binnenschilder

Binnenschilder

Met een binnenschilder ben je verzekerd van kwalitatief schilderwerk. Schakel een binnenschilder in voor het schilderen van de kozijnen of de deuren binnen. Of kies ervoor om de arbeidsintensieve klus van het witten van het plafond uit te besteden. Op deze pagina leest je meer over werkzaamheden van schilders en de bijbehorende prijzen. Ook vertellen we je hoe je bespaart op de totaalprijs.

Direct besparen? Vul dan het offerteformulier in. Door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs! De keuze is aan jou.

Werkzaamheden van een binnenschilder

Vaak hebben we meer schilderwerk binnen in huis dan we in eerste instantie denken. Niet alleen houten kozijnen moet na een paar jaar opnieuw geschilderd worden, ook de trap kan af en toe wel een schilderbeurt gebruiken. En vergeet de muren en het plafond ook niet. De muren en plafonds vergelen door invloed van de zon, roken, het branden en kaarsen en veroudering. Door ze te laten schilderen door een binnenschilder zien ze er weer als nieuw uit. Alle belangrijkste werkzaamheden van een schilder:

  • Schuren en plamuren van ondergronden;
  • Schilderen en onderhouden kozijnen en deuren;
  • Verven muren en plafonds en aanbrengen van behang;
  • Losse onderdelen verven zoals kasten.

Wanden en plafonds laten schilderen?

Vraag offertes aan en vind een binnenschilder uit jouw buurt!

Offertes aanvragen

Wat kost een binnenschilder?

Het uurloon van een binnenschilder is gemiddeld €35,- tot €40,-, dit is inclusief de verf, materiaal en de btw. Voor schilderwerk binnen moet je rekening houden met een gemiddelde kostprijs van €30,- tot €35,- per vierkante meter. Sauswerk is goedkoper, namelijk gemiddeld €10,- tot €15,- per vierkante meter. Het goedkoopste is om te kiezen voor spuitwerk, dat kost namelijk €6,- tot €10,- per m². De kosten zijn afhankelijk van de techniek, de grootte van de klus en de materiaalkosten. Het spuiten is bijvoorbeeld een stuk sneller en daardoor goedkoper. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Prijstabel: Kosten per uur en m²

Type klusGemiddelde prijs
inclusief verf, materiaal en btw*
Schilderwerk (per uur)€35,- tot €40,-
Schilderwerk (per m²)€30,- tot €35,-
Sauswerk (per m²)€10,- tot €15,-
Spuitwerk (per m²)€6,- tot €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Betalen per uur, per m² of totaalprijs?

Schilders reken of een prijs per uur, prijs per vierkante meter of een totaalprijs. Belangrijk dus om van tevoren goed af te spreken welke methode je schilder gebruikt en welke schilder prijzen. Een totaalprijs is vaak verstandig om te kiezen wanneer het om een grote of ingewikkelde klus gaat. Dan kom je niet voor onverwachte kosten te staan als de schilderwerken toch langer duren dan verwacht. Een kostprijs per vierkante meter is weer handig bij spuitwerk, omdat die vaak niet een ingewikkelde klus is en zo weet je van tevoren precies de prijs.

Waarom binnenschilderwerk belangrijk is

Onderhoud aan je woning is zeer belangrijk, hier hoort ook binnenschilderwerk bij. Na verloop van tijd verslechtert de kwaliteit van het materiaal. Hierdoor geeft het af, komen er blaasjes of scheurtjes in en gaat het afbladderen. Dit is niet alleen van invloed op de uitstraling van je woning, maar ook op het materiaal. Hout kan bijvoorbeeld gaan rotten als er vocht bij komt, een verflaag beschermt het hout. Muren en plafonds zien er netter en frisser uit door een verfbeurt. Verder voorkomt een verflaag ook dat de trap sneller slijt of dat er schimmels in de onderliggende materialen kruipen.

binnenschilder prijzen

Hoe vaak is schilderen binnen nodig?

Buiten schilderwerk door een buitenschilder moet vaker gedaan worden dan binnenschilderwerk. Over het algemeen houden specialisten aan dat je om de 7 à 8 jaar de binnen moet verven. Zie je al blaasjes of scheurtjes ontstaan? Dan moet je alles eerder laten schilderen. Muren en plafonds hoef je pas te gaan verven wanneer je dit weer nodig vindt. Bijvoorbeeld wanneer de verflaag z’n kleur verliest of wanneer het er niet meer mooi uit ziet.

