buitenschilder gezocht

Buitenschilder

Heb je een buitenschilder nodig voor het schilderen van een kozijn buiten, dakkapel of de buitendeur? Met een vakman haal je hoogwaardige kwaliteit in huis. De schilderwerken zijn in een mum van tijd afgerond. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden, de voordelen van een schilder en de kosten. Wist je dat een schilder vaak een uurtarief of een prijs per vierkante meter rekent?

Bespaar eenvoudig op de totaalprijs door gratis offertes te vergelijken! Vraag deze vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk op basis van totaalprijs, aanbod en vooWaarom een buienschilder inschakelen?rwaarden en kies de beste specialist voor jouw schilderklus.

Wat doet een buitenschilder?

Een buitenschilder zorgt voor al het schilderwerk buiten. Denk hierbij aan houten kozijnen en deuren, maar ook het schilderen van een dakkapel of tuinhuisje. Hierbij zorgt hij niet alleen voor een nieuwe lik verf, maar ook voor het schuren, verwijderen van oude verf en kleine reparaties. Met een buitenschilder ben je verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en vakkundige hulp. Zo weet je zeker dat alles perfect wordt afgewerkt. De belangrijkste werkzaamheden die een schilder buiten doet zijn:

  • Verven van houten kozijnen, deuren en dakkapellen;
  • Schilderen van buitenmuren en gevel;
  • Schilderen van schuttingen, tuinhuisjes en schuren.

Buitenschilder inschakelen?

Vraag offertes aan via het offerteformulier!

Offertes aanvragen

Waarom een buitenschilder inschakelen?

Mooi en goed schilderwerk buiten is niet alleen belangrijk voor de levensduur van kozijnen, schuttingen, buitenmuren en andere onderdelen van je woning, maar ook voor de uitstraling. Je wilt natuurlijk wel dat je woning er tip top uitziet. Je bezoekers zien als eerste de buitenkant van je woning, daarom is het belangrijk om een goede indruk achter te laten. Een verflaag biedt veel bescherming tegen de weersomstandigheden. Felle zon, regen en wind, het tast de onderdelen van jouw woning aan. Een houten kozijn buiten kan bijvoorbeeld gaan rotten wanneer er vocht bij komt. Door een buitenschilder in te schakelen bescherm je je woning tegen de weersomstandigheden.

Wat kost een buitenschilder?

Een schilder rekent een prijs per uur of een prijs per vierkante meter voor een schilderklus. Je spreekt van tevoren af met de buitenschilder welk tarief er geldt. Gemiddeld vraagt een schilder €40,- tot €50,- en gemiddeld €35,- tot €40,- per m². De prijs is afhankelijk van het materiaal dat geschilderd moet worden, hout is bijvoorbeeld bewerkelijk en vergt vaak meer tijd, de kwaliteit van de verf en de grootte van de klus. Het verven van een muur gaat bijvoorbeeld sneller dan het schilderen van een kozijn. In een aantal gevallen zijn de schilderskosten aftrekbaar van de belasting die je moet betalen.

Prijstabel: Kosten per uur en m²

Type klusGemiddelde prijs
inclusief materiaalkosten en btw*
Schilderwerk (per uur)€40,- tot €50,-
Schilderwerk (per m²)€35,- tot €40,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

buiten schilder

Prijstabel: Kosten buitenschilderwerk per woningtype

Type woningGemiddelde vanafprijs
inclusief materiaalkosten en btw*
Appartement€1.000,-
Tussenwoning€1.500,-
Hoekhuis / 2-onder-1 kap€3.000,-
Vrijstaand huis€6.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanafprijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Totaalprijs afspreken of per uur betalen?

Voor buitenschilderwerk wordt een schilderprijs per uur of een prijs per m² berekend. Met een prijs per m² wordt er van tevoren een totaalprijs afgesproken. Denk hierbij aan de voorrijkosten, materiaalkosten en arbeidskosten. Dit heeft vaak de voorkeur boven een uurtarief. Met een uurtarief weet je van tevoren niet hoeveel je kwijt bent voor het buitenschilderwerk. Met een vaste prijs kom je niet voor onverwachte kosten te staan wanneer een klus langer duurt. Toch is een uurtarief niet altijd een slechte keuze, vooral bij kleine klusjes kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een prijs per uur.

