Garage laten verven?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Garage verven

Garage verven

Het verven van de garage kan de ruimte enorm opknappen! Hierdoor ziet het er een stuk rustiger en ruimtelijker uit, en is het aantrekkelijker om deze netjes in te richten. Zeker als je de garage wilt gebruiken als werkruimte of klus hok is het slim om de wanden en het plafond netjes af te werken.

Benieuwd of je de garage kan verven? Op deze pagina lees je meer informatie over de mogelijkheden en prijzen! Zo geven we je een paar richtprijzen, vertellen we je waarom het verstandig is om de garage te verven en waar je op moet letten.


Garage verven: belangrijkste info

 • Het verven van de garage, de muren en het plafond, kost ongeveer €6,- tot €10,- per m² voor spuitwerk en €10,- tot €15,- per m² voor sauswerk.
 • De kosten voor het schilderen van de deuren is ongeveer €35,- tot €50,- per m².
 • Er zijn verschillende mogelijkheden: garagemuren verven, plafonds verven, poort en deuren verven en de vloer verven.
 • De schilder geeft je advies over het type verf. Vaak kiest hij voor een latexverf voor de muren en een epoxy- of betonverf voor de vloeren.


Waarom de garage verven?

Als je denkt aan het schilderen van je huis, dan is de garage waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan het verven van de garage heel waardevol zijn! Het zorgt ervoor dat de ruimte er een stuk netter en verzorgder uitziet.

Dit zijn een aantal redenen om de garage te verven:

 • Je wilt de garage beschermen tegen vochtproblemen door de garage te schilderen met vochtwerende verf.
 • Je wilt de garage netjes afwerken zodat je het kan gebruiken als klus hok of werkruimte.
 • Je hebt oude vochtplekken die je netjes wilt wegwerken door te schilderen.

garage verven

Wat kost het verven van de garage?

Laat je de muren en het plafond snel in één kleur spuiten dan betaal je hiervoor gemiddeld €6,- tot €10,- per m². Regulier sauswerk kost iest meer, rond de €10,- tot €15,- per m².

Maar er zijn nog meer opties in de garage!

Wil je de deuren laten schilderen? Het verven van een garagedeur kost gemiddeld tussen de €35,- tot €50,- per m². Vaak is het goedkoper als je kiest voor wit in plaats van een kleur. Dit kost gemiddeld €30,- tot €45,-. Voor het verven van de betonvloer betaal je ongeveer €5,50 per laag verf.

Meer weten over de prijzen? Lees hier meer over de kosten van een schilder!

Garage verven: kosten 2024

Klus Gemiddelde prijs per m²* (inclusief verf, materiaal en btw)
Sauswerk €10,- tot €15,-
Spuitwerk €6,- tot €10,-
Garagedeuren schilderen €35,- tot €50,-
Betonvloer verven €5,50 per m² per laag

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen.


Wil je de mooiste verf voor je garagemuur?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!


Garage verven: wat zijn de mogelijkheden?

Een garage verven kan op verschillende manieren. Veel mensen beginnen bij het verven van de garagemuur, maar wat dacht je van de garagevloer en zelfs het plafond? Met een likje verf ziet de garage er netjes en verzorgd uit, en kun je deze ruimte ook heel goed inzetten als kantoorruimte of klushok!

Wij onderscheiden de volgende mogelijkheden bij het verven van de garage:

 • De garagemuur verven
 • De garagevloer schilderen
 • De garagepoort of -deuren verven
 • Het garageplafond schilderen

Hieronder lees je meer over deze mogelijkheden.

1. Garagemuur verven

Het verven van de garagemuur wordt meestal gedaan met een muurverf voor garages. Dit is een latexverf op waterbasis. In de garage vind je meestal halfsteensmuren die verder niet zijn afgewerkt. Een vakman laat de verf en de gekozen techniek dus afhangen van de muren in de garage. Heb je een volledige muur en isolatie dan is het bijvoorbeeld niet per se nodig om vochtwerende verf te gebruiken. Gaat het om een halfsteensmuur vol kieren en naden, dan is het wel slim om te kiezen voor een vochtregulerende verf.

Omdat de garage vaak vol staat met spullen, fietsen en auto’s is het belangrijk om kwalitatieve verf te gebruiken en een goede primer te gebruiken. Doe je dit niet, dan ontstaan er al snel krassen en beschadigingen in het schilderwerk, zonde!

