Binnenschilder inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Binnenschilder

Met een binnenschilder ben je verzekerd van kwalitatief schilderwerk. Schakel een binnenschilder in voor het schilderen van de kozijnen of de deuren binnen. Of kies ervoor om de arbeidsintensieve klus van het witten van het plafond uit te besteden. Op deze pagina leest je meer over werkzaamheden van schilders en wat dit precies kost. Ook vertellen we je hoe je bespaart op de totaalprijs. Direct besparen?

Start gratis offerteaanvraag!

Door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs! De keuze is aan jou.



binnenschilder

Wat kosten binnenschilders?

Het uurloon van een binnenschilder is gemiddeld €35,- tot €40,-, dit is inclusief de verf, materiaal en de btw. Voor schilderwerk binnen moet je rekening houden met een gemiddelde kostprijs van €30,- tot €35,- per vierkante meter. Binnen is sauswerk vaak goedkoper, namelijk gemiddeld €10,- tot €15,- per vierkante meter.

Het goedkoopste is om binnen te kiezen voor spuitwerk, dat kost namelijk €6,- tot €10,- per m². De totaalkosten zijn afhankelijk van de techniek, de grootte van de klus en de materiaalkosten. Het spuiten is bijvoorbeeld een stuk sneller en daardoor goedkoper.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Binnenschilder kosten per m² en per uur 2022

Type klus Gemiddelde prijs per m² * Gemiddelde prijs per uur *
Schilderwerk €30,- tot €35,- €35,- tot €40,-
Sauswerk €10,- tot €15,- €30,- tot €40,-
Spuitwerk €6,- tot €10,- €25,- tot €35,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief verf, materiaal en btw*. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en zonder verdere verplichtingen offertes aan.


Binnenschilder gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!


Betalen per uur, per m² of totaalprijs?

Schilders rekenen een uurprijs, een totaalprijs of vast tarief per vierkante meter. Belangrijk dus om van tevoren goed af te spreken welke methode je schilder gebruikt hoe de schilder de totaalprijs berekent. Meer over schilder kosten vind je op deze pagina.

Een totaalprijs is vaak verstandig om te kiezen wanneer het om een grote of ingewikkelde klus gaat. Dan kom je niet voor onverwachte kosten te staan als de schilderwerken toch langer duren dan verwacht. Een kostprijs per vierkante meter is weer handig bij spuitwerk, omdat die vaak niet een ingewikkelde klus is en zo weet je van tevoren precies wat je gaat betalen.

Prijsopgave ontvangen voor jouw schilderklus? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Verlaagd btw-tarief

Is je woning ouder 2 jaar en wil je graag een binnenschilder inschakelen voor binnenschilderwerk?

Goed nieuws!

Als je een ervaren schilder inschakelt, profiteer je namelijk van een verlaagd btw-tarief op schilderwerken! Je betaalt niet de standaard 21% btw, maar slechts 6% btw! Dit tarief is geldig voor het materiaal en verschillende werkzaamheden: de voorbereidingen van het schilderwerk, voorbehandelingen en ook lakken, vernissen en beitsen vallen onder het verlaagde btw-tarief.

Voor andere werkzaamheden die te ver van het schilderwerk afstaan betaal je wel 21% btw. Dit zijn werkzaamheden zoals het vervangen van kozijnen en het vernieuwen van deuren of ramen. Meer hierover lees je op belastingdienst.nl.

binnenschilder prijzen

Welke werkzaamheden verricht een binnenschilder?

Vaak hebben we meer schilderwerk binnen in huis dan we in eerste instantie denken. Houten kozijnen binnen moeten al na een paar jaar weer opnieuw geschilderd worden. Ook de trap kan vanwege de veiligheid af en toe wel een schilderbeurt gebruiken. Het verven van de trap in combinatie met het schilderen van het trapgat geeft jouw hal een frisse uitstraling. En vergeet binnen ook de muren en het plafond niet! De muren en plafonds vergelen door invloed van de zon, roken, het branden en kaarsen en veroudering. Door ze te laten schilderen door een binnenschilder zien ze er weer als nieuw uit.

Alle belangrijkste werkzaamheden van een schilder:

Sommige schilders bieden extra werkzaamheden aan, zoals behangen! Wil jij schilderen en behangen, kies dan voor een schilder en behanger!

Hoe vaak zijn binnenschilders nodig?

Buitenschilderwerk door een buitenschilder moet vaker gedaan worden dan het schilderwerk binnen. Over het algemeen houden specialisten aan dat je om de 7 à 8 jaar de binnen moet verven. Zie je al blaasjes of scheurtjes ontstaan? Dan moet je alles eerder laten schilderen. Muren en plafonds hoef je pas te gaan verven wanneer je dit weer nodig vindt. Bijvoorbeeld wanneer de verflaag z’n kleur verliest of wanneer het er niet meer mooi uit ziet.

