Besparen op een buitenschilder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Buitenschilder

Heb je een buitenschilder nodig voor het schilderen van een kozijn buiten, dakkapel of de buitendeur? Met een vakman haal je hoogwaardige kwaliteit in huis. De schilderwerken zijn in een mum van tijd afgerond. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden, de voordelen van een schilder en de kosten voor het schilderwerk buiten. Besparen op een buitenschilder?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt gratis en vrijblijvende offertes van schilders bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de schilder die aan jouw wensen voldoet, zo bespaar je tot wel 40% op de kosten van een buitenschilder!buitenschilder gezocht

Welke werkzaamheden verrichten buitenschilders?

Een buitenschilder zorgt voor al het schilderwerk buiten. Denk hierbij aan houten kozijnen en deuren, maar ook het schilderen van een dakkapel of tuinhuisje. Hierbij zorgt hij niet alleen voor een nieuwe lik buitenverf, maar ook voor het schuren, verwijderen van oude buitenverf en kleine reparaties. Met een buitenschilder ben je verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en vakkundige hulp. Zo weet je zeker dat alles perfect wordt afgewerkt.

De belangrijkste werkzaamheden die een schilder buiten doet zijn:

 • Verven van houten kozijnen, deuren en dakkapellen;
 • Buitenom schilderen van muren en gevel;
 • Buitenom schilderen van schuttingen, tuinhuisjes en schuren.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes

Waarom buitenschilder inschakelen?

Mooi en goed schilderwerk buiten is niet alleen belangrijk voor de levensduur van kozijnen, schuttingen, buitenmuren en andere onderdelen van je woning, maar ook voor de uitstraling. Je wilt natuurlijk wel dat je woning er tip-top uitziet.

Maar waarom is dit belangrijk?

Je bezoekers zien je woning als eerste van buiten. Door je woning er van buiten goed uit te laten zien, laat je een goede indruk achter! Een verflaag biedt veel bescherming tegen de weersomstandigheden. Felle zon, regen en wind, het tast de onderdelen van jouw woning aan. Een houten kozijn buiten kan bijvoorbeeld gaan rotten wanneer er vocht bij komt. Door een buitenschilder in te schakelen bescherm je je woning tegen de weersomstandigheden.

Vergeet niet om ook te letten op het binnenschilderwerk, en eventueel daar een binnenschilder voor in te schakelen.

buiten schilder

Wat kost een buitenschilder?

Een schilder rekent een prijs per uur of een prijs per vierkante meter voor een schilderklus. Je spreekt van tevoren af met de buitenschilder welk tarief er geldt. Gemiddeld vraagt een schilder €40,- tot €50,- per uur en gemiddeld €35,- tot €40,- per m². De prijs is afhankelijk van het materiaal dat geschilderd moet worden, hout is bijvoorbeeld bewerkelijk en vergt vaak meer tijd, de kwaliteit van de verf en de grootte van de klus. Het verven van een muur gaat bijvoorbeeld sneller dan het schilderen van een kozijn. In een aantal gevallen zijn de schilderskosten aftrekbaar van de belasting die je moet betalen.

Buitenschilder inschakelen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Buitenschilder kosten 2023

Type klus Gemiddelde prijs
inclusief materiaalkosten en btw*
Schilderwerk (per uur) €40,- tot €50,-
Schilderwerk (per m²) €35,- tot €40,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis offertes aan.

Buitenkant huis schilderen kosten 2023

Type woning Gemiddelde vanafprijs
inclusief materiaalkosten en btw*
Appartement €1.000,-
Tussenwoning €1.500,-
Hoekhuis / 2-onder-1 kap €3.000,-
Vrijstaand huis €6.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!


Besparen op de kosten van buitenschilderwerk?

Vergelijk offertes van buitenschilders uit je regio & bespaar!


Totaalprijs afspreken of per uur betalen?