Hoogglans, zijdeglans en andere verfsoorten

Voor buitenschilderwerk heb je de keuze uit verschillende verfsoorten. De buitenschilder weet precies welk soort geschikt is en geeft je graag deskundig advies. Hoogglans lakverf wordt vaak gebruikt voor deuren en raamkozijnen en heeft een glanzende uitstraling. Zijdeglans is matter, maar dit wordt alleen door een binnenschilder gebruikt voor binnenschilderwerk. Lakverf heeft een harde toplaag en is daarom zeer goed bestand tegen de weersomstandigheden. Een andere geschikte buitenverf is beits, dit is vooral geschikt voor houten onderdelen (ook schuttingen). Of kies voor een alkydverf, een synthetische verf, dit wordt gebruikt voor muren en is goed bestand tegen vocht. Tot slot is er ook nog speciale winterverf voor gebruik in de winter.

buiten schilderen

Wanneer buitenom schilderen?

Buitenschilderwerk is zeer belangrijk om de kozijnen, schuttingen en muren te beschermen tegen de weersomstandigheden. De zon droogt verf bijvoorbeeld uit en vocht kruipt in houten raamkozijnen en veroorzaakt onder andere houtrot. Schilders raden aan om het schilderwerk na 5 jaar opnieuw te schilderen. Zie je blaasjes, scheurtjes in de verf of geeft de verf af? Dan is het verstandig om de onderdelen al eerder te verven. De beste tijd om buiten te schilderen is tussen april en oktober. Dan is de luchtvochtigheid niet te hoog en de temperatuur zorgt ervoor dat de verf snel droogt.

Zelf doen of uitbesteden?

Buiten schilderen vereist vakkennis en ervaring en daarnaast is het vaak zeer arbeidsintensief. Je moet bijvoorbeeld op hoge steigers staan en grote oppervlaktes schilderen. Het is belangrijk dat buitenschilderwerk zeer nauwkeurig gedaan wordt. Dit heeft namelijk invloed op de kwaliteit en voorkomt problemen zoals houtrot. Een goed geschilderd kozijn is helemaal afgesloten, zodat er geen vocht in het hout kan komen. Door een schilder in te huren hoef je helemaal geen materiaal aan te schaffen of dure hulpmiddelen, zoals een steiger, te huren. De schilders zorgen hier allemaal voor en weten daarnaast precies wat ze nodig hebben.

Is buitenschilderwerk aftrekbaar?

Schilderkosten zijn alleen aftrekbaar wanneer het gaat om een rijksmonument. Het buiten schilderen van een monument valt onder aftrekbare onderhoudskosten. Hiervoor gelden echter wel een aantal voorwaarden. Voor een woning dat niet op de monumentenlijst staat zijn de schilderskosten niet aftrekbaar van de belasting. Op de website van de Belastingdienst lees je hier meer over. Je profiteert altijd van het verlaagde btw-tarief van 9%. Lees er meer over op belastingdienst.nl.

buitenschilderwerk

Garantie en keurmerken

Bij het kiezen van een geschikt schilderbedrijf kun je bijvoorbeeld kijken naar de totaalprijs, de voorwaarden die er gesteld worden en de keurmerken die het bedrijf heeft. Het Keurmerk Kwaliteitsvakman staat voor vakmanschap en kwaliteit en werken zeer servicegericht. Of kijk of de schilders zijn aangesloten bij een brancheorganisatie zoals het Onderhoud NL Garantie-bedrijven. De schildersbedrijven die hierbij aangesloten zijn werken volgens de strenge eisen van het de Stichting AF-Erkenningsregeling. In de offerte staat welke garanties de schilders geven. Hoeveel jaar moet het schilderwerk goed blijven en welke garanties je hebt wanneer de verf te snel afbladdert.