Welke stappen volgen binnenschilders?

Waarop letten bij keuze van een binnenschilder?

Als je op zoek bent naar een schilder voor binnen, vraag dan om je heen naar referenties. Misschien heeft je buurman, je neef of zus een positieve of negatieve ervaring met het schildersbedrijf. Zo krijg je direct een inzicht in de vakkundigheid en professionaliteit van het schildersbedrijf. Heeft er niemand ervaring met de binnenschilder? Ga dan online op zoek naar recensies van het schildersbedrijf zelf.

Let daarnaast op de totaalprijs en kijk welke kosten hierbij inbegrepen is. Beschikt het schildersbedrijf over één of meerdere keurmerken of is hij aangesloten bij een branchevereniging? Dit geeft vaak extra garanties. Zo weet je zeker dat de binnenschilder voldoet aan strenge kwaliteitseisen.

Welke binnenverf gebruikt de schilder?

Er zijn verschillende soorten verf geschikt voor binnen. Tegenwoordig gebruikt men vaak een watergedragen verfsoort voor binnen, dit is namelijk verplicht. Deze binnenverf is minder schadelijk voor je gezondheid, kleurvast en het droogt zeer snel. De bekendste soorten binnenverf zijn acrylverf en latexverf. Daarnaast zijn er ook nog allerlei soorten binnenverf speciaal geschikt voor muren of plafonds. Acryl wordt meestal gebruikt voor kozijnen en deuren en latex voor muren. Let bij het aanschaffen van de verfsoort op de dekking en de glanssoort. Zo heb je de keuze uit hoogglans en zijdeglans, maar is mat ook een optie.


Binnenschilder inschakelen?

Vraag zonder verplichting offertes aan via het offerteformulier!
Start gratis offerteaanvraag


Keurmerken van schilders

Keurmerken maken het jou een stuk gemakkelijker bij het vinden van een ervaren en professionele binnenschilder. Als een binnenschilder beschikt over één of meerdere keurmerken, dan weet je zeker dat hij voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Er zijn verschillende keurmerken en brancheverenigingen actief. Het Keurmerk Kwaliteitsvakman is een belangrijk keurmerk dat wordt uitgegeven aan zzp’ers in bouw, hout en techniek.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere keurmerken om rekening mee te houden:

  • De Betere Schilder;
  • VGO-keur;
  • AF-erkende schilders.

Bespaartips

Wil je niet te veel uitgeven aan het schilderwerk binnen? Geen probleem: er zijn gelukkig meerdere manieren waarop je zoveel mogelijk op de kosten bespaart.

Onze bespaartips:

  • Laat het schilderwerk binnen uitvoeren in de winter. Doordat schilders ’s winters vaak een lagere prijs hanteren, scheelt dit je al snel 30% op de totaalprijs! Lees hier meer over het inschakelen van een winterschilder.
  • Help de schilder met kleine klusjes binnen. Je kunt de voorbereiding alvast uitvoeren, zoals het afplakken van plinten en het afdekken van meubels en vloeren. Zo bespaar je de schilder veel waardevolle tijd.
  • Vergelijk offertes! Door de prijzen van meerdere schilders met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je profiteert van de allerbeste prijs.

Voordelen van een binnenschilder

Vaak denkt men dat het verven binnen in een woning een eenvoudig klusje is dat je zelf wel snel kan oppakken. Toch valt dit vaak flink tegen. Het is veel werk, moet precies gebeuren voor het beste resultaat en is vaak zwaar werk. De schilder heeft hier veel ervaring mee, hierdoor verlopen het binnenschilderwerk een stuk sneller. Daarnaast hoef je zelf geen dure gereedschappen, verfbakken of kwasten aan te schaffen. De schilder heeft alles in huis en je hoeft daarvoor niets te regelen. Ook geen steigers of trappen voor hoge stukken.

binnen schilderen

Binnenschilders gezocht? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%!

Schakel een binnenschilder in voor al je schilderwerk binnen zoals het verven van de kozijnen, het sausen van de muren of het witten van het plafond. De schilderwerken verlopen snel en vakkundig en de uitstraling van je woning wordt sterk verbeterd. Elke binnenschilder hanteert andere prijzen, daarom is het verstandig om een aantal offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je schilderwerken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Dankzij ons uitgebreide netwerk vraag je deze gratis en vrijblijvende offertes eenvoudig aan via het offerteformulier. Je ontvangt dan spoedig een aantal aanbiedingen om een keuze uit te maken en bespaart zo tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!