Vind de beste schilder in Alkmaar

Kom gemakkelijk en snel in contact met schildersbedrijven uit Alkmaar en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Schilders Alkmaar

Alle 122 schilders in Alkmaar

Compleet overzicht van alle schilders in Alkmaar

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle 122 handmatig geselecteerde schilders in Alkmaar (provincie Noord-Holland). Elk schildersbedrijf heeft een bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Schilder Alkmaar gezocht?

Op zoek naar een binnen- of buitenschilder? Via deze gids vind je altijd een geschikt schildersbedrijf. Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt offertes om te vergelijken. Zonder verplichtingen.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van alle 122 schilders in Alkmaar

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!

schilder Alkmaar

Vind een geschikte schilder in Alkmaar

Wil jij je hele huis laten schilderen of is het bijvoorbeeld tijd voor een nieuwe verfbeurt van de kozijnen? Schakel dan een schilder in Alkmaar in voor het beste resultaat. Ook bij schilderwerk binnen helpt de specialist je graag. De schilder geeft je ook advies en helpt je graag met het behandelen van bijvoorbeeld houtrot of ander specialistisch werk.

Op deze pagina lees je alles over de kosten van een schilder en de bijbehorende schilderwerken, en lees je waarop je moet letten bij het inschakelen van een schilder.

Schilder inschakelen: samenvatting van de informatie

 • Het uurtarief van een schilder ligt tussen de €35,- en de €50,-. Per vierkante meter moet je rekening houden met een prijs tussen de €30,- tot €40,- per m².
 • De kosten zijn afhankelijk van het type schilderwerk, de soort verf, de voorrijkosten, wel of geen verlaagd btw-tarief, en benodigde extra werkzaamheden (zoals houtrot herstellen) of extra materialen (zoals hoogwerker bij slecht bereikbare klussen).
 • Binnenschilderwerk is relatief voordelig. Zo kost spuitwerk gemiddeld €6,- tot €10,- per m² en sauswerk €10,- tot €15,- per m². Lakwerk is vaak duurder.
 • Buitenschilderwerk heeft na zo’n 4 jaar een inspectie en klein onderhoud nodig. Na 5 tot 7 jaar is het vaak tijd om de boel opnieuw te schilderen. Het schilderen van de hele buitenkant van een tussenwoning, inclusief reparatiewerkzaamheden kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-
 • Tips om te besparen op de kosten: winterschilder inhuren (bespaart tot wel 30% op de totaalprijs), zelf voorbereidend werk doen, klussen combineren, het kiezen voor kwaliteitsverf en het beperken van voorrijkosten door een schilder uit de buurt te kiezen.
 • Let bij het kiezen van een schilder op tarief, kwaliteit, locatie, garantie, specialisme, en de aanwezigheid van keurmerken.

Wat kost een schilder in Alkmaar?

De kosten van een schilder in Alkmaar liggen rond de €35,- tot €50,- per uur, of tussen de €30,- tot €40,- per m².

Gaat het om een binnenschilder? Dan kost het gemiddeld €35,- tot €40,- per uur of €30,- tot €35,- per m². Kies je voor sauswerk of spuitwerk binnenshuis? Dan ben je veel voordeliger uit. Sauswerk kost gemiddeld €10,- tot €15,- per vierkante meter. En spuitwerk €6,- tot €10,- per m².

De kosten voor een buitenschilder liggen hoger, rond de €40,- tot €50,- per uur of tussen de €35,- tot €40,- per m². Buitenschilderwerk is iets duurder omdat dit meer tijd en materiaal kost. Ook zijn de verfsoorten voor buitenschilderwerk iets duurder. De verf moet immers bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Voor buitenschilderwerk kun je gelukkig ook een winterschilder inhuren, je krijgt dan tot wel 30% korting op de totaalprijs!

Navigeer op deze pagina direct naar:


Kosten van schilder 2024

€35,- tot €50,- per uur

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven.

Binnenschilder
€35,- tot €40,- per uur

Prijs per uur, incl. arbeid, verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: kozijnen binnenzijde en trap schilderen.

