Vind de beste schilder in Borne

Kom gemakkelijk en snel in contact met schildersbedrijven uit Borne en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Schilders Borne

Top 20 schilders in Borne

Compleet overzicht van alle schilders in Borne

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In Borne zijn 20 schilders beschikbaar. Op deze pagina vind je een overzicht van alle 20 schilders bij jou in de buurt. Elk schildersbedrijf in deze gids heeft een bedrijfspagina met contact- en adresgegevens. Bovendien is iedere schilder handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Schilder Borne gezocht?

Op zoek naar een binnen- of buitenschilder? Via Schilder Nu vind je altijd een geschikt schildersbedrijf voor jouw klus. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt spoedig gratis offertes. Vergelijk en bespaar op de kosten.

Handige artikelen:

Over Borne

De plaats Borne ligt in de provincie Overijssel en heeft 22942 inwoners. Er wonen 11357 mannen en 11585 vrouwen en de gemiddelde leeftijd is 41 jaar. In totaal telt Borne 9580 huishoudens. Per 479 huishoudens is er 1 schildersbedrijf beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 20 schilders in Borne

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!

schilder Borne

Schildergids, vind de beste schilder in Borne

Je woning heeft zowel van binnen als buiten zijn beste tijd gehad. Dan is het handig om een goede schilder uit Borne in te huren. Deze beschikt niet alleen over kennis en ervaring, maar levert ook goede kwaliteit.

Op deze pagina lees je meer over wat het kost om een schilder in te huren, welke schilderwerken een schilder uitvoert, welke btw-tarief geldt en geven we je tips voor het vergelijken van offertes.

Schilder Borne: samenvatting van alle info

 • Een schilder rekent vaak een gemiddeld uurtarief van €35,- en de €40,-. Wordt er gerekend met prijs per vierkante meter, dan moet je rekening houden met een prijs van €30,- tot €40,- per m².
 • De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren: type schilderwerk, soort verf, aantal lagen en eventuele voorrijkosten.
 • Onder binnenschilderwerk hoort het verven van de trap, de binnenkozijnen, deuren, muren en plafonds. Het schilderen van de buitenkozijnen, dakgoten, dakkapel, buitendeuren, tuinhuis, schuttingen en de gevel hoort bij buitenschilderwerk.
 • Een winterschilder verft in de koudere maanden en rekent vaak een hoge korting.
 • Ga je een schilder inschakelen? Let dan op de kosten, lees reviews, let op keurmerken, lees de voorwaarden door en kies een vakman in de buurt.

Wat kost een schilder in Borne?

Wat kost een schilder in Borne? De kosten verschillen onderling. Dit komt omdat bedrijven en zzp’ers een eigen uurtarief of prijs per m² hanteren.

De kosten worden onder andere beïnvloed door de grootte van de klus, of het om een klus binnen of buiten het huis gaat en wat de moeilijkheidsgraad is. Voor een binnenschilder betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per uur. Een buitenschilder is vaak duurder, dit komt door mogelijk extra materialen die ingezet worden, zoals een hoogwerker. Bij een buitenschilder denk je al gauw aan uurprijs van €40,- tot €50,-. Kijk in onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

Kosten van schilder 2023

Type schilder/klus Gemiddelde prijs inclusief verf, materiaal en btw*
Binnenschilder
Per uur €35,- tot €40,-
Per m² €30,- tot €35,-
Spuitwerk per m² €6,- tot €10,-
Sauswerk per m² €10,- tot €15,-
Buitenschilder
Per uur €40,- tot €50,-
Per m² €35,- tot €40,-
Winterschilder Tot wel 30% korting op de totaalprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van schilders Borne, inclusief btw en materiaal.


