Besparen op binnenschilderwerk?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Home » Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk

Kwalitatief binnenschilderwerk knapt iedere woning op! Is het alweer een paar jaar geleden dat je voor het laatst geschilderd hebt? Dan is het tijd om een schilder in te schakelen! Vaak denken mensen dat schilders veel kosten, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Op deze pagina lees je alles over de kosten van binnenschilderwerk en hoe vaak je het moet laten uitvoeren.

Op deze pagina lees je alles over binnenschilderwerken, zoals welke schilderwerken er zijn en de kosten.


Binnenschilderwerk: alle informatie op een rijs

  • De kosten voor binnenschilderwerken worden vooral bepaald door wat je laat verven. ZO kost het verven van een muur van 15 vierkante meter ongeveer €220,- tot €300,-, het plafond schilderen kost rond de €200,- tot €1.500,- en een trap schilderen kost gemiddeld €300,- tot €700,-.
  • Voorbeelden van binnenschilderwerken: schilderen van de trap, verven van de muren, plafonds en vloeren en lakken van de deuren.
  • Binnenschilderwerk is ongeveer om de zeven jaar nodig. Soms is het nodig om eerder te verven, bijvoorbeeld bij beschadigingen, scheurtjes en blaasvorming en veranderingen in de kleuren door de zon.

binnenschilderwerk

Hoe vaak moet je een huis schilderen van binnen?

Schilderbedrijven hanteren speciale systemen om ervoor te zorgen dat binnenschilderwerk jaren mee kan. Per soort ondergrond is in het systeem bepaald hoeveel lagen grondverf nodig zijn en hoeveel lagen verf.

Binnenschilderwerk, hoe vaak laat je het doen?

Over het algemeen is het nodig om binnenschilderwerk in je woning iedere zeven jaar opnieuw te (laten) schilderen. In badkamers vertoont het schilderwerk eerder scheuren dan in woonkamers. Vocht, temperatuurverschillen en lichtinval spelen een belangrijke rol.

Wat kost binnenschilderwerk?

Ben je benieuwd naar de tarieven voor binnenschilderwerk? Als je het plafond wil laten schilderen, moet je uitgaan van gemiddelde kosten tussen de €200,- tot €1.500,-, afhankelijk van het oppervlak. Wil je een binnenmuur van 30 vierkante meter laten verven? Dat kost in totaal gemiddeld tussen de €450,- tot €600,-

Ben je benieuwd naar meer prijzen?

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van kosten van een schilder.

Binnenschilderwerk kosten 2024

Schilderwerk Gemiddelde prijs Omschrijving
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen €200,- tot €1.500,- Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken €850,- tot €1.000 10 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen €220,- tot €300,- Voor een wand van 15m²
Muur schilderen €450,- tot €600,- Voor een wand van 30m²
Muur schilderen €900,- tot €1.200,- Voor een wand van 60m²
Vloer verven Sterk afhankelijk van type vloerverf.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen..


Schilder gezocht? Zoek niet verder!

Vraag direct gratis offertes aan, vergelijk en bespaar op de prijs!


Om welk binnenschilderwerk gaat het?

Binnenschilder gezocht voor het verven van muren in je woning? Binnenschilderwerk bestaat uit meer dan het verven van muren. Denk bijvoorbeeld aan de trap, plafonds, binnendeuren of zelfs de vloer. Een specialist zorgt bij binnenschilderwerk altijd voor een topkwaliteit dat altijd goed bij je interieur past.

Naast het schilderen van oppervlakken, is een schilderexpert je ook van dienst met kleine reparaties aan bijvoorbeeld houtwerk. Wil je meer weten over de werkzaamheden van een schilder in je woning? Lees dan snel verder.

Trap verven

Het verven van trappen is een lastige klus, die aardig wat tijd in beslag neemt. De schilder verwijdert eventueel stukken tapijt en bereidt de treden voor door ze te ontvetten en te schuren. Daarna verft hij de treden. Wil je de trap tijdens het schilderen blijven gebruiken? Dan verft de schilderexpert de treden om en om. Ook het trapgat schilderen is een lastige klus, een schilder weet precies hoe dit moet worden aangepakt!

Binnenmuur verven

Bij het verven van muren is de voorbereiding erg belangrijk. De schilder verplaatst meubels, zodat hij genoeg ruimte heeft voor de binnenmuur. Daarna plakt hij randen en kozijnen af. Hij maakt de binnenmuur vetvrij en werkt oneffenheden weg met muurvuller. Na het schilderen ruimt hij alles weer netjes op.