Buitenschilder
€40,- tot €50,- per uur

Prijs per uur incl. arbeid, verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: Buitenkozijnen, deuren en dakgoten schilderen.

Start gratis offerteaanvraag!

Wat beïnvloedt de totaalprijs?

De prijs van een schilder verschilt per situatie. Dat komt omdat er meerdere factoren zijn die de kosten bepalen. Door hier alvast rekening mee te houden, houd je zelf grip op de kosten. De belangrijkste factoren zijn:

 • Het uurtarief van de schilder: elke schilder hanteert een eigen tarief en hier kan een flink verschil in zitten. Je hebt hier zelf geen invloed op, maar kunt wel kiezen voor een schilder met een lager uurtarief.
 • Prijs per m² of per uur? Vakmannen hanteren vaak 2 soorten tarieven, namelijk een uurloon of een prijs per m². Een schilder rekent vaak met een uurprijs wanneer de klus veel nauwkeurigheid vereist, bijvoorbeeld het verven van deuren, trappen of kozijnen. Laat je een groot oppervlak verven, zoals een plafond of de gevel? Dan hanteert het schildersbedrijf vaak een prijs per m². Deze prijzen verschillen qua vakmannen onderling. Bovendien wordt de prijs hoger als er een hoogwerker nodig is.
 • De exacte werkzaamheden: bepaalde schilderwerken, zoals het verven van de trap, vereisen meer tijd, aandacht en precisie. Daarom zijn ze iets duurder. Het schilderen van een plafond bijvoorbeeld, is duurder dan het verven van de muur. Dat komt door de bereikbaarheid en de extra materialen die nodig zijn.
 • Het aantal lagen: hoe meer lagen verf nodig zijn, des te hoger de materiaalkosten. Als je een hele donkere muur een lichte kleur wilt geven bijvoorbeeld, dan zijn er extra lagen nodig voor een goede dekking.
 • Binnen- of buitenschilderwerken: buitenschilderwerken zijn doorgaans duurder dan binnenschilderwerken. Dat komt door de duurdere verf, en het kost vaak meer tijd. Gemiddeld genomen bestaat 20% van de totale kosten uit materiaalkosten, en 80% uit arbeidskosten.
 • Voorrijkosten: de schilder rekent voorrijkosten, afhankelijk van de afstand tussen je woning en het schildersbedrijf. Hoe groter de afstand, des te hoger de voorrijkosten.
 • Is er een verlaagd btw-tarief op schilderwerk? Schakel je een erkend schildersbedrijf in? Dan geldt er mogelijk een verlaagd btw-tarief van 9%. De woning moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De woning moet bijvoorbeeld ouder dan 2 jaar zijn. Werkzaamheden die onder het verlaagde btw-tarief vallen zijn het voorbereiden, lakverven, vernissen en beitsen en het aanbrengen van een giet- of coatingvloer. Schuren en lakken valt alleen onder dit tarief als de vloer in bouwkundig opzicht onderdeel uitmaakt van de woning.

binnenschilder Alkmaar

Wat kost binnenschilderwerk?

Het uurtarief ligt tussen de €35,- en €40,-. En de vierkante meterprijs tussen de €30,- tot €35,-. Deze prijs hangt sterk van het type schilderwerk af. Zo is spuitwerk bijvoorbeeld veel goedkoper, namelijk €6,- tot €10,- per m². Het is ook mogelijk dat de binnenschilder een vaste prijs hanteert. De prijs wordt vaak beïnvloed door de werkzaamheden, de grootte van het project en of er veel kleine details in het werk zitten. De verschillende binnenschilderwerken hebben allemaal een eigen prijs. Populaire projecten zijn bijvoorbeeld het schilderen van het (lastig bereikbare) trapgat (kost gemiddeld €300,- tot €1000,-) en het schilderen van muren en de plafonds.

Binnenschilderwerk heeft een grote invloed op hoe je interieur eruitziet. Is jouw interieur toe aan een nieuw likje verf of zitten er scheurtjes in de verf? Laat dan een binnenschilder in Alkmaar langskomen om het huis van binnen bij te werken, of opnieuw te verven. Professionele schilderwerken zorgen voor een erg strak resultaat, wat je als doe-het-zelver vaak niet voor elkaar krijgt. Bekijk de prijstabel voor gemiddelde prijzen van specifieke binnenschilderwerken.