Schilder uit Borne gezocht?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 40%

Gratis - Vrijblijvend

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

Wist je dat de kosten van een schilder verschillen per situatie? De prijzen hangen samen met verschillende factoren. Dit zijn onder andere:

 • De prijs van de schilder: elke schilder hanteert een eigen prijs. Hierdoor variëren de kosten per schildersbedrijf.
 • Eventuele voorrijkosten: als een schildersbedrijf voorrijkosten in rekening brengt, dan zijn deze vaak afhankelijk van de afstand tussen je huis en het schildersbedrijf. Hoe groter de afstand, hoe hoger de voorrijkosten.
 • Binnen- of buitenschilderwerk: buitenschilderwerk is doorgaans duurder dan binnenschilderwerk, omdat de verf aan strengere eisen moet voldoen. Bovendien zijn er extra lagen en bescherming nodig.
 • Exacte werkzaamheden: dit verschilt per klus. Moet de vakman eerst houtrot verwijderen of kan hij direct aan de slag? Moet de muur 3 keer geverfd worden voor een goede dekking of is 1 keer voldoende? Dit heeft ook invloed op de totaalprijs.

Prijs per m² of per uur?

Een zzp’er of bedrijf gebruiken vaak 2 soorten tarieven. Een uurtarief en een prijs per m². Maar wanneer wordt welk tarief gehanteerd? Laat je een groot oppervlak behandelen, zoals de gevel buiten of een plafond. Dan rekent de vakman een prijs per m². Is er veel nauwkeurigheid en precisie vereist, zoals bij het verven van deuren of een trap, dan wordt een uurloon gehanteerd.

Meer informatie over:
Trap schilderen kosten
Plafond schilderen kosten
Kozijnen schilderen kosten

Is er een verlaagd btw-tarief op schilderwerk?

Huis laten schilderen door een schildersbedrijf? Dan geldt mogelijk het verlaagd btw-tarief. Het verlaagde tarief houdt in dat je in plaats van de gebruikelijke 21%, maar 6% belasting betaalt. Je komt hiervoor in aanmerking als je woning ouder dan 2 jaar is. Onder het verlaagd btw-tarief van 6% vallen het voorbereiden, voorbehandelingen, het werk zelf en gebruikte materialen.

Wat doet een schilder in Borne?

Veel mensen vragen zich af wat een schilder in Borne allemaal doet. De werkzaamheden van een schilder lopen namelijk, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, flink uiteen. Van het verven van de trap tot het lakken van de kozijnen. Naast de standaard werkzaamheden houdt een vakman zich ook bezig met de voorbereiding ervan en geeft hij persoonlijk advies.

Een ervaren specialist houdt zich namelijk onder andere bezig met:

 • De voorbereiding van de werkzaamheden: elke schilderklus vereist een andere voorbereiding. Soms is dat het afdekken van meubels en de vloer, soms is dat het schoonmaken van de kozijnen en het verwijderen van houtrot. De vakman weet precies wat hij moet doen qua voorbereiding voor het mooiste resultaat.
 • Het herstellen van verouderde schilderwerken: vooral bij buitenschilderwerk. Wanneer er blaasjes of andere beschadigingen ontstaan komt de schilder dit herstellen. Zo voorkom je dat je het hele huis opnieuw moet laten schilderen.
 • Binnen- en buitenschilderwerk: De vakman schildert je huis zowel van binnen als van buiten. Binnenschilderwerk wordt gedaan op twee manieren, zowel sauswerk als (latex) spuiten. Buitenschilderwerk wordt extra goed voorbereid zodat de verflaag goede bescherming biedt.
 • Informatie en advies geven: hierbij gaat het met name om advies over de gebruikte kleuren en welke schildertechnieken de beste zijn voor je woning.

binnenschilder Borne

Binnenschilder Borne

Blaasjes in het schilderwerk of verfverkleuring op de muren? Dan is het tijd voor het inhuren van een professionele binnenschilder uit Borne. Een vakman zorgt ervoor dat je interieur er weer als nieuw uitziet. Zo is een specialist in staat om muren, deuren, plafonds en trappen te verven. Dit zorgt niet alleen voor een strak interieur, het biedt ook kwaliteit en bescherming. Een binnenhuisschilder hanteert een prijs van €30,- tot €35,- per m².

