Besparen op deuren schilderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Deuren schilderen prijs

Deuren schilderen: prijs en informatie

Gemiddeld kost het schilderen van deuren tussen de €70,- tot €110,- per deur, inclusief arbeids- en materiaalkosten. Voor buitendeuren is de prijs vaak wat hoger dan binnendeuren. Dit komt omdat de verf voor buitendeuren vaak duurder is en omdat je meer lagen nodig hebt. Het schilderen van je deuren zorgt voor een nette en verzorgde uitstraling in huis. De verf heeft ook een beschermende functie.

Op deze pagina lees je alles over de kosten voor het schilderen van deuren. Je vindt informatie over de gemiddelde prijzen en leest hoe deze berekend worden. Tot slot geven we handige bespaartips voor het schilderen van jouw deur!


Kosten schilder: de belangrijkste informatie op rij

  • De prijs voor het schilderen van deuren is gemiddeld €70,- tot €110,- per deur, inclusief materiaal- en arbeidskosten.
  • Het schilderen van binnendeuren is goedkoper dan buitendeuren, omdat voor binnen de verf goedkoper is. Ook heb je minder verf nodig.
  • De prijs voor het schilderen van deuren wordt bepaald door het tarief van de schilder en het soort verf.
  • Door schilderwerken te combineren, bespaar je op de totaalprijs. Laat dus je kozijnen of die enne muur in de woonkamer direct ook verven!
  • Een alternatief voor verven is lakken: dit kost gemiddeld €850,- tot €1.000,- voor 10 tot 20 deuren, inclusief het lakken van het deurkozijn.
  • Om te besparen op de kosten van schilderwerk kun je een winterschilder inhuren, kijken of je kan profiteren van een verlaagd btw-tarief, kun je zelf voorbereidingen uitvoeren of meerdere schilderklussen met elkaar combineren.


deuren schilderen prijs

Wat kost een deur schilderen? 2024

Wat is de prijs voor het schilderen van deuren? Gemiddeld rond de €70,- tot €110,- per deur. Het schilderen van een binnendeur is doorgaans goedkoper dan het schilderen van een buitendeur. Dat komt omdat de verf goedkoper is en je vaak minder lagen nodig hebt. Hieronder lees je meer over de kosten voor het schilderen van buiten- en binnendeuren.

Benieuwd naar de kosten van een schilder? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Buitendeur schilderen

Voor schilderwerk buiten betaal je gemiddeld €40,- tot €50,- per uur of €35,- tot €40,- per m². In het geval van deuren gaat het vaak om een prijs per vierkante meter, omdat het gaat om relatief eenvoudig schilderwerk. Wil je ook de deurposten laten schilderen? Dan loipen de kosten iets verder op, omdat dit iets meer precisie vereist.

Buitendeur schilderen kosten 2024

Buitenschilder Gemiddelde prijs*
Per uur €40,- tot €50,-
Per m² €35,- tot €40,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief verf, materiaal en btw.

Besparen op de prijs van je voordeur shcilderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kostprijs!

Binnendeur schilderen

Aan de verf voor binnendeuren worden minder eisen gesteld, omdat deze minder blootgesteld worden aan neerslag en kou. Hierdoor is de prijs voor het schilderen van deuren binnen een stuk lager: rond de €35,- tot €40,- per uur of rond de €30,- tot €35,- per m². Ook hier geldt dat er in de meeste gevallen een prijs per vierkante meter wordt gerekend.

Binnen schilderen kosten 2024

Binnenschilder Gemiddelde prijs*
Per uur €35,- tot €40,-
Per m² €30,- tot €35,-

*Let op: dit is de gemiddelde prijs inclusief verf, materiaal en btw. De kosten verschillen per schilder.

Opdekdeur schilderen of paneeldeur schilderen: is de prijs anders?

Er zit weinig verschil in prijs tussen het schilderen van opdek- of paneeldeuren. Het enige voordeel van het schilderen van een opdekdeur, is dat deze door het systeem gemakkelijk uit de deurpost te halen zijn. Hierdoor kan de schilder snel aan het werk en liggen de arbeidskosten iets lager dan bij het schilderen van een paneeldeur. Toch is dit verschil verwaarloosbaar, zeker omdat de arbeidskosten per schildersbedrijf verschillen.

deuren verven

Deuren schilderen prijsopbouw: hoe worden de kosten bepaald?

Het is goed om te weten dat de kosten voor het schilderen van deuren enorm verschilt per situatie. Gemiddeld betaal je tussen de €70,- tot €110,- per deur: welke factoren veroorzaken dat verschil?

We gaan hieronder dieper in op de verschillende factoren die de totaalprijs beïnvloeden.

Schilder

Wat het kost om een deur te schilderen, hangt voor een groot deel af van de schilder. Een buitenschilder is over het algemeen duurder, waardoor het verven van een buitendeur ook duurder is dan het lakken van een binnendeur.

Bovendien verschilt het uurtarief van schilders enorm: beginnende schilders brengen een uurtarief van gemiddeld €35,- tot €40,- in rekening, terwijl zeer ervaren schilders een uurtarief hanteren van wel €40,- tot €50,- per uur! Door te vergelijken ben je verzekerd van een eerlijke prijs.

Soort verf

Welke verf nodig is om je deuren te schilderen heeft ook invloed op de prijs. Grondverf kost gemiddeld €20,- tot €40,- per liter, dat komt neer om gemiddeld €2,50 tot €5,- per m². Dit is nodig bij de meeste deuren, om te zorgen voor een strak resultaat. Meestal brengt een schilder 1 tot 2 lagen aan.