2. Garagevloer verven

Een onbeschilderde garage oogt donker en sober. Een donkere betonvloer draagt hier natuurlijk ook aan bij. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun garagevloer te schilderen. Het verven van de garagevloer wordt in de meeste gevallen gedaan met standaard betonverf of met een speciale coating. Voordat de schilder begint met het verven van de garagevloer, maakt hij het oppervlak helemaal schoon en vet- en stofvrij. Hiervoor wordt, afhankelijk van de staat van de garage, vaak een bouwstofzuiger ingezet!

Wil je de garage gebruiken als kantoorruimte?

Dan is een 1 component garagevloer coating een prima keuze. Wil je hier klussen aan fietsen, auto’s en andere klussen uitvoeren? Dan is het aan te raden een epoxy vloercoating voor zware belasting aan te brengen. Dit is bestand tegen benzine, vet, olie en nog veel meer. Zo blijft de geverfde garagevloer langer mooi!

3. Garagepoort verven

Natuurlijk is het ook een optie de deuren of de garagepoort te schilderen! Deze worden zeker aan de buitenkant na verloop van tijd flink vies, door modder, zand en regen. Een frisse kleur af en toe zorgt ervoor dat je garage er weer als nieuw uitziet.

Je kunt zowel houten, metalen en pvc garagedeuren verven! Hiervoor is het vooral belangrijk dat het oppervlak schoon en vetvrij is. Voor een optimale hechting schuurt de schilder het oppervlak licht op en brengt hij daarna een goede primer aan. Bij het verven van een garagepoort heb je de keuze tussen een hoogglanslak afwerking, een zijdeglanslak of een matte afwerkingslaag.

4. Garageplafond verven

Met het verven van het garageplafond maak je de ruimte, afhankelijk van de kleur, een stuk lichter! Hierdoor lijkt de ruimte veel groter. Dit is een perfecte keuze als je de garage wilt inzetten als klushok of extra werkruimte. Hoewel donkere kleuren in de garage vaak een veilige keuze zijn, vanwege vlekken die kunnen ontstaan, raden we bij het plafond altijd een lichte kleur aan.

Garage schilderen: waar moet ik op letten?

Jij wilt je garage gaan schilderen: zijn er dan nog dingen waar je rekening mee moet houden? Jazeker! Vraag jezelf eens af waar je de garage voor wilt gebruiken. Dat heeft namelijk invloed op welke verf en kleuren je moet gebruiken. Hieronder geven we je nog een paar belangrijke aandachtspunten, zodat je zeker weet dat je het mooiste resultaat behaalt.

 • Welke verf heb je nodig: voor de garage bestaat er een speciale verf voor garages. Dit is een latexverf op waterbasis en in de meeste gevallen een prima keuze voor de garagemuren. Voor een garagevloer is een epoxyverf of betonverf de beste keuze, omdat deze bestand zijn tegen zwaar gebruik.
 • Om wat voor oppervlak gaat het: uiteindelijk bepaalt het oppervlak welke verf echt nodig is. De betonvloer heeft dus een betonverf nodig en de garagepoort een speciale verf voor hout, pvc of metaal. Twijfel je over de beste soort verf dan geeft een vakman je altijd een persoonlijk advies.
 • Welke kleur kies je: dit is een goed punt om over na te denken. Lichte kleuren laten de ruimte een stuk groter lijken en zijn dus erg populair. Maar als je veel gaat klussen, je auto hier parkeert of je fietsen stalt dan is het slim om te gaan voor een donkere kleur. Daarin vallen vlekken en beschadigingen iets minder op!
Schakel je een ervaren schilder in voor het verven van de garage? Maak je dan geen zorgen: hij of zij denkt over al deze punten na! Jij hoeft dan alleen nog de kleur te kiezen en ook daarbij krijg je een persoonlijk advies!

Besparen op de kosten? Gratis offertes vergelijken!

Garage laten verven? Goed idee. Door een vakman in te schakelen bespaar jij jezelf waardevolle tijd, weet je zeker dat de juiste verf gebruikt wordt en gaat het resultaat een stuk langer mee!

Ben je nog op zoek naar een schildersbedrijf voor het schilderen van je garage? Vraag gratis offertes aan. Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende vakmannen in je regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40%! De offerteaanvraag is verder gratis en zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast.

Gratis schilder offertes vergelijken!