Wat is binnenschilderwerk?

Het binnenschilderwerk heeft een hele grote invloed op de uitstraling van je woning. Met een vers gewit plafond of pas gelakte trap krijgt je huis een frisse look. Het is een breed begrip, want er zijn zeer veel verschillende werkzaamheden.

Binnenschilderwerken door schildersbedrijf:

 • Trap verven: dit is bovendien belangrijk om de veiligheid te garanderen. De kosten bedragen gemiddeld €300,- tot €700,-. Het trapgat schilderen kost ongeveer €300,- tot €1.000,-.
 • Een binnenmuur verven: met een andere kleur geef je de ruimte een compleet andere sfeer. Het sauzen van een binnenmuur kost gemiddeld €220,- tot €300,-.
 • Het plafond spuiten of sauzen: maakt het verschil tussen een verouderde of juist frisse woonkamer. Dit kost gemiddeld €200,- tot €1.500,-, afhankelijk van het oppervlak.
 • Een binnendeur verven: de kosten voor het lakken van 10 tot 20 deuren liggen tussen de €850,- tot €1.000,-.
 • De vloer verven: verberg slijtage plekken met een nieuwe laag verf. Informatie over de prijzen is op aanvraag.
 • Met het verven van de woonkamer voelt het alsof u een compleet nieuw huis hebt. Dit kost gemiddeld €30,- tot €35,- per uur.
 • Laat de keuken behandelen voor een ander uiterlijk. Houd rekening met kosten rond de €30,- tot €35,- per uur. Op de pagina keuken schilderen prijs vind je een handig overzicht van alle kosten!
 • Na verloop van tijd vervagen de kleuren in de badkamer. Ga voor een frisse look met een verse laag verf. Dit kost ongeveer €30,- tot €35,- per uur.
 • Imponeer al je gasten met een stralende hal. Het verven van de hal kost gemiddeld €30,- tot €35,- per uur.
 • Kies voor zachte kleuren in de badkamer en transformeer de ruimte tot een kamer waar je tot rust komt. Hiervoor betaal je ongeveer €30,- tot €35,- per uur.

Wat kost een binnenschilder in 2023

Schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen €200,- tot €1.500,- Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken €850,- tot €1.000 10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen €220,- tot €300,- Voor een muur van 15m²
Vloer verven Prijs op aanvraag Sterk afhankelijk van verf en type vloer.
Vertrek in huis schilderen €30,- tot €35,- per m² Tarief van binnenschilder. Prijs inclusief verf, materiaal en btw

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen.

Lees hier meer over huis schilderen kosten.

buitenschilder Borne

Buitenschilder Borne

Vaak liggen de kosten van een buitenschilder uit Borne hoger dan een binnenschilder. Dit ligt aan het feit dat een buitenschilder met speciale verf en materialen werkt, zoals een hoogwerker. Echter is het werk buiten wel belangrijk voor het onderhoud van je huis. Een goed onderhouden gevel geeft niet alleen een mooie uitstraling, het zorgt ook dat je huis beschermd is tegen de weersomstandigheden hier in Nederland. Een buitenschilder hanteert vaak een gemiddelde prijs van €35,- tot €40,- per m².

Wat is buitenschilderwerk?

Omdat het buitenschilderwerk een belangrijke, beschermende functie heeft, is het verstandig om dit uit te besteden aan een vakman. Hieronder lees je welke werkzaamheden er zijn en wat ze ongeveer kosten.