Wat kost een binnenschilder in 2024?

Schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Trap schilderen €300,- tot €700,- 1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Trapgat schilderen €300,- tot €1000,- Gemiddelde totaalkosten trapgat schilderen
Plafond schilderen €6,- tot €15,- per m² Afhankelijk van staat van ondergrond en of je kiest voor sauswerk of spuitwerk
Deuren lakken €70,- tot €110,- per deur Inclusief arbeids- en materiaalkosten
Muur schilderen €6,- tot €15,- per m² Afhankelijk van staat van ondergrond, methode van aanbrengen en hoeveelheid lagen
Vloer verven €25,- tot €35,- per m² Sterk afhankelijk van verf en type vloer.
Spuitwerk €6,- tot €10,- per m² Prijs is inclusief verf, arbeidskosten, materiaal en btw
Sauswerk €10,- tot €15,- per m² Prijs is inclusief verf, arbeidskosten, materiaal en btw

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen.


Prijsvoorbeeld: Schilderen van de hele woonkamer en keuken

Deze klant ging verhuizen naar een nieuwe woning. Hij wilde de woonkamer en open keuken (totale ruimte van ongeveer 36 m²) strak hebben en daarom voorzien van een nieuwe verflaag. Het ging in totaal om 65 m² aan muren (veel raampartijen) die gesausd moesten worden, 36 m² aan plafondoppervlakte en het aflakken van 2 deuren. De muren kosten €12,50 x 65 m²,- = €812,50,-. Het plafond (ook sauswerk) €450,-. En de 2 deuren lakken (85 euro x 2) = €170,- Deze investering heeft de klant in totaal €1.432,50,– gekost. Hij geniet nu volop van zijn nieuwe woning.

buitenschilder Alkmaar

Wat kost buitenschilderwerk?

De kosten voor buitenschilderwerk liggen gemiddeld gezien rond de €40,- tot €50,- per uur of tussen de €35,- tot €40,- per m². Het loont om regelmatig buitenschilderwerk te laten bijwerken, zodat je herstellingen (bijvoorbeeld door houtrot) voorkomt. Ook is de buitenschilder bij goed onderhouden schilderwerk een stuk sneller klaar. Het opnieuw schilderen van de hele buitenkant van een tussenwoning (kozijnen, dakgoten, boeidelen en deuren) kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. Dit is een totaalprijs inclusief materiaalkosten, arbeidskosten, kleine reparatiewerkzaamheden en btw.

Buitenschilderwerk is niet alleen bedoeld om je huis er mooi uit te laten zien, het zorgt ook voor de nodige bescherming tegen de weersomstandigheden in Nederland. Het is belangrijk om de gevel, dakgoten, kozijnen en deuren buiten regelmatig te onderhouden. Na zo’n 4 jaar is een inspectie en vaak wat klein onderhoud benodigd. Over het algemeen dien je na 5 tot 7 jaar de buitenkant van je woning opnieuw te schilderen. Dit is echter een flinke klus, daarom is het handig om hier een buitenschilder in Alkmaar voor in te huren. In de prijstabel hebben we de prijzen van buitenschilderwerk op een rij gezet:

Kosten buitenschilder 2024

Schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Voordeur €120,- Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur €60,- Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn €50,- tot €100,- Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen €40,- tot €50,- Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, dakkapel, schutting, schuur, garage en tuinhuis €40,- tot €50,- Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Appartement €1.000,- tot €2.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Tussenwoning €1.500,- tot €3.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Hoekhuis €3.000,- tot €6.000,- Totaalprijs voor de hele woning
Vrijstaand huis €6.000,- tot €12.000,- Totaalprijs voor de hele woning

*Let op: schilders hanteren hun eigen tarief. De genoemde prijzen zijn dus gemiddeldes.