Plafond schilderen

Het schilderen van plafonds is een klus die veel mensen graag aan een professionele schilder overlaten, omdat het een vervelende klus is. De schilderexpert schroeft lampen los en zorgt ervoor dat de muren en meubels zijn afgedekt. Meestal is voorstrijk niet nodig, en schildert de vakman het plafond in één keer dekkend. Het is ook mogelijk om het plafond te laten spuiten.

binnen schilderen

Binnendeur schilderen

Wil je binnendeuren laten verven met zijdeglans lakverf? Een professionele schilder zorgt voor het mooiste resultaat door de binnendeur los te schroeven en uit de scharnieren te tillen. Nadat hij de binnendeur geschuurd en ontvet heeft, gebruikt hij een kwast of lakroller bij het verven.

Vloer verven

Geverfde houten vloeren staan uitstekend in zowel een modern als een landelijk interieur. Je hebt keuze uit transparante beits of verf met een kleur of whitewash. Een vakkundige schilderexpert gebruikt een speciale schuurmachine om de vloer goed voor te bereiden. Hij gebruikt extra harde lakverf om ervoor te zorgen dat het vloeroppervlak na het verven lang mooi blijft.

Welk vertrek schilderen?

Niet alleen in de woonkamer en keuken zorgt professioneel binnenschilderwerk voor een verfrist interieur. In een modern interieur wordt de badkamer vaak niet meer helemaal betegeld, maar steeds vaker gedeeltelijk geverfd. Ook schakel je een ervaren schilder in voor het schilderen van de hal of een slaapkamer.

Geef je interieur een opfrisbeurt met professioneel binnenschilderwerk in de volgende ruimtes:

  • Woonkamer
  • Keuken
  • Badkamer
  • Hal
  • Slaapkamer

Besparen op binnenschilderwerk?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op binnenschilderwerken!
Start gratis offerteaanvraag


Welke verf voor binnenschilderwerk?

Voor het beste resultaat bij

Wanneer kies je voor hoogglans?

Hoogglans lakverf heeft een sterke glans en een spiegelglad oppervlak, waardoor de oppervlakten uitstekend te reinigen zijn. Voor kozijnen en meubels die intensief gebruikt worden, is hoogglans de beste keuze. Weet je niet of je voor binnenschilderwerk beter hoogglans of zijdeglans verf kiest? Een schilder geeft je graag deskundig advies over de mogelijkheden.

Btw-tarief van binnenschilderwerk

Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan profiteer je bij buitenschilderwerk en binnenschilderwerk van een gunstig btw-tarief! Je betaalt dan namelijk niet 21%, maar slechts 9% btw. De lage btw geldt bij binnenschilderwerk zowel op voorbehandelingen, andere voorbereidingen en het verven zelf. Tevens betaal je 6% btw de lakverven, vernissen en beitsen. Lees hier meer over het btw tarief op schilderwerk.

Wanneer betaal je wel 21% btw?

Wanneer de ondergrond hersteld moet worden met nieuwe onderdelen, betaal je over dat gedeelte van het binnenschilderwerk 21% btw. Ook bij het vervangen van ramen, deuren en kozijnen betaal je het btw-tarief van 21%.

Zelf doen of uitbesteden?

Binnen- en buitenschilderwerk zijn klussen die mensen vaak zelf uitvoeren. Soms vindt men het mooi werk om te doen, of men denkt dat het inhuren van een vakman erg duur is. Een professionele schilder hoeft niet duur te zijn! Binnenschilderwerk neemt veel tijd in beslag en kan een vervelende klus zijn. Wanneer je een vakman inschakelt, heb je zelf nergens omkijken naar.

Je bent verzekerd van topkwaliteit!

Alleen met een vakkundige schilder ben je bij binnenschilderwerk verzekerd van een uitstekende kwaliteit. Zo weet je zeker dat je jaren plezier hebt van de nieuwe verflaag. Bovendien krijg je bij de meeste schilders een aantal jaar garantie!

binnenschilderwerken

Binnenschilderwerk? Gratis offertes vergelijken!

Wil je je woonkamer of hal van een opfrisbeurt geven met professioneel binnenschilderwerk? Of ben je benieuwd naar de kosten van het laten verven van de badkamer, slaapkamer of keuken? Met een vakkundige schilder ben je altijd verzekerd van topkwaliteit. Bovendien bieden de meeste schilders garantie op hun schilderwerken.

Start nu jouw gratis offerteaanvraag!

Vul direct het offerteformulier in. Ontvang maximaal zes gratis en vrijblijvende offertes van schildersbedrijven uit je regio. Vergelijk de prijsopgaven op basis van kosten en aanbod en vindt eenvoudig het schildersbedrijf met de beste prijs en service!

Gratis offertes vergelijken!