Voor buitenom schilderen wordt een schilderprijs per uur of een prijs per m² berekend. Met een prijs per m² wordt er van tevoren een totaalprijs afgesproken. Denk hierbij aan de voorrijkosten, materiaalkosten en arbeidskosten. Dit heeft vaak de voorkeur boven een uurtarief. Met een uurtarief weet je van tevoren niet hoeveel je kwijt bent voor het buitenom schilderen. Met een vaste prijs kom je niet voor onverwachte kosten te staan wanneer een klus langer duurt. Toch is een uurtarief niet altijd een slechte keuze, vooral bij kleine klusjes kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een prijs per uur.

Benieuwd naar de tarieven van schilders bij jou uit de buurt? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Is het huis buitenom schilderen btw-aftrekbaar?

Schilderkosten zijn alleen aftrekbaar wanneer het gaat om een rijksmonument. Het buiten schilderen van een monument valt onder aftrekbare onderhoudskosten. Hiervoor gelden echter wel een aantal voorwaarden. Voor een woning dat niet op de monumentenlijst staat zijn de schilderskosten niet aftrekbaar van de belasting. Meer weten? Op belastingdienst.nl lees je hier meer over.

Voor schilderwerk profiteer je altijd van het verlaagde btw-tarief van 9%. Lees er meer over op belastingdienst.nl of op de pagina btw schilderwerk.

Buitenom schilderen; hoe vaak en wanneer?

Het buitenschilderwerk is zeer belangrijk om de kozijnen, schuttingen en muren te beschermen tegen de weersomstandigheden. De zon droogt buitenverf bijvoorbeeld uit en vocht kruipt in houten raamkozijnen en veroorzaakt onder andere houtrot.

Maar hoe vaak moet je buitenom opnieuw verven?

Buitenschilders raden aan om het schilderwerk buitenom na 5 jaar te vernieuwen. Zie je blaasjes, scheurtjes in de verf of geeft de verf af? Dan is het verstandig om de onderdelen al eerder te verven. De beste tijd om buiten te schilderen is tussen april en oktober. Dan is de luchtvochtigheid niet te hoog en de temperatuur zorgt ervoor dat de buitenverf snel droogt.

buiten schilderen

Hoogglans, zijdeglans en andere soorten buitenverf

Voor het schilderwerk buiten gebruikt een buitenschilder in principe speciale buitenverf.

Er zijn verschillende soorten buitenverf te onderscheiden:

 • Hoogglans lakverf: wordt vooral gebruikt voor deuren en raamkozijnen, heeft een glanzende uitstraling
 • Lakverf: heeft een harde toplaag en is daardoor extra geschikt voor schilderwerk buitenom.
 • Beits: geschikt voor onder andere schuttingen en tuinhuisjes of schuurtjes. Is over het algemeen kleurloos en behoud de warme uitstraling van het hout
 • Alkydverf: synthetische buitenverf die erg goed bestand is tegen vocht
 • Structuurverf: geeft het schilderwerk een bijzondere structuur, is ook voor binnenschilderwerk te gebruiken

Zelf doen of uitbesteden?

Buiten schilderen vereist vakkennis en ervaring en daarnaast is het vaak zeer arbeidsintensief. Je moet bijvoorbeeld op hoge steigers staan en grote oppervlaktes schilderen. Het is belangrijk dat het schilderwerk buitenom zeer nauwkeurig gedaan wordt. Dit heeft namelijk invloed op de kwaliteit en voorkomt problemen zoals houtrot. Een goed geschilderd kozijn is helemaal afgesloten, zodat er geen vocht in het hout kan komen.

Door een schildersbedrijf in te huren hoef je helemaal geen materiaal aan te schaffen of dure hulpmiddelen, zoals een steiger, te huren. De buitenschilders zorgen hier allemaal voor en weten daarnaast precies wat ze nodig hebben.

buitenom schilderen

Waar rekening meehouden bij buitenschilders?

Buitenschilder gezocht? Als je het schilderwerk buiten opnieuw wilt laten schilderen, dan schakel je natuurlijk het liefst een ervaren en kwalitatief buitenschilder in. Maar hoe vind je deze? Er zijn veel verschillende buitenschilders actief, en online zijn de verschillen lastig te ontdekken. Er zijn een aantal dingen waar je bij het selecteren van een schilder rekening mee kan houden, zoals garanties en keurmerken.