 • Met het schilderen van de gevel krijgt je huis een nieuw uiterlijk. Een prijs hiervoor ontvang je op aanvraag.
 • Buitenkozijnen lakken wordt door veel mensen beschouwd als vervelende klus. Voor €10,- per kozijn besteed je dit uit aan een vakman.
 • Buitendeur aangetast door het weer? Geef het een fris uiterlijk en kies voor een sprekende kleur. Dit kost gemiddeld €60,- tot €120,- per deur.
 • Laat de verf van je dakkapel eens in de 7 tot 10 jaar vernieuwen om het hout te beschermen. Dit kost ongeveer €40,- tot €50,- per uur.
 • Wil je dakgoten betrekken tot de sfeer van je woning? Geef ze dezelfde kleur als je kozijnen! Dit kost ongeveer €40,- tot €50,- per uur.
 • Een oude tuinschuur ziet er weer als nieuw uit met een nieuwe laag verf. Hiervoor betaal je ongeveer €40,- tot €50,- per uur.
 • Bescherm je schutting tegen neerslag met een laagje verf! Dit kost ongeveer €40,- tot €50,- per uur, inclusief verf, materiaal én btw.
 • Voor het verven van de garage kun je rekening houden met ongeveer €40,- tot €50,- per uur.
 • Een tuinhuis laat je lakken vanaf €40,- tot €50,- per uur.

Kosten buitenschilder 2023

Schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Voordeur €120,- Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur €60,- Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn €10,- Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen €40,- tot €50,- Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, schutting, schuur, garage en tuinhuis €40,- tot €50,- Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Appartement €1.000,- tot €2.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Tussenwoning €1.500,- tot €3.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Hoekhuis €3.000,- tot €6.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Vrijstaand huis €6.000,- tot €12.000,- Totaalprijs voor de hele woning

*Let op: schilders hanteren hun eigen tarief. De genoemde prijzen zijn dus gemiddeldes.

Schilderabonnement?

Steeds meer schildersbedrijven in Borne bieden een schilderabonnement of onderhoudscontract aan. Je sluit een dergelijk abonnement vaak voor 5, 10 of 15 jaar af. Jaarlijks komt er iemand langs om alles te controleren en eventueel onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Je sluit een schildersabonnement af voor ongeveer €35,- per maand. Je hebt dan geen onverwachte kosten als je schilderwerk opgeknapt hoeft te worden!

winterschilder Borne

Winterschilder Borne

Een winterschilder in Borne is een vakman die tussen 21 november en 21 maart werk uitvoert. Veel mensen laten hun huis in de lente of zomer aanpakken, daarom heeft een schilder het dan vaak erg druk. In de winter kan er niet altijd buiten geschilderd worden, dit ligt aan de weersomstandigheden. Voor binnenschilderwerken zijn er geen problemen.

. Het is echter een stuk voordeliger om dit in de winter te laten doen. De herfst en winter zijn rustige periodes, hierdoor geven veel winterschilders korting tussen de 10 en 30%. Een winterschilder heeft net zoveel kwaliteit, er wordt alleen met speciale verf voor lage temperaturen gewerkt.

Kosten van een winterschilder

Eén van de voordelen van het inschakelen van een winterschilder, is dat deze vaak hoge kortingen rekent.

Wat kost een winterschilder uit Borne? Omdat er in de winter een stuk minder schilderwerkklussen zijn, krijg je vaak een hoge korting. Hierdoor zijn de kosten van een winterschilder veel lager dan een reguliere schilder.

De exacte kosten hangen af van de werkzaamheden dat je laat uitvoeren in de koudere wintermaanden, de grootte van de klus en welke verf je wilt gebruiken.

Het voordeel is dat tussen de 2 data de prijzen enorm dalen. Je bespaart soms wel 30% op de kosten. In de winter hebben vakmannen minder klussen, waardoor het werkaanbod laag ligt. Vooral als het om buitenschilderwerk gaat.


Op zoek naar een schilder in Borne?

Vergelijk de prijzen van meerdere schilders en bespaar tot 40%


Hoe kies ik een goede huisschilder uit Borne?

Als je een huisschilder uit Borne inhuurt, zijn er een aantal punten waar je op let bij het vergelijken van schilder offertes. Je wilt natuurlijk weten of de vakman betrouwbaar is en wat zijn uurtarief is. Daarbij is het aan te raden een specialist uit de buurt in te schakelen, de locatie is dus ook belangrijk. Let ook op de garantievoorwaarden en of het bedrijf gespecialiseerd is.

