Dakkapel schilderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Dakkapel schilderen

Dakkapel schilderen

Een dakkapel schilderen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Dit zorgt ervoor dat de dakkapel er weer netjes en verzorgd uitziet. Ook beschermt dit het hout tegen houtrot en andere beschadigingen.

Op deze pagina lees je waarom het belangrijk is de dakkapel te schilderen en wanneer dit precies nodig is. Ook vind je hier handige prijsinformatie!


Dakkapel schilderen: alle info

 • Het laten schilderen van een dakkapel kost rond de €460,- tot €670,-.
 • Totaalprijs wordt bepaald door grootte van de dakkapel, type verf, de huidige staat en het uurtarief van een schilder.
 • Voordelen dakkapel schilderen: dakkapel gaat langer mee, het ziet er netjes uit, waarde-verhogend en elke kleur is mogelijk.
 • Een dakkapel moet om de 5 tot 7 jaar geverfd worden.Waarom moet je de dakkapel schilderen?

Het schilderen van je dakkapel is belangrijk onderhoud. Dit beschermt het hout tegen houtrot en zorgt ervoor dat de dakkapel zo lang mogelijk meegaat. Wanneer de verflaag begint te bladderen is het tijd om de dakkapel te schilderen.

De belangrijkste redenen voor het schilderen van je dakkapel:

 • Je dakkapel gaat langer mee.
 • Het ziet er netjes en verzorgd uit.
 • Hiermee stijgt je woning in waarde.
 • Het is mogelijk om de dakkapel van kleur te veranderen!

Wat kost het schilderen van de dakkapel?

De totale kosten voor het schilderen van de dakkapel liggen gemiddeld tussen de €460,- tot €670,-. Natuurlijk verschilt de prijs per situatie. Kies je voor een goedkope schilder en heb je een relatief kleine dakkapel, dan liggen de minimale kosten rond de €400,-. Is je dakkapel iets minder makkelijk te bereiken en is hiervoor een grote steiger nodig? En schakel je een groot schildersbedrijf in? Dan lopen de kosten al snel op, tot de €930,-!

Natuurlijk zijn dit gemiddelden en verschillen de tarieven per schilder.


Dakkapel schilderen kosten 2024

€460,- tot €670,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Minimale kosten
€400,-

Goedkope schilder
Kleine dakkapel
Goed bereikbaar

Maximale kosten
€930,-

Groot schildersbedrijf
Grote luxe dakkapel
Steiger nodig

Start gratis offerteaanvraag!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waar je eventueel zelf al rekening mee kan houden. Hierdoor houd je zelf grip op de kosten van de schilder en betaal je dus niet te veel! Factoren die invloed hebben op de prijs van het schilderen van je dakkapel zijn:

 • De grootte van de dakkapel: Des te groter de dakkapel des te hoger de kosten. Bovendien is de schilder meer tijd kwijt, waardoor ook de arbeidskosten hoger oplopen.
 • De verf: er zijn verschillende verfsoorten te gebruiken en ook de gekozen verfsoort heeft invloed op de prijs. Meestal hoef jij je hier geen zorgen over te maken, omdat de schilder zelf vaak met een vast merk werkt. Hierdoor kan de prijs per schilder ook verschillen!
 • De staat van je dakkapel: soms zijn er extra werkzaamheden nodig om je dakkapel netjes te schilderen. Denk aan het verwijderen van houtrot of het flink schuren van de zijdelen. Hoe meer voorbereidende werkzaamheden nodig zijn, des te hoger de kosten.
 • Uurtarief schilder: elke schilder hanteert een eigen tarief, waardoor de kosten per schildersbedrijf verschillen.

Dakkapel schilderen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!


Wanneer moet je de dakkapel schilderen?

We raden aan om je dakkapel eens in de 5 tot 7 jaar opnieuw te laten schilderen. Het kan zijn dat de dakkapel al eerder aan een nieuwe schilderbeurt toe is. Dit is het geval als de verflaag begint te poederen of te bladderen. Dit houdt in dat de verflaag het hout niet langer beschermt tegen vocht en dan kan je dakkapel snel flink aangetast raken.

Wacht dus niet te lang met het schilderen van de dakkapel!

Wanneer is het slim om de dakkapel te verven?

 • Wanneer het schilderwerk verouderd is (na 5 tot 7 jaar).
 • Als je de kleur van de dakkapel wilt veranderen vanwege de uitstraling.
 • Bij beschadigd schilderwerk dat begint te bladderen of poederen.
We raden aan de dakkapel eens in de 5 tot 7 jaar opnieuw te laten schilderen! Zo verleng je de levensduur en zorg je dat de dakkapel er netjes uit blijft ziet. Houd het schilderwerk netjes door dit eens per jaar met een vochtige doek goed schoon te maken!

 

Dakkapel laten schilderen: zo gaat een schilder te werk!

Hoe kan je een dakkapel schilderen? Hieronder leggen we uit hoe een schilder te werk gaat. Uiteraard verschilt dit per situatie en is het mede afhankelijk van het type dakkapel en hoe makkelijk deze te bereiken is. In grote lijnen verlopen de werkzaamheden als volgt:

 • Stap 1: voorbereidende werkzaamheden. De vakman controleert de dakkapel en de staat van de verflaag. Aan de hand van deze inspectie controleert hij of de ondergrond hersteld moet worden en of er houtrot aanwezig is.
 • Stap 2: oppervlak klaarmaken. Is de ondergrond beschadigd? Dan verwijdert de vakman de hele verflaag. Dit doet hij door het oppervlak flink op te schuren. Beschadigingen zijn dan eenvoudig te herstellen. Is het oppervlak nog aardig goed? Dan is licht schuren ook voldoende.
 • Stap 3: schilderen. Nu begint de vakman de dakkapel te schilderen. Is de hele oude verflaag verwijderd, dan brengt hij twee soorten verf aan. De grondverf en een lakverf. Is de ondergrond niet beschadigd, dan hoeft er niet opnieuw een grondverf aangebracht te worden.