Soorten verf voor binnen

Er zijn verschillende soorten verf geschikt voor binnen. Tegenwoordig gebruikt men een watergedragen verfsoort voor binnen, dit is namelijk verplicht. Het is minder schadelijk voor je gezondheid, kleurvast en het droogt zeer snel. De bekendste soorten zijn acrylverf en latexverf. Daarnaast zijn er ook nog allerlei soorten speciaal geschikt voor muren of plafonds. Acryl wordt meestal gebruikt voor kozijnen en deuren en latex voor muren. Let bij het aanschaffen van de verfsoort op de dekking en de glanssoort. Zo heb je de keuze uit hoogglans en zijdeglans, maar is mat ook een optie.

Waar op letten bij keuze binnenschilder

Binnenschilder gezocht? Wij hebben nog een aantal handige tips waar je op moet letten bij de keuze voor een binnenschilder. Let eerst op de totaalprijs. Welke kosten zijn hierbij inbegrepen, welke constructie gebruikt de schilder (prijs per uur, per m2 of all-in). Hoe hoog zijn de voorrijkosten en wie regelt het materiaal? Zoek daarnaast recensies op internet en let op keurmerken. Keurmerken zoals het Keurmerk Kwaliteitsvakman staat voor kwaliteit en vakmanschap. Let bij het vergelijken op:

  • de totaalprijs en welke kosten erbij inbegrepen zijn;
  • de recensies van het schildersbedrijf;
  • keurmerken of lidmaatschappen van branche-organisaties.

Welke stappen volgt de schilder?

Voordelen van een binnenschilder

Vaak denkt men dat het verven binnen in een woning een eenvoudig klusje is dat je zelf wel snel kan oppakken. Toch valt dit vaak flink tegen. Het is veel werk, moet precies gebeuren voor het beste resultaat en is vaak zwaar werk. De schilder heeft hier veel ervaring mee, hierdoor verlopen het binnenschilderwerk een stuk sneller. Daarnaast hoef je zelf geen dure gereedschappen, verfbakken of kwasten aan te schaffen. De schilder heeft alles in huis en je hoeft daarvoor niets te regelen. Ook geen steigers of trappen voor hoge stukken.

Binnenschilder inschakelen?

Vraag offertes aan via het offerteformulier!

Offertes aanvragen

Verlaagd btw-tarief

Wanneer je woning ouder is dan 2 jaar profiteer je van het verlaagde tarief van 6%. Dit geldt op het voorbereiden van schilderwerk, de gebruikte materialen en natuurlijk op de arbeidskosten van de schilder. Het herstellen van de ondergrond met hetzelfde materiaal, bijvoorbeeld een houten stuk in een houten kozijn, geldt niet voor het verlaagde tarief. Hiervoor moetje 21% belasting voor betalen. Vanaf 1 januari 2019 gaat het verlaagde tarief omhoog van 6% naar 9%. Verder blijven de huidige voorwaarden hetzelfde. Lees er meer over op de website van de Belastingdienst.

Bespaartips

Wij hebben nog een paar tips voor je om te besparen op de totaalprijs voor schilderwerk binnen. Doe bijvoorbeeld het voorwerk zelf. Maak binnen alle muren vrij van schilderijen en meubels en zorg dat de schilder gemakkelijk overal bij kan. Verwijder binnen ook alle spijkers uit de muren en vul de gaatjes op met plamuur. Pak een aantal projecten tegelijk aan, bijvoorbeeld binnenschilderwerken en buitenschilderwerk. Ook is het mogelijk om een winterschilder in te schakelen die alleen in de winter werkt. Tot slot is het verstandig om een aantal offertes van bedrijven uit de regio te vergelijken op basis van prijs en voorwaarden. Kies voor een bedrijf dicht in de buurt om te besparen op de voorrijkosten, ga voor de schilder die het snelste kan beginnen of voor de goedkoopste!

binnen schilderen

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% !

Schakel een binnenschilder in voor al je schilderwerk binnen zoals het verven van de kozijnen, het sausen van de muren of het witten van het plafond. De schilderwerken verlopen snel en vakkundig en de uitstraling van je woning wordt sterk verbeterd. Elke binnenschilder hanteert andere prijzen, daarom is het verstandig om een aantal offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je schilderwerken. Dankzij ons uitgebreide netwerk vraag je deze gratis en vrijblijvende offertes eenvoudig aan via het offerteformulier. Je ontvangt dan spoedig een aantal aanbiedingen om een keuze uit te maken en kunt zo tot wel 40% op de totaalprijs besparen!