1. Uurtarief

Let als eerste op het uurtarief van de schilders. Ieder bedrijf hanteert vaak een eigen uurprijs. Het ene bedrijf is dus een stuk duurder dan een ander bedrijf. Baseer je keuze niet op 1 offerte, maar vraag er meerdere aan zodat je de bedrijven onderling met elkaar vergelijkt op hun uurloon.

2. Betrouwbaarheid

Het lezen van reviews en het krijgen van referenties is een goede manier om achter de betrouwbaarheid te komen. Je wilt namelijk dat een huisschilder een uitstekend eindresultaat levert en dat alles van goede kwaliteit is. Kijk bovendien ook naar de kwaliteit, materialen en of er goed geschuurd wordt.

kosten schilders Borne

3. Locatie

Het uurtarief en de betrouwbaarheid zijn minstens zo belangrijk als de locatie waar het bedrijf vandaan komt. Het is aan te raden om vakmannen te zoeken uit je eigen regio. Dit voorkomt dat je voorrijkosten betaalt.

4. Garantie

Een schildersbedrijf is vaak verplicht om garanties te geven op het werk dat ze uitvoeren. Mochten er problemen voorkomen binnen een bepaald tijdsbestek, dan neem je contact op met de specailisten zodat zij het voor je corrigeren. Bovendien moeten vakmanschap en materiaal ook terugkomen in de garantie op het werk.

5. Specialisme van schildersbedrijf?

Let ten slotte op het specialisme. Dit wil zeggen dat je kunt letten op het feit of de specialisten ongevraagd advies geven over de staat van je huis, het type verf enzovoort. Je kunt om referenties vragen om een goede indruk van het bedrijf te krijgen.

Bespaartips van schilders uit Borne

Besparen op de kosten van schilders in Borne? Er zijn een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden, waarmee je aanzienlijk op de kostprijs bespaart.

 • Winterschilder
 • Zelf voorbereidende werkzaamheden doen
 • Combineren van klussen/samen met de buren
 • Voordelig op lange termijn (kwaliteit)
 • Specailist uit de buurt

1. Winterschilder is een goedkope schilder

Zoveel mogelijk besparen op het schilderwerk in Borne? Dan is het aan te raden om naar de mogelijkheden van het inhuren van een winterschilder te kijken. Deze werkt in de periode tussen 21 november en 21 maart, precies de tijd waarin bedrijven vaak minder klussen hebben lopen. Een specialist wil toch aan het werk blijven en geld verdienen, daarom geeft hij vaak speciale kortingen. Je bespaart met een goedkope winterschilder tot wel 30% op de kosten.

2. Doe zelf voorbereidend werk

Laat het schilderen van je huis over aan een bedrijf of zzp’er. Wil je besparen? Doe dan het voorbereidende werk zelf, zodat de vakman direct aan de slag kan. Denk aan het verwijderen van de oude verflaag, ontvetten en schuren van de ondergrond en aan de kant zetten en afdekken van meubels.

3. Combineren van schilder klussen

Zorg dat je een aantal schilderklussen met elkaar combineert. Het bedrijf is er toch al, dus pakken ze net zo goed die dakkapel, de trap of het plafond ook mee. Hoeft er maar 1 klus te gebeuren? Vraag dan rond in de buurt of er mensen zijn die nog een specialist willen inhuren. Door te combineren bespaar je op de kosten.

4. Voordelig op lange termijn

Om ook op lange termijn voordelig uit te zijn en zeker te weten dat de huisschilder kwaliteit levert, is het aan te raden om recensies en ervaringen van andere klanten te lezen. Bovendien zijn er verschillende keurmerken waar je op kunt letten bij de zoektocht naar professionele en betrouwbare vakmannen.

5. Schildersbedrijf uit de regio

Het is niet ingewikkeld: een schildersbedrijf uit de buurt hoeft minder kilometers te maken en heeft minder reistijd. Kortom, een voordelige optie omdat je geen voorrijkosten betaalt. Vaak zijn goedkope en professionele specialisten ook bij jou in de buurt te vinden, dus waarom een vakman inhuren die aan de andere kant van het land woont?