Onderhoud schilderwerk dakkapel: wat moet je doen?

Voorkomen dat je over een paar jaar de dakkapel opnieuw moet schilderen? Dan is onderhoud belangrijk. Hieronder lees je welk onderhoud nodig is bij je (houten) geschilderde dakkapel.

 • Maak het schilderwerk regelmatig schoon, in ieder geval één keer per jaar. Gebruik hiervoor een milde sop en een zachte doek.
 • Controleer het oppervlak op blaasjes en beschadigingen. Schakel dan zo snel mogelijk een schilder in om dit te herstellen. Zo voorkom je dat de schade te groot wordt.
 • Laat het schilderwerk eens in de 5 tot 7 jaar vernieuwen.

Buitenschilderwerk combineren

Naast het schilderen van de dakkapel is het ook mogelijk om verschillend buitenschilderwerk met elkaar te combineren. Zo regel je vaak een mooie kwantumkorting: je betaalt dan namelijk een lagere prijs per vierkante meter. Laat je al het schilderwerk buiten aanpakken, inclusief je dakkapel, dan betaal je bij een tussenwoning of eengezinswoning gemiddeld €1.300,- en bij een vrijstaande woning ongeveer €5.700,-.

Soort woning Kosten schilderwerk combineren*
Tussenwoning of eengezinswoning €1.300,-
Hoekhuis of 2-onder-1-kap woning €2.700,-
Vrijstaande woning €5.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen.

dakkapel schilderen

Welke verf is geschikt voor de dakkapel?

Er zijn verschillende soorten en merken verf om uit te kiezen. Welke verf is nu de beste keuze? Meestal hoef jij je hier niet druk over te maken. Veel schilders werken maar met één of enkele merken en brengen zelf hun verf mee naar de klus. Een populaire verfsoort is de verf van Sigma. De grondverf kost gemiddeld €18,- tot €38,- per liter en dit is voldoende voor 7 m² tot 13 m². Voor het aflakken van de dakkapel wordt beits of lak aangebracht. Dit kost gemiddeld €19,- tot €50,- per liter en dekt 10 m² tot 15 m² aan oppervlak.

Een dekkende verf is ook een optie, al kun je hiermee per liter wel flink minder oppervlak schilderen: slechts 2 m² tot 7 m². Hiermee ben je wel verzekerd van een slijtvaste afwerking!

Type verf Prijs per liter Aantal vierkante meter per liter Omschrijving
Grondverf Sigma €18,- tot €38,- 7 m² tot 13 m² Primer/grondverf
Beits of lak Sigma €19,- tot €50,- 10 m² tot 15 m² Beschermlaag tegen neerslag
Dekkende verf Sigma €19,- tot €48,- 2 m² tot 7 m² Slijtvaste afwerking

Dakkapel zelf schilderen of uitbesteden?

Het schilderen van een dakkapel brengt risico’s met zich mee. Je moet hiervoor het dak op klimmen en zonder de juiste materialen zoals een steiger of anti-val bescherming, is er altijd het gevaar voor valpartijen.

Een schilder werkt altijd volgens veilige voorschriften en beschikt over de juiste materialen om je dakkapel veilig te kunnen verven. Alleen hierdoor raden wij al aan om de werken uit te besteden aan een expert! Daarnaast bespaart het je veel tijd: je weet zeker dat je dakkapel snel weer beschermd is tegen vocht en dat het schilderwerk zo lang mogelijk meegaat. Bovendien hoef je zelf geen dure gereedschappen te kopen of te huren, waardoor jij je ook niet meer hoeft in te lezen.

De voordelen van een vakman:

 • De dakkapel is snel en vakkundig geschilderd.
 • Je voorkomt gevaarlijke situaties.
 • Je hoeft zelf geen dure verf of materialen te kopen.
 • Een vakman geeft je een persoonlijk advies.
 • Je weet zeker dat het schilderwerk zo lang mogelijk meegaat.

Handige bespaartips!

Dakkapel laten schilderen door een schilder? Dat is een uitstekend idee. Je bespaart jezelf niet alleen energie maar ook een hoop frustraties. Maar het zou ook fijn zijn als je wat geld kon besparen, toch? Hieronder geven we je daarom een paar praktische tips om de prijs voor het schilderen van je dakkapel zo laag mogelijk te houden!

 • Kies een lokale schilder om zo te besparen op de voorrijkosten.
 • Zijn er materialen nodig voor het schilderen van je dakkapel, zoals een steiger? Kijk of je deze van iemand kunt lenen of goedkoop kan huren. Dit is vaak goedkoper dan via de schilder zelf!
 • Houd het onderhoud goed bij. Dit voorkomt dat de staat van de dakkapel te erg verslechterd, en zorgt dat het schilderen van je dakkapel zelf een stuk goedkoper is!
 • Vergelijk offertes van verschillende bedrijven. Kies de schilder met het beste aanbod en je bespaart tot wel 40% op de kosten.

Besparen op de schilderkosten? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij je dakkapel laten schilderen door een ervaren schilder? Twijfel dan niet langer:

Je krijgt zo snel mogelijk de prijzen opgestuurd van maximaal 5 schildersbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk de kosten en kies de expert met het beste aanbod!

Gratis schilder offertes vergelijken!