Schilderabonnement? Bij een schilderabonnement betaal je een vast bedrag per maand in ruil voor het uitvoeren van vooraf afgesproken werkzaamheden. Je maakt samen met de onderhoudsschilder een overzicht van de behoeften en de kosten, zodat je een realistisch beeld krijgt. Een abonnement is er in allerlei soorten en is interessant als je zelf geen zin of tijd hebt om het bij te houden. Je betaalt voor een schilderabonnement gemiddeld €35,- per maand.


Overweeg je om een schilder in te schakelen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend de prijzen van meerdere schilders, en bespaar tot 40%


Handige tips om te besparen op de totaalprijs

Besparen op de kosten van schilders? Er zijn een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden, waarmee je aanzienlijk op de kostprijs van je huis schilderen bespaart.

 • Winterschilder. De eerste tip om te besparen is het inhuren van een winterschilder. Deze werkt namelijk tussen 21 november en 21 maart. Dit is een periode waarin weinig mensen een vakman inschakelen. Winterschilders uit Alkmaar willen wel aan het werk blijven en bieden vaak hun werkzaamheden met korting aan, soms tot wel 30%. Laat je jouw huis in de winter aanpakken, dan bespaart het een hoop op de kosten.
 • Zelf voorbereidende werkzaamheden doen. Een professioneel schildersbedrijf huren is verstandig, maar er is nog iets wat je doet om te besparen op de kosten. Bereid zelf de werkzaamheden voor. Dit houdt in dat je meubels verplaatst, vloeren afdekt en ontvet en eventueel al materialen schuurt die geschilderd moeten worden. Door dit zelf te doen, kan de specialist direct aan de slag.
 • Combineren van klussen/samen met de buren. Kijk of er een mogelijkheid is om klussen te combineren. Hoe groter de klus, hoe hoger de korting en hoe goedkoper het in verhouding is. Het is ook mogelijk om met mensen in de buurt een bedrijf in te huren. Door te combineren bespaar je soms wel 10% uit.
 • Voordelig op lange termijn (kwaliteit). Door recensies en ervaringen van eerdere klanten te lezen, kijk je naar de kwaliteit van verschillende schilders. Het is ook aan te raden om te kijken naar bepaalde keurmerken bij je zoektocht naar een betrouwbaar specialist, die goede kwalitatieve materialen gebruikt.
 • Vakman uit de buurt. Vaak zijn goedkope schilders overal te vinden. Waarom een vakman op 70 kilometer afstand inhuren als je ook een goedkope specialist uit de buurt kan inhuren? Kies daarom voor een schildersbedrijf uit Alkmaar, bij jou in de buurt. Hierdoor betaal je geen grof geld aan voorrijkosten.

schilderwerk plafond

Hoe kies ik een goede schilder in Alkmaar?

Als je schilder offertes gaat vergelijken met elkaar dan is het handig om op een aantal dingen te letten. Kijk bijvoorbeeld naar het uurtarief van de schilder in Alkmaar en lees reviews om erachter te komen of het een betrouwbaar bedrijf is. Controleer de locatie, als de locatie ver uit je buurt is, is de kans groot dat je veel voorrijkosten betaalt. Let ook op de garantie en het specialisme van het bedrijf.

1. Uurtarief

Het is verstandig om eerst informatie in te winnen over het uurtarief van een schilder. Verschillende bedrijven hanteren vaak nogal uiteenlopende kostprijzen. Het gemiddelde uurtarief van een binnenschilder is €37,50. Heb je specifiek een buitenschilder nodig? Dan reken je al gauw op een uurprijs van €45,-.

2. Betrouwbaarheid en kwaliteit van werk

Naast het tarief is het ook belangrijk dat de kwaliteit goed is. Kies je voor het inhuren van een schildersbedrijf, dan wil je een perfect eindresultaat. Kijk op internet of er reviews te vinden zijn en kijk eventueel naar het portfolio en de materialen die gebruikt worden. Zo kom je erachter of je een goede schilder gevonden hebt.

3. Locatie

Let op de locatie waar het schildersbedrijf gevestigd is. Het is aan te raden om iemand in te schakelen die uit je eigen regio komt. Huur je een bedrijf in dat ver moet rijden, dan betaal je ook voor de voorrijkosten.