Schoonmaken en onderhoud

Om de levensduur van buitenschilderwerk te verlengen en de kwaliteit van de verf zo hoog mogelijk te houden is het verstandig om de schilderwerken regelmatig schoon te maken. Hoe vaak dit nodig is, is afhankelijk van de vervuiling en weersomstandigheden buiten. Gebruik een zachte spons en mild schoonmaakmiddel. Met agressieve of schurende middelen beschadig je gemakkelijk de verflaag. Controleer ook regelmatig het schilderwerk buiten. Zitten er blaasjes op, is de verf aan het poederen of zie je kleine scheurtjes? Dan is het verstandig om de onderdelen opnieuw te laten schilderen. Vergeet bij houten onderdelen niet om te controleren op houtrot. Dit is vaak te repareren, maar dan moet je er wel op tijd bij zijn.

Hoe buitenschilderwerk schoonmaken?

De voordelen van een buitenschilder op een rij

Eén van de belangrijkste redenen om een buitenschilder in te schakelen is dat je zelf het zware werk niet hoeft te doen. Door de ervaring van de schilder verloopt de klus ook nog eens een stuk sneller dan wanneer je het zelf allemaal zou doen. Vaak moet je daarnaast op een hoge trap staan. Voor buitenschilders is dit geen probleem, bovendien leveren ze de trappen of steigers en hoef je dat niet te regelen. De voordelen van een schilder:

  • Een buitenschilder heeft veel vakkennis en ervaring, hierdoor verlopen de schilderwerken een stuk sneller.
  • De schilder neemt het arbeidsintensieve werk over en levert een hoge kwaliteit.
  • Je hoeft geen duur gereedschap of andere hulpmiddelen zoals een steiger aan te schaffen of te huren tegen hoge prijzen.

Onderhoudscontact

Met goed onderhoud verleng je de levensduur van een kozijn, dakkapel of gevel, maar dit onderhoud kost ook veel tijd. Daarnaast moet je het niet per ongeluk vergeten, want houtrot in je kozijnen wil je natuurlijk voorkomen. Met een onderhoudscontract hoef je hier niet meer om te denken. Samen met het schildersbedrijf spreek je af wat voor contract je graag wilt. Bijvoorbeeld alleen de basis, of schilderwerk met inspectie en onderhoud. De schilder weet precies waar hij op moet letten tijdens het onderhoud en zorgt natuurlijk ook voor de herschilderbeurt. Je hoeft dan niet weer opnieuw op zoek naar een schilder!

Buiten laten schilderen door een schilder?

Schakel een buitenschilder in door offertes aan te vragen.

Offertes aanvragen

Tips om te besparen

Eén van de mogelijkheden om te besparen is om een winterschilder in te schakelen. In de winter hebben schilders minder klussen. Ze zijn daarom niet alleen sneller beschikbaar, maar bieden vaak ook aantrekkelijke kortingen. Of bereid het schilderwerk voor. Repareer kleine beschadigingen zelf, verwijder de oude verflaag en zorg ervoor dat de schilder overal gemakkelijk bij kan. Vergelijk ook offertes van meerdere schilders, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Tot slot is het ook nog mogelijk om samen met de buren een schilder in te schakelen en krijg korting omdat het een grotere klus wordt.

Wanneer een winterschilder inschakelen?

Een winterschilder is een schilder die werkt in de periode van eind november tot maart. In de winterperiode hebben buitenschilders minder klussen en hierdoor beiden ze vaak hoge kortingen aan. Een schilder die buiten schildert in de winter gebruikt speciale verf die geschikt is voor gebruik bij lage temperaturen.

buitenschilder woning

Buitenschilder gezocht? Vergelijk offertes en bespaar!

Schakel ook een buitenschilder in voor het schilderen van je houten kozijnen, deuren of dakkapel. Of laat de gevel opnieuw verven zodat je woning er weer als nieuw uit ziet! Met een vakkundige schilder profiteer je van de hoge kwaliteit en verlopen de schilderwerken snel. Bespaar op de kosten! Vraag hiervoor gratis en vrijblijvende offertes met eerlijke prijzen aan. Dit doe je eenvoudig via het offerteformulier. Je ontvangt meerdere aanbiedingen van schilders uit de regio. Schilder gezocht? Via onze offertedienst bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs door prijsoffertes te vergelijken!