Beits en lak kost gemiddeld €20,- tot €55,- per liter en voor dekkende verf liggen de kosten rond de €20,- tot €50,- per liter. Dit komt neer op prijzen tussen de €2,- tot €15,- per m².

Verfsoort Prijs per liter* Prijs per m²*
Grondverf €20,- tot €40,- €2,50 tot €5,-
Beits en lak €20,- tot €55,- €2,- tot €5,50
Dekkende verf voor binnen en buiten €20,- tot €50,- €2,- tot €15,-
Latex €5,- tot €15,- €1,50 tot €5,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. De prijzen zijn gemiddeld.

Schilderwerk combineren?

Door meerdere schilderwerken met elkaar te combineren, bespaar je op de kosten. Dat komt omdat veel schilders een kwantumkorting aanbieden: hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Een schilderklus die vaak gecombineerd wordt, is het schilderen van raamkozijnen. Je betaalt gemiddeld €10,- per kozijn, voor grondverf en 1 laklaag.

Het schilderen van een trap kost gemiddeld €300,- tot €700,- en wordt ook vaak gecombineerd met het schilderen van de binnendeuren. Dit is nodig om de veiligheid op de trap te garanderen: bij slijtage vergroot de kans op uitglijden namelijk.

Extra opties Gemiddelde prijs* Omschrijving
Raamkozijn €10,- per kozijn Grondverf en 1 laklaag
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen €200,- tot €1.500,- Afhankelijk van oppervlak
Muur schilderen €220,- tot €300,- Voor een muur van 15m²
Muur schilderen €450,- tot €600,- Voor een muur van 30m²
Muur schilderen €900,- tot €1.200,- Voor een muur van 60m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw.

deur schilderen prijs

Prijs schilderen deur en kozijn: wat kost dat extra?

Als je de deur gaat schilderen raden we aan om ook direct het kozijn te schilderen. Door deze klussen te combineren houd je de prijs per vierkante meter zo laag mogelijk: hoe groter de schilderklus, des te lager de prijs per vierkante meter.

Je kozijn is aan een nieuwe schilderbeurt nodig als de verf begint af te bladderen. Ook als jij de deur een compleet andere kleur geeft, is het slim om ook de deurposten een frisse lik verf te geven: dit zorgt ervoor dat alles weer helemaal netjes op elkaar aansluit.

De meerprijs voor het schilderen van een deurkozijn, is gemiddeld €40,- tot €60,- per deur.

Deur lakken: wanneer is dat nodig en wat zijn de kosten?

Een alternatief voor verven is lakken. Dit geeft je deuren een hele luxe uitstraling, door de hoogglans in de lak. Vaak is lakken iets duurder, omdat er meerdere lagen moeten worden aangebracht voor een strak resultaat. Voor 10 tot 20 deuren inclusief de kozijnen, betaal je gemiddeld tussen de €850,- tot €1.000,-.

Extra opties Gemiddelde prijs* Omschrijving
Deuren lakken €850,- tot €1.000 10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Deuren schilderen en besparen op de prijs?

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Start gratis offerteaanvraag!

Bespaartips voor deur schilderen: zo wordt de prijs lager

Deur schilderen en besparen op de prijs? Dat is zeker mogelijk. Let erop dat je een winterschilder inschakelt en combineer meerdere schilderklussen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Hieronder geven we je een paar praktische tips om te besparen.

Winterschilder

Een winterschilder is niets anders dan een gewone schilder. In de wintertijd hebben de meeste schilders maar weinig klussen: hierdoor brengen ze een lager tarief in rekening, om zo toch nog aan het werk te kunnen. Een winterschilder is daardoor tot wel 30% goedkoper dan een schilder in het voorjaar. Je kunt je deuren prima in de winter laten lakken, ook je buitendeuren. Let dan wel op dat het buiten niet te vochtig of te koud is. Dit zorgt ervoor dat de verf niet goed droogt.

Laag btw tarief

Schakel je een ervaren schilder in en is je huis ouder dan twee jaar? Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 9%. Dit is geldig op alle arbeidskosten. Over de materiaalkosten betaal je wel de gebruikelijke 21% btw. Is je huis nog net geen twee jaar oud, dan kun je overwegen om de schilderwerken nog even uit te stellen om te profiteren van een verlaagd btw-tarief. Dan ben je goedkoper uit!

Combineer schilderklussen

Hoe groter de schilderklus, des te lager de prijs per vierkante meter. Schilders geven namelijk vaak een kwantumkorting. Door meerdere schilderklussen te combineren bespaar je op de kosten. Het is eventueel mogelijk om samen met de buren een schilder in te schakelen, om zo een nog grotere kwantumkorting te regelen!

Doe zelf de voorbereiding

Door de werkzaamheden zelf voor te bereiden bespaar je de schilder tijd. Zo houd je de arbeidskosten dus zo laag mogelijk! De voorbereiding die je alvast kunt uitvoeren is het schoonmaken of schuren van de deur en/of deurposten. Ook is het een optie om de deur zelf alvast uit het kozijn te halen en klaar te leggen. Zo kan de schilder direct aan de slag!

deuren schilderen kosten

Besparen op deuren schilderen? Vergelijk gratis offertes

Wist je dat elke schilder zijn of haar eigen tarief bepaalt? Door de prijzen van meerdere schildersbedrijven met elkaar te vergelijken bespaar je dus tot wel 40% op de totaalprijs. Dit doe je eenvoudig via onze gratis offerteservice. Hulp nodig met het vinden van een schilder in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk meerdere offertes ontvangt in je mailbox. Deze aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Door je schilderwerk uit te besteden aan een schilder bespaar jij jezelf heel veel tijd en energie en ben je bovendien verzekerd van het mooiste resultaat. Begin direct met vergelijken en bespaar ook op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!