Besparen op de kosten van een schilder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Goedkope schilder

Goedkope schilder

Wil jij het schilderwerk in en om je huis vernieuwen? Wanneer je een schilder inschakelt, is dit een flinke investering. Met een schilder weet je wel zeker dat het schilderwerk van goede kwaliteit is, en heb je garantie op het geleverde werk. Het is dan ook niet gek dat je op zoek bent naar een goedkope schilder.

Op deze pagina lees je meer over de kosten en werkzaamheden van een schilder. De pagina staat ook vol met handige tips voor het vinden van een goedkope schilder en om te besparen op de totaalprijs!


Een goedkope schilder vinden: de belangrijkste informatie op rij

 • Buitenschilderwerk kost gemiddeld €35,- tot €40,- per m² of €40,- tot €50,- per uur. Voor binnenschilderwerken betaal je gemiddeld tussen de €30,- tot €35,- per m² of €35,- tot €40,- per uur.
 • Je profiteert van het verlaagde btw-tarief op schilderwerken wanneer je een schilder inschakelt.
 • Er zijn verschillende soorten goedkope schilders: een goedkoop schildersbedrijf of zzp’er en een winterschilder. Met een winterschilder bespaar je maximaal 30% op de totaalprijs.
 • Goedkope schilders voeren zowel binnen- als buitenschilderwerken uit, evenals het bijhorende voorwerk zoals schuren en het uitvoeren van kleine reparaties.
 • Let bij het zoeken naar een goedkope schilder op de garantievoorwaarden, keurmerken en maak duidelijke prijsafspraken om verrassingen te voorkomen.

goedkope schilder

Wat kost een goedkope schilder?

Ben je benieuwd naar de prijzen van schilderwerk? Schilders hanteren een uurtarief of een vaste prijs per vierkante meter. Schilderwerk heeft een gemiddelde prijs van €35,- tot €40,- per m² en €40,- tot €50,- per uur . Sauswerk heeft gemiddelde kosten tussen €10,- tot €15,- per m².

Prijs per uur of per vierkante meter?

Voor kleine klussen hanteren schilderbedrijf meestal een uurtarief. Ze kunnen goed inschatten hoe lang ze met de klus bezig zijn. Bij grotere klussen is het verstandiger om in plaats van een uurtarief een vaste prijs per vierkante meter af te spreken. Wanneer de klus iets langer duurt, kom je dan niet voor vervelende verrassingen te staan.

Meer weten over de kosten van schilders? Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle kosten!

Prijzen goedkope schilder 2024

Schilderwerk Prijs per m² Prijs per uur
Buitenschilderwerk €35,- tot €40,- €40,- tot €50,-
Binnenschilderwerk €30,- tot €35,- €35,- tot €40,-
Sauswerk €10,- tot €15,- N.v.t.
Spuitwerk €6,- tot €10,- N.v.t.
Winterschilder Tot wel 30% korting op de totaalprijs

*Let op: de genoemde kosten zijn gemiddelde prijzen, inclusief verf, materiaal en btw. De kosten kunnen per schilder verschillen.


Benieuwd naar de kosten van een schilder?

Vraag direct gratis offertes aan, vergelijk en bespaar op de prijs!


Verlaagd btw-tarief

Is je woning ouder dan twee jaar en schakel je een vakman in voor het schilderen ervan? Dan profiteer je van het lage btw-tarief op schilderwerken van 9%. Niet alleen het schilderen zelf, maar ook de voorbereidende werken, voorbehandelingen en de gebruikte materialen, lakverven en vernissen vallen onder het verlaagde belastingtarief.

Over welke werkzaamheden betaal je wel 21% btw?

Het herstellen van kozijnen met vervangende delen en het vervangen van ramen, deuren en kozijnen vallen niet onder het verlaagde belastingtarief. Ook over kitwerk betaal je 21% btw.

Bespaartips

Natuurlijk wil je het inhuren van een schildersbedrijf zo goedkoop mogelijk houden. Bespaar op de kosten met vijf deze handige bespaartips!