Garanties en keurmerken

Bij het kiezen van een geschikt schilderbedrijf kun je bijvoorbeeld kijken naar de totaalprijs, de voorwaarden die er gesteld worden en de keurmerken die het schildersbedrijf heeft. Het Keurmerk Kwaliteitsvakman staat voor vakmanschap en kwaliteit en werken zeer servicegericht.

Of kijk of de buitenschilders zijn aangesloten bij een brancheorganisatie zoals het Onderhoud NL Garantie-bedrijven.

De schildersbedrijven die hierbij aangesloten zijn werken volgens de strenge eisen van het de Stichting AF-Erkenningsregeling. In de offerte staat welke garanties de schilders geven. Hoeveel jaar moet het schilderwerk goed blijven en welke garanties je hebt wanneer de verf te snel afbladdert.

Wel of geen onderhoudscontact?

Met goed onderhoud verleng je de levensduur van een kozijn, dakkapel of gevel, maar dit onderhoud kost ook veel tijd. Daarnaast moet je het niet per ongeluk vergeten, want houtrot in je kozijnen wil je natuurlijk voorkomen.

Met een onderhoudscontract hoef je hier niet meer om te denken. Samen met het schildersbedrijf spreek je af wat voor contract je graag wilt. Bijvoorbeeld alleen de basis, of schilderwerk met inspectie en onderhoud. De schilder weet precies waar hij op moet letten tijdens het onderhoud en zorgt natuurlijk ook voor de herschilderbeurt. Je hoeft dan niet weer opnieuw op zoek naar een schilder!


Wil je buitenom schilderen? Schakel dan een ervaren schilder in!

Vergelijk de prijzen en kies het schildersbedrijf met het beste aanbod!
Start gratis offerteaanvraag


Tips om te besparen

Ga je buitenom laten schilderen? Zorg er dan voor dat je niet te veel betaalt! Kies een ervaren buitenschilder met een betaalbaar tarief.

Hieronder staan een aantal tips om de totaalprijs zo laag mogelijk te houden:

 • Schakel winterschilder in om buitenom te schilderen. Omdat er ’s winters minder schilderwerk wordt aangeboden, vragen veel buitenschilders dan een lager tarief. Je bespaart tot wel 30%
 • Voer kleine klusjes voor de schilder uit. Hiermee bespaar je hem veel tijd! Denk bijvoorbeeld aan voorbereidende werkzaamheden, zoals het afplakken van plinten.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende buitenschilders. Je vindt dan snel welk schildersbedrijf het beste aanbod biedt!

De voordelen van een buitenschilder op een rij

Eén van de belangrijkste redenen om een buitenschilder in te schakelen is dat je zelf het zware werk niet hoeft te doen. Door de ervaring van de schilder verloopt de klus ook nog eens een stuk sneller dan wanneer je het zelf allemaal zou doen. Vaak moet je daarnaast op een hoge trap staan. Voor buitenschilders is dit geen probleem, bovendien leveren ze de trappen of steigers en hoef je dat niet te regelen.

De voordelen van een schilder:

 • Een buitenschilder heeft veel vakkennis en ervaring, hierdoor verlopen de schilderwerken een stuk sneller.
 • De schilder neemt het arbeidsintensieve werk over en levert een hoge kwaliteit.
 • Je hoeft geen duur gereedschap of andere hulpmiddelen zoals een steiger aan te schaffen of te huren tegen hoge prijzen.

buitenschilder woning

Buitenschilders gezocht? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Schakel ook een buitenschilder in voor het schilderen van je houten kozijnen, deuren of dakkapel. Of laat de gevel opnieuw verven zodat je woning er weer als nieuw uit ziet! Met een vakkundige schilder profiteer je van de hoge kwaliteit en verlopen de schilderwerken snel.

Start gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en je ontvangt gratis offertes met scherpe prijzen van buitenschilders uit jouw regio. Schilder gezocht? Via onze offertedienst bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs door prijsoffertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken!