Besparen op gevel schilderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Gevel schilderen

Wil je je gevel laten schilderen? Met een schilderbeurt ziet je buitengevel er weer netjes en verzorgd uit. Op deze pagina lees je meer over de voordelen van het schilderen van de muren, de mogelijkheden van buiten schilderen en de gemiddelde kosten. Schakel een schildersbedrijf in voor het beste resultaat. Een schilder helpt je niet alleen met het verven van je woning, maar geeft ook graag deskundig advies. Denk aan de meest geschikte verf voor de muren en de kleuren.

Op deze pagina lees je meer over de kosten en de voordelen van het schilderen van de gevel. Ook geven we je advies over wanneer je de gevel moet schilderen, of je een vergunning nodig hebt en welk onderhoud er nodig is.


Gevel schilderen: alle info in het kort

 • Het schilderen avn de gevel kost voor 10 vierkante meter ongeveer €350,- tot €400,-, voor 15 vierkante meter moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van €525,- tot €600,-.
 • De voordelen: gevel is goed beschermd tegen de weersinvloeden, lnagere levensduur, ziet er netjes uit en met waterdichte verf zijn de muren beschermd tegen vocht.
 • Een schilder reinigt eerst de gevel en repareert eventuele beschadigingen, daarna brengt hij een primer aan en verft hij de gevel in de gewenste kleur.
 • In sommige gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen. Dit geldt in ieder geval voor monumenten of woning met beschermd stadsgezicht. Ook wanneer je de huidige uitstraling verandert, heb je vaak een vergunning nodig.
 • Na het schilderen is er onderhoud nodig. Maak de gevel af en toe schoon en controleer op beschadigingen of afbladderen.


gevel schilderen

Wat zijn de voordelen van een geschilderde gevel?

De buitengevel is het eerste wat je bezoekers zien van je woning. Belangrijk dus dat deze er netjes uitziet. Door je gevel te verven zorg je voor een verzorgde uitstraling. Een schilder heeft veel ervaring en vakkennis. Je buitengevel wordt niet alleen snel en probleemloos geschilderd, maar ziet er ook prachtig uit.

De belangrijkste voordelen van een geschilderde buitengevel zijn:

 • Je gevel wordt beschermd tegen de weersinvloeden en heeft een langere levensduur.
 • De buitenmuren zien er netjes en verzorgd uit.
 • Met waterdichte verf is de muur beschermd tegen vocht.

Gevel voorbereiden voor schilderwerk

Voordat een buitenschilder begint aan het schilderen van de buitengevel worden er een aantal voorbereidingen getroffen. De gehele muur wordt bijvoorbeeld schoongemaakt, dit is belangrijk voor het hechten van de verf en de gehele uiteindelijke uitstraling.

De schilder controleert de muur ook op beschadigingen. Het is belangrijk om alle beschadigingen voor het verven te laten repareren. Daarnaast bekijkt de vakman de voegen en voegt hij ze eventueel opnieuw. Is je gevel nu al geverfd? Dan verwijderd de vakman de loszittende en oude verf. Hierdoor wordt de nieuwe laag egaal en ziet het er mooi uit.

Wat doet een schilder?

Het schildersbedrijf verzorgt het gehele proces van de buitenschilderwerken voor jou. Eerst bepaal je samen met de vakman welke verf je wilt gebruiken en welke kleuren. Zo moet de verf bijvoorbeeld bestand zijn tegen zon, regen en andere weersomstandigheden. De kleuren moet natuurlijk passen bij de uitstraling van je woning.

Daarna begint de vakman met het voorbereiden. Hij reinigt de gevel, repareert beschadigingen en verwijdert de oude afgebladderde verf. Voor de hechting van de verf is het belangrijk om de muur voor te behandelen met een primer. Tot slot verzorgt het schildersbedrijf de schilderwerken en de afwerking van de gevel. De buitenmuur ziet er snel weer als nieuw uit!

schilders gevel

Wat kost gevel schilderen?

Ben je van plan om de gevel te schilderen? Dan wil je vast ook weten wat de kosten voor het schilderwerk zijn. De gemiddelde prijs voor een oppervlakte van 10 vierkante meter is €350,- tot €400,-. Grotere gevel? Voor 20 vierkante meter ben je ongeveer €700,- tot €800,- kwijt.

