eventueel zelf doen, maar het is ook mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Hiervoor liggen de kosten rond de €35,- per maand, en in ruil daarvoor laat je het schilderwerk elk jaar controleren en eventueel herstellen.

Waaruit bestaat het onderhoud?

Voornamelijk uit een controle en inspectie. De vakman kijkt naar zwakke plekken en beschadigingen. Zeker bij het schilderwerk buiten is dit belangrijk, omdat dit het hout beschermt tegen vocht. Zitten er blaasjes in het schilderwerk of is de verf niet meer intact dan zal hij dit herstellen.


Huis schilderen tegen een lage prijs?

Vind een goedkoop schildersbedrijf in jouw regio en bespaar zo tot wel 40%!
Start gratis offerteaanvraag


Zelf schilderen versus huis laten schilderen

Kan ik ook zelf mijn huis schilderen? Zelf schilderen is zeker een optie. Als je dit ziet als een leuke uitdaging dan kan het zelfs leuk tijdverdrijf zijn. Maar het is belangrijk dat je de klus niet onderschat. Het voorbereiden van de schilderwerken kan veel tijd in beslag nemen, en het is belangrijk dat dit goed gedaan wordt. Denk aan het schuren van de trap of kozijnen.

Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan, of heb je simpelweg de tijd niet, dan is het raadzaam om een vakman in te schakelen. De schilder schildert als jij thuis of aan het werk bent en je bent verzekerd van een prachtig resultaat. De grootste voordelen van een vakman:

 • Je bespaart jezelf veel tijd en energie.
 • Ervaren schilders zorgen voor het mooiste resultaat.
 • Je krijgt garantie op het geleverde werk.
 • Je woning stijgt door het strakke schilderwerk in waarde.

Huis schilderen kosten drukken: hoe kun je geld besparen?

Huis laten schilderen en besparen op de kosten? Dat kan! Hieronder geven we je praktische tips voor het besparen op de kosten.

 • Kies een schilder in de buurt: zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk en bespaar je op de kosten.
 • Help mee: zorg ervoor dat de schilder direct aan de slag kan en bespaar zo op de arbeidskosten. Plak plinten af, schuur zelf het oppervlak alvast of vraag welke klussen je eventueel kunt uitvoeren.
 • Regel een kwantumkorting: hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Zijn je buren ook toe aan een nieuwe verflaag op de kozijnen of deuren? Schakel dan samen één schildersbedrijf in en bespaar op de kosten!
 • Schakel een winterschilder in: omdat schilders in de winter minder klussen hebben, liggen de kosten in het najaar zo’n 30% lager dan in het voorjaar.
 • Vergelijk offertes: de prijzen van schilders verschillen enorm. Door de prijzen van verschillende vakmannen te vergelijken, bespaar je tot wel 40%.

besparen op huis schilder inschakelen

Huis laten schilderen? Gratis offertes vergelijken!

Is het tijd om je kozijnen op te knappen met een nieuwe verflaag? Of wil je een andere kleur op de muur in je woonkamer? Voor deze en andere schilderklussen schakel je het beste een vakman in: je bent verzekerd van een streeploos resultaat dat zo lang mogelijk meegaat. Bovendien bespaar jij jezelf waardevolle tijd én energie.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk offertes in je mailbox, maximaal 5. Vergelijk de prijzen van de verschillende schilders en kies zo het schildersbedrijf met het beste aanbod. Je bespaart gemakkelijk tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!