Vind de beste schilder in Bunnik

Kom gemakkelijk en snel in contact met schildersbedrijven uit Bunnik en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Schilders Bunnik

Top 13 schilders in Bunnik

Compleet overzicht van alle schilders in Bunnik en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle 13 handmatig geselecteerde schilders in Bunnik (provincie Utrecht). Elk schildersbedrijf heeft een bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Schilder Bunnik gezocht?

Op zoek naar een binnen- of buitenschilder? Via deze gids vind je altijd een geschikt schildersbedrijf. Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt offertes om te vergelijken. Zonder verplichtingen.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 13 schilders in Bunnik en omgeving

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!

Wat kost een schilder in Bunnik?

Bij het inhuren van een schilder, is het rekenen met een prijs per vierkante meter of uurtarief de meest voorkomende methode. Een binnenschilder vraagt gemiddeld €30,- tot €35,- per m² of €35,- tot €40,- per uur. Voor buitenschilder betaal je vaak meer, mede door hogere materiaalkosten, ongeveer €35,- tot €40,- per m² of rond de €40,- tot €50,- per uur. In deze prijzen zijn alle materialen inbegrepen, zoals verf en kwasten. Door te kiezen voor een winterschilder kan je tot wel 30% besparen op de totaalprijs.

Houd er rekening mee dat de tarieven van een schilder in Bunnik afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals het type schilderwerk, de staat van de ondergrond en eventuele reparaties die nodig zijn. Binnenshuis saus- of spuitwerk kun je al uitbesteden aan een schilder vanaf €6,- per vierkante meter.

Voor grotere projecten is een vaste totaalprijs ook vaak mogelijk. In onderstaande prijstabel zijn de gemiddelde prijzen op een rij gezet van veelvoorkomende projecten, zodat je een idee hebt van wat je kunt verwachten.

Kosten schilderwerk 2024

Type schilderwerk Gemiddelde prijs Omschrijving
Buitenschilderwerk    
Appartement €1.000,- tot €2.000,- Hele appartement van buiten schilderen
Tussenwoning €1.500,- tot €3.000,- Totaalprijs voor al het buitenschilderwerk van tussenwoning
Hoekhuis €3.000,- tot €6.000,- Totaalprijs voor buitenschilderwerk van hele woning
Vrijstaand huis €6.000,- tot €12.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Voordeur €120,- Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur €60,- Grondverf en 1 laklaag
Buitenkozijnen schilderen €50,- tot €100,- Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen €40,- tot €50,- per uur Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, dakkapel, schutting, schuur, garage en tuinhuis €40,- tot €50,- per uur Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Binnenschilderwerk    
Muur schilderen €6,- tot €15,- per m² Afhankelijk van staat van ondergrond, methode van aanbrengen en hoeveelheid lagen
Plafond schilderen €6,- tot €15,- per m² Afhankelijk van staat van ondergrond en of je kiest voor sauswerk of spuitwerk
Spuitwerk €6,- tot €10,- per m² Prijs is inclusief verf, arbeidskosten, materiaal en btw
Sauswerk €10,- tot €15,- per m² Prijs is inclusief verf, arbeidskosten, materiaal en btw
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Trapgat schilderen €300,- tot €1000,- Gemiddelde totaalkosten trapgat schilderen
Deuren lakken €70,- tot €110,- per deur Inclusief arbeids- en materiaalkosten
Kozijnen binnen schilderen €35,- tot €75,- per kozijn Inclusief arbeids- en materiaalkosten
Vloer verven €25,- tot €35,- per m²  
Behangen €35,- tot €40,- per uur  
Keukenkastjes verven €825,- tot €1.200,- Afhankelijk van maatvoering keuken
Reparatiewerkzaamheden (scheuren, gaten, oneffenheden wegwerken) €35,- tot €40,- per uur  

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen. Op deze pagina vind je meer informatie over de prijzen van een schilder.

8 tips om te besparen op de kosten van een schilder

Het vinden van een goede schilder in Bunnik kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar kwaliteit en betaalbaarheid. Om je te helpen hebben we 9 handige tips verzameld om de beste prijs voor een schilder te krijgen:

 • Om geld te besparen, is het handig om zelf wat voorbereidend werk te doen voordat de schilder aan de slag gaat. Denk hierbij aan het verwijderen van meubels, stopcontacten en lichtschakelaars, en het afdekken van de vloer. Bespreek altijd met de schilder wat je zelf kunt doen om tijd en geld te besparen.
 • Seizoenskorting. Probeer je schilderwerk buiten het seizoen in te plannen: dat is voordeliger. Meestal geven schilders (voor buitenschilderwerk) korting tussen 21 november en 21 maart.
 • Het goed onderhouden van schilderwerk is essentieel om onnodige kosten te voorkomen. Door regelmatig schoon te maken en elke 4 jaar een schilder in te schakelen voor inspectie en bijwerken, bespaar je geld op de lange termijn. Je voorkomt hiermee reparaties zoals houtrot en verlengt de levensduur van de verf.
 • Het is belangrijk om kwaliteitsverf te gebruiken tijdens het schilderen. Vraag advies aan de schilder als je niet zeker weet welke verf je moet kiezen. Hoewel dit misschien wat duurder kan zijn, gaat het langer mee en levert het een mooier eindresultaat op, waardoor je uiteindelijk geld bespaart.
 • Als je meerdere klussen hebt die gedaan moeten worden, probeer ze dan te combineren om mogelijk een korting te krijgen. Bespreek de mogelijkheid van een korting als het project groter wordt. Het is voordeliger om alles in één keer te laten doen, zoals behangen en schilderen, dan alleen afzonderlijke klussen.
 • Kies voor een ervaren schilder uit de buurt die kwaliteit levert, dit kan je op de lange termijn geld besparen. Het is ook handig als de specialist in jouw regio gevestigd is, zodat je geen of weinig voorrijkosten hoeft te betalen.
 • Ben je bewust van het verlaagde btw-tarief dat van toepassing is op bepaalde producten en diensten. In sommige gevallen is het tarief 9% in plaats van het standaardtarief van 21%, bijvoorbeeld als je woning minstens twee jaar oud is.
 • Maak gebruik van de gratis offerteservice en vergelijk verschillende offertes om de beste schilder te vinden die past bij jouw budget en wensen. Zo ben je verzekerd van de juiste prijs en expertise voor jouw klus.