De prijs is afhankelijk van de arbeidskosten, de kwaliteit en kleuren van de verf en de overige materiaalkosten. Daarnaast moet je rekening houden met de voorrijkosten. Door een schilder in de buurt te kiezen, bespaar je op de voorrijkosten. Schildersbedrijven hanteren verschillende tarieven. Benieuwd wat je precies kan verwachten? Je leest het op de pagina schilder kosten. Op veel schilderwerken geldt een verlaagd btw-tarief van 9%. Lees meer op de pagina btw-tarief schilderwerk!

Schilderen buitengevel kosten 2023

Gevel oppervlakte Gemiddelde prijs*
5 m² €175,- tot €200,-
10 m² €350,- tot €400,-
15 m² €525,- tot €600,-
20 m² €700,- tot €800,-

**Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, gebaseerd op een uurtarief van €35,- tot €40,-.


De gevel laten schilderen door een vakman?

Vraag gratis offertes aan en vind een ervaren schilder bij jou uit de buurt!


Zelf verven of uitbesteden?

Het is verstandig om een schildersbedrijf in te schakelen voor de schilderwerken aan je gevel. Door de vakkennis en ervaring van de schilders gaan de werkzaamheden een stuk sneller. De schilders zorgen voor een perfect resultaat.

Een ander voordeel is dat je zelf geen dure materialen of gereedschappen hoeft aan te schaffen. Het schildersbedrijf zorgt voor alles. Daarnaast heeft het schildersbedrijf beschikking over handige hulpmiddelen. Denk hierbij aan een steiger, zodat de schilders gemakkelijk overal bij kunnen. Tot slot geeft de vakman je deskundig advies over de meest geschikte verf, de kleuren en tijd om te schilderen in verband met het weer.

Vergunning nodig?

Wil je je buitengevel schilderen? Dan is het in een aantal gevallen verplicht om een vergunning aan te vragen. Voor een woning zoals monument of beschermd stadsgezicht is het bijvoorbeeld verplicht, maar ook als je de huidige uitstraling van je woning verandert door een andere kleur.

Neem contact op met je gemeente voor meer informatie over vergunningen. Vraag eenvoudig online een vergunning aan via omgevingsloket.nl.

Wanneer gevel schilderen?

Het is niet altijd mogelijk om buiten te schilderen, hierbij moet je namelijk rekening houden met het weer. De muren buiten verven met een hoge luchtvochtigheid is slecht voor de hechting van de verf. Daarnaast droogt het niet mooi op. Regen zorgt ervoor dat er kringen in de verf komen. Bij een lage luchtvochtigheid en een temperatuur rond de 15 tot 20 graden Celsius droogt de verf op de muren van je woning mooi op.

Onderhoud

Schilderwerk buiten gaat langer mee wanneer je er regelmatig onderhoud aan laat plegen. Maak de buitengevel af en toe schoon. Vuil en aanslag beschadigen de verflaag en zorgen ervoor dat het schilderwerk er minder netjes en verzorgt uitziet.

Bij het onderhoud hoort ook een controle van de buitenschilderwerken. Controleer op blaasjes en scheurtjes, check of er ergens verf afbladdert of dat er beschadigingen op de muur zitten. Schakel een vakman in voor de reparatie. Bekijk daarnaast de kitranden rondom kozijnen en dergelijke. De kitranden moeten geheel afgesloten zijn, anders kan er vocht binnenkruipen.

Bespaartips

Wil je besparen op de kosten voor het schilderwerk?

Wij geven een aantal tips:

 • Doe een gedeelte van de voorbereidingen zelf. Maak bijvoorbeeld de muren vrij van obstakels.
 • Schakel een winterschilder in. Een winterschilder werkt buiten in de winterperiode vaak tegen een voordelig tarief.
 • Laat meerdere schilderwerken tegelijkertijd uitvoeren.
 • Bekijk de tips waar op te letten bij een schilderofferte, want dan weet je zeker dat je nooit teveel betaald.
 • Wist je dat het ook mogelijk is om een schilder abonnement af te sluiten voor het onderhoud van je schilderwerk?

buitenmuur schilder

Besparen op de kosten van gevel schilderen? Gratis offertes vergelijken!

Wil je de uitstraling van de gevel verbeteren? Of is de oude verf op de buitenmuur aan het afbladderen? Schakel dan een erkende schilder in voor het beste resultaat. De vakmannen van het schildersbedrijf zorgen voor de voorbereidingen, repareren beschadigingen, behandelen de muur voor en zorgen voor het schilderen. Met een vakman ben je verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit.

Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de prijsoffertes op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies het beste schildersbedrijf voor het schilderwerk.

Gratis offertes vergelijken!