 • Om in de winter aan het werk te blijven bieden veel schildersbedrijven in de winter vaak korting. Schakel een winterschilder in om tot wel 30% op de kosten te besparen.
 • Schakel een vakman in voor het schilderwerk, maar doe de voorbereidende taken zelf. Denk aan het verplaatsen van meubels en het schuren van oppervlakten.
 • Hoe groter de klus, hoe hoger de korting. Combineer daarom meerdere schilderklussen.
 • Kies voor een schilder uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
 • Zeker weten dat je niet te veel betaalt? Vergelijk gratis offertes van schilders en kies het schildersbedrijf met de laagste tarieven.

Wat voor soort goedkope schilder?

Goedkope schilders gezocht? De vraag naar goedkope schilders is groot.

Wanneer je een specialist voor schilderwerk inschakelt, heb je keuze uit verschillende soorten schilders:

 • Goed en goedkoop schildersbedrijf: schilderbedrijven hebben meerdere schilders in dienst, waardoor ze flexibel zijn. Omdat een bedrijf hogere vaste lasten heeft, resulteert dit vaak in hogere tarieven voor het schilderen.
 • Zzp schilder: Zzp’ers hanteren vaak een lager uurtarief voor schilderwerk, maar zijn minder flexibel omdat ze alleen werken.
 • Zwart betaalde schilder: Waar je voor een professionele schilder een uurtarief tussen €35,- en €50,- betaalt, hanteert een zwart betaalde schilder een prijs van €10,- per uur. Vaak is het een Poolse schilder en hier geldt ‘goedkoop is duurkoop’. Met erkende schilders ben je verzekerd van topkwaliteit.
 • Schilder en behanger: een schilder en behanger in één is goedkoper als je zowel wilt schilderen en behangen in huis. Je krijgt een mooie korting op de prijs per m² en bent zo goedkoper uit.
 • Winterschilder: In de winterperiode worden schilders minder vaak ingeschakeld. Om toch aan het werk te blijven, geven ze tot wel 30% korting.

Wat doet een goedkope schilder?

Het werk van professionele schilders bestaat niet enkel uit het schilderen van muren en kozijnen.

Een greep uit de werkzaamheden van een goedkoop schildersbedrijf:

 • Buitenschilderwerk: Onder buitenschilderwerk vallen onder meer het schilderen van kozijnen, deuren, gevels, dakgoten en de schuur of schutting. Omdat buitenschilderwerk veel te verduren krijgt door weersomstandigheden is gemiddeld iedere vijf jaar een nieuwe verflaag nodig.
 • Binnenschilderwerk: Onder binnenschilderwerk vallen onder meer het schilderen van deuren en kozijnen maar ook sauswerk en spuitwerk. Binnenschilderwerk is iedere zeven aan een nieuwe verflaag toe. Kwetsbare oppervlakken, zoals de trap, hebben vaker onderhoud nodig.
 • Onderhoud: Om de levensduur van schilderwerk te bevorderen, is onderhoud van cruciaal belang. Schilders controleren houten onderdelen op beschadigingen, en repareren deze direct. Hiervoor kun je ook een schilder abonnement afsluiten.

goedkoop schilderwerk

Tips bij het kiezen van een goedkope en vakkundige schilder

In plaats van een Poolse en zwart betaalde schilder voor 10 euro per uur in te schakelen, zijn er meer manieren om een goedkope en goede schilder te vinden. Wanneer je prijsopgaven vergelijkt, is het bijvoorbeeld verstandig om op keurmerken te letten. Schilderbedrijven met een keurmerk leveren altijd topkwaliteit en je bent verzekerd van een uitstekende service. Kijk daarnaast ook naar de locatie en startdatum en maak daar duidelijke afspraken over.

Let op de prijzen!

Controleer of uw schilder een uurtarief hanteert of een vaste prijs voor de gehele klus. Lees snel verder voor meer handige tips bij het inschakelen van een ervaren schilderfirma. Hieronder lees je de tips!

1. Garantie van goedkope schilder?

Voor buitenschilderwerk schakelen de meeste mensen iedere vijf jaar een vakman in en voor binnenschilderwerk iedere zeven jaar. Je gaat er dan natuurlijk wel vanuit dat het schilderwerk van zulke goede kwaliteit is, dat je weer jaren vooruit kunt. Toch kan het voorkomen dat er na een jaar scheuren in de verflaag komen. Let daarom ook op de garantie die schilderbedrijven geven.

Wat doe je bij schade aan verfwerk?

De meeste schilderbedrijven staan in voor de kwaliteit van hun geleverde werk door garantie op de werkzaamheden te bieden. Wanneer het schilderwerk binnen de afgesproken tijd verbreken vertoont, komt je schilderbedrijf langs om de gebreken kosteloos te verhelpen.