verfmateriaal schilder

Hoe kies je een betrouwbare schilder in Bunnik?

Natuurlijk wil je alleen de beste schilder in Bunnik hebben voor jouw project. Daarom is het belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat je iemand inschakelt:

 • Garantie is belangrijk bij het kiezen van een schilder. Een goede schilder zal bereid zijn om eventuele problemen op te lossen en heeft daarvoor garantievoorwaarden. Volgens de wet is er 4 jaar garantie op binnenschilderwerk en 2 jaar op buitenschilderwerk. Vraag hier dus zeker naar voordat je een beslissing maakt.
 • Wat zijn de betalingsvoorwaarden? Normaal gesproken vragen schilders om een aanbetaling voor de kosten van materialen en het resterende bedrag na voltooiing van het werk te betalen. Wees op je hoede als een schilder vraagt om het volledige factuurbedrag vooraf in één keer te betalen.
 • Aarzel niet om vragen te stellen. Bij een groter project is het verstandig om een ontmoeting in te plannen met de schilder en alle aanvullende vragen die je hebt te bespreken.
 • Is de schilder professioneel? Hoewel je niet per se een persoonlijke band met de schilder hoeft te hebben, is het belangrijk dat je goed kunt communiceren en dat de schilder betrouwbaar is. Afspraak is afspraak.
 • Om een goed beeld te krijgen van de expertise van een schilder, is het belangrijk om reviews, portfolio en foto’s van vorige projecten te bekijken. Dit geeft een goed beeld van hun vaardigheden en kwaliteit van werk.
 • Het is belangrijk om zeker te zijn van de licentie, verzekeringen en keurmerken van een schilder voordat je met hen in zee gaat. Dit is gemakkelijk te achterhalen door even te googelen of door de schilder er zelf naar te vragen. Onthoud wel dat het ontbreken van keurmerken niet betekent dat de kwaliteit van het werk niet goed is.

Veelgestelde vragen en antwoorden op rij

Hieronder zijn een aantal veelgestelde vragen met antwoorden voor je uitgewerkt.


De beste temperaturen voor buitenschilderwerk liggen tussen de 10 en 25 graden. Het is echter belangrijk dat de schilder niet in direct zonlicht werkt, aangezien dit kan leiden tot scheuren en blaasjes in de verf. Te lage temperaturen kunnen er ook voor zorgen dat de verf niet goed droogt en slecht hecht. De schilders weten precies hoe ze deze ideale omstandigheden moeten creëren voor het beste resultaat.
Bij schilderwerk hoort vaak ook behangen. De meeste schilders zijn hier dan ook ervaren mee en voeren beide diensten uit. Het is slim om te kiezen voor een specialist die deze vaardigheden beheerst, aangezien dit vaak goedkoper is dan het inhuren van meerdere specialisten.
Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op hoe lang pleisterwerk moet drogen voordat je kunt gaan schilderen. Denk bijvoorbeeld aan het seizoen waarin het gebouw is gebouwd, regen tijdens de bouw, luchtdoorstroming, enzovoort. Als vuistregel wordt vaak aangeraden om minstens 2 seizoenen na het pleisteren te wachten met schilderen.
Hoewel doe-het-zelf-schilderen een optie is, komt het zelden overeen met het niveau van professioneel schilderwerk. Schakel daarom altijd een ervaren en bekwame schilder in om de klus te klaren. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd en moeite, maar kun je je ook richten op andere belangrijke aspecten van je interieur of andere zaken.
Wanneer je akkoord gaat met een professionele schilderofferte, moet deze de volgende informatie bevatten: contactgegevens van beide partijen, datum van uitgifte, gedetailleerde werkomschrijving (inclusief te schilderen oppervlakten, kleuren, aantal lagen, gebruikte materialen en eventuele voorbereidende werkzaamheden en reparaties), prijsopgave en betalingsvoorwaarden, tijdschema en eventuele garanties. In sommige gevallen worden ook algemene voorwaarden vermeld. Zorg ervoor dat beide partijen de offerte ondertekenen om misverstanden of geschillen te voorkomen. Een duidelijke offerte is essentieel voor een succesvol project.
Ben je op zoek naar professioneel schilderwerk voor de beste prijs? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van schilders uit jouw regio! Vul ons formulier in en ontvang tot wel 5 offertes om te vergelijken. Je kunt rustig de tijd nemen om de opties te bekijken en vervolgens degene kiezen die het beste bij jouw wensen past. En als er geen geschikte opties tussen zitten, is dat geen probleem. Er zijn geen verplichtingen. Je kunt ook handmatig contact opnemen met schilders via onze bedrijvengids, maar let op: deze schilders zijn niet per se bij ons aangesloten.

Gratis schilder offertes vergelijken!