Over welke keurmerken beschikt een goed schildersbedrijf?

Een betrouwbare vakman is soms lastig te vinden, omdat er zo ontzettend veel bedrijven zijn.

Hoe vind je nou een goed schildersbedrijf in Borne?

Niet alleen door te letten op het uurtarief en de locatie. Er zijn een aantal belangrijke keurmerken waar je op kunt letten, zoals AF-erkend, De Betere Schilder en keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit zijn keurmerken waar schildersbedrijven mogelijk over beschikken en geeft zekerheid over de betrouwbaarheid van een huisschilder.

schildersbedrijf Borne

Schilder in Borne gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Een goede schilder gezocht in Borne? Verbeter de uitstraling in en rondom jouw huis door een schildersbedrijf in te schakelen. Krijg advies en de beste prijzen.

Start nu je gratis offerteaanvraag

Vul dan je gegevens in op het offerteformulier. Je ontvangt dan maximaal 6 offertes van verschillende schilders. Vergelijk deze onderling op prijs, kwaliteit, aanbod en garantie. Op die manier vind je het juiste bedrijf uit jouw regio én bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we nog een aantal veelgestelde vragen over het inschakelen van een schilder en de schilderwerken.


Voor goed schilderwerk ben je gemiddeld €30,- tot €35,- per m² kwijt. De totale kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren: de arbeidskosten, materiaalkosten en natuurlijk de btw. Is je woning ouder dan twee jaar? Dan betaal je het verlaagde btw-tarief van 9% over de werkzaamheden.
Heb je een schilder offerte aangevraagd? Dan is het belangrijk om deze goed door te lezen. Over het algemeen bestaat een offerte uit meerdere onderdelen. Zo krijg je antwoord op wat de totale kosten zijn en uit welke onderdelen deze kosten bestaan (let ook op de btw), hoe lang de offerte geldig is, welke garantievoorwaarden er gelden en welke materialen er nodig zijn. Vraag nu gratis offertes aan.
Voor goed schilderwerk heb je niet alleen goede materialen nodig, maar ook de voorbereiding is belangrijk. Een goede schilder zal altijd eerst de ondergrond behandelen en eventuele reparatiewerkzaamheden uitvoeren (zoals verwijderen van houtrot).
Buitenschilderwerk moet je na een jaar of 4 laten controleren, een vakman checkt dan of er beschadigingen of zwakke plekken zijn. Na gemiddeld 7 jaar is het belangrijk om het schilderwerk een grote opknapbeurt te geven zodat de verf zijn beschermende functie niet verliest. Check daarnaast zelf elk naar of er blaasjes of beschadigingen in het schilderwerk zitten.

Wanneer je een schilder gaat inschakelen is het verstandig om goed de offerte door te lezen. Is alles duidelijk? Gaat het om een vaste prijs of wordt er gewerkt met een uurtarief? En welke materialen worden er gebruikt? Ook kun je natuurlijk vragen naar referenties of keurmerken opvragen.
Het inhuren van een schildersbedrijf heeft meerdere voordelen. Een schilder geeft je bijvoorbeeld goed advies over je opties en welke verf geschikt is, en neemt ook veel werk uit handen. Je bent er zelf geen tijd meer aan kwijt en schilderwerk wordt sneller afgerond.
Voor buitenschilderwerk geldt dat dat dit om de 5 à 7 jaar gedaan moet worden. Het onderhoud is hierbij belangrijk. Bij goed onderhoud blijft het schilderwerk langer goed. Let op verkleuringen, bladderen of andere beschadigingen. Wanneer je dit ziet, is het tijd om een schilder in te schakelen.
Het verven van een appartement kost gemiddeld €1.000,- tot €2.000,-. Bij een grotere woning zijn er meer kozijnen om te schilderen en lopen de kosten op. Je betaalt voor het verven van een rijtjeshuis gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. Bij een vrijstaande woning beginnen de kosten vanaf €6.000,-.