2. Welke keurmerken heeft de schilder?

Goede schilderexpert gezocht? Bij het kiezen van een geschikte schilderexpert uit je regio, is het verstandig om te kijken of hij in het bezit is van keurmerken. Schildersbedrijven krijgen niet zomaar een keurmerk toegekend. Daarvoor moeten ze aan strenge eisen voldoen. Voor de consument hebben keurmerken verschillende voordelen, zoals dat het werk volgens planning uitgevoerd wordt en een garantieregeling bij een faillissement. Bekende keurmerken zijn De Betere Schilder, AF-erkend, VGO-keur en Keurmerk Kwaliteitsvakman.

Wat als een bedrijf geen keurmerk heeft?

Hoewel een keurmerk staat voor gediplomeerde schilders die gegarandeerd vakwerk leveren, is het niet zo dat schildersbedrijven zonder keurmerk geen topkwaliteit leveren. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over garantie en de tijd die een schilderklus in beslag neemt.

3. Locatie en startdatum?

Schilderexpert met een voordelig uurtarief gezocht? Wanneer je schilder offertes vergelijkt, is het aan te raden om ook te letten op de locatie van de schildersbedrijven. De meeste bedrijven hanteren voorrijkosten. Wanneer je een schilder uit de buurt inschakelt, zorg er ervoor dat je deze kosten zo laag mogelijk houdt.

Spreek een duidelijke startdatum af!

Met een duidelijke startdatum weet je zelf precies waar je aan toe bent. Ook weet je precies wanneer je zelf thuis moet zijn om de vakman binnen te laten. De beste schilders komen de gemaakte afspraken, over onder andere de startdatum, na.

4. Prijs per uur of m²?

Schildersbedrijven hanteren verschillende methodes om hun totaalprijs voor schilderen te berekenen. Voor kleine klussen hanteren ze vaak een uurtarief. De vakman kan dan goed inschatten hoeveel tijd hij kwijt is voor het schilderwerk. Zo weet je van tevoren wel ongeveer wat de totaalprijs wordt.

Wanneer een vaste prijs afspreken?

Wanneer je grote oppervlakken laat schilderen, is het verstandiger om een vaste prijs per vierkante meter af te spreken. Dan weet je van tevoren precies hoeveel je moet betalen voor het schilderwerk. Je komt niet voor vervelende verrassingen te staan, ook wanneer het schilderen iets meer tijd kost dan voorspeld.

Buitenschilderwerk: Prijs per m² ligt tussen de €35,- tot €40,- en het uurtarief tussen de €40,- tot €50,-.
Binnenschilderwerk: Prijs per m² ligt tussen de €30,- tot €35,- en het uurtarief tussen de €35,- tot €40,-.

Vind een goedkope schilder: offertes vergelijken

Schilders gezocht? Pak het inschakelen van een goedkope schilder uit je regio slim aan en vergelijk! Vraag gratis en vrijblijvende offertes van schilders uit je omgeving aan. Vergelijk de kosten en vind eenvoudig het schildersbedrijf met de beste prijs en service! Lees hier waar je op moet letten bij het vergelijken van schilder offertes.

Door gebruik te maken van de offerteservice profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je krijgt inzicht in de prijzen van schilders uit je regio.
 • De offertes zijn volledige kosteloos en vrijblijvend.
 • Je bespaart op de kosten door offertes te vergelijken!

goedkope schilders

Goedkope schilder gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Laat je schilderwerk uitvoeren door een professionele vakman bij je uit de buurt. Dan weet je zeker dat je topkwaliteit geleverd krijgt. Bovendien geven de meeste schilders garantie! Wil je een goedkope schilder inschakelen voor het schilderen van je plafond, trap of kozijnen? Of ben je benieuwd naar de prijzen van schildersbedrijven uit je regio? Vraag dan gratis en vrijblijvende prijsopgaven aan!

Start nu je gratis offerteaanvraag!.

Je ontvangt snel maximaal zes prijsoffertes van schilderbedrijven uit je regio. Vergelijk iedere offerte op de prijzen en voorwaarden. Zo vind je eenvoudig de beste en goedkoopste vakman voor vakkundig schilderwerk!

Gratis offertes vergelijken!