4. Garantie

Kies niet direct voor de goedkoopste schilder, let ook op de garantie. Als een vakman goedkoop is maar geen garantievoorwaarden heeft, is het vaak geen goede keus. Je betaalt dan liever wat meer voor een vakman die wel garantie geeft. Gemiddeld bieden vakmannen 4 jaar garantie op binnenschilderwerk en 2 jaar op buitenschilderwerk.

5. Specialisme van schildersbedrijf

Tot slot is het verstandig om te letten op het specialisme. Geven de schilders bijvoorbeeld advies over de staat van je huis, de soort verf en het materiaal? Lees referenties voor een goede indruk.

6. Keurmerken zeggen niet alles, maar geven wel extra zekerheid

Om zeker te weten dat je voor een goede schilder kiest die kwaliteit levert, let je op een aantal keurmerken. Er zijn 3 belangrijke keurmerken waarmee jij verzekerd bent van topkwaliteit schilderwerk in Alkmaar. Namelijk: AF-erkend, De Betere Schilder en Keurmerk Kwaliteitsvakman.

AF-erkende schilders beschikken over vereiste diploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die de VEH en de Consumentenbond hebben opgesteld. De Betere Schilder is een kwaliteitsorganisatie die regelmatig specialisten controleert op kwaliteit en duidelijkheid van de offerte. Een stuk of 100 bedrijven hebben het keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit houdt in dat zij volgens duidelijke afspraken werken.

Schilders met keurmerken geven je een extra zekerheid. Echter wil het niet zeggen dat schilders zonder keurmerken minder goede kwaliteit leveren.

7. Kwaliteit van het verfmateriaal

Dit is een belangrijk punt voor de levensduur van de schilderwerken. Zorg ervoor dat in de offerte duidelijk is aangegeven welke kwaliteitsverf wordt gebruikt, en hoeveel (lak)lagen de schilder aanbrengt.

schildersbedrijf Alkmaar

Schilder in Alkmaar gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Schilder in Alkmaar gezocht? Krijg een persoonlijk advies! Daarnaast kunnen schilders kunnen het uiterlijk van in en buiten jouw huis verbeteren.

Vraag via het offerteformulier een offerte aan bij meerdere schildersbedrijven. Je ontvangt maximaal 5 prijsopgaven, die je onderling met elkaar vergelijkt op prijs, aanbod en kwaliteit. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Een schildersbedrijf helpt je bij allerlei klussen binnen of buiten het huis.

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt rondom het inschakelen van een schilder en het laten uitvoeren van schilderwerken. Daarom hier nog een paar veelgestelde vragen!


Een offerte van een schildersbedrijf uit Alkmaar bestaat uit de volgende onderdelen: de totale kosten en de onderdelen waaruit de kosten bestaan, berekening btw, de werkzaamheden, geldigheidsduur, garantievoorwaarden en welke materialen er gebruikt worden.
Het vergelijken van offertes en gratis en zonder verplichtingen. Als je benieuwd bent naar de prijzen, of schilders wilt vergelijken vul je het offerteformulier in. Je ontvangt vervolgens offertes van maximaal 5 schilders uit je eigen regio. Deze offertes kun jij rustig gaan vergelijken. Ook kun je desgewenst via deze bedrijvengids handmatig contactgegevens opzoeken van schilders in Nederland. Let wel: deze schilders die je zelf opzoekt zijn dus niet altijd bij ons aangesloten.
Goed schilderwerk bestaat uit verschillende onderdelen: voorbereiding, behandeling ondergrond en een goede verflaag. Ook eventuele reparatiewerkzaamheden, zoals het herstellen van plekken met houtrot, zijn belangrijk.
Schilderwerk buiten moet na 4 jaar een inspectie en onderhoudsbeurt krijgen. Na ongeveer 7 jaar is het belangrijk om de grote schilderwerken volledig te vernieuwen. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks te controleren op blaasjes en beschadigingen.

Wil je verzekerd zijn kwaliteit en snelheid? Schakel dan een professioneel schildersbedrijf in voor al je schilderwerken. Een schilder neemt veel werk uit handen en geeft je daarnaast handig advies over de mogelijkheden en verfsoorten.
De perfecte schildertemperatuur is 19 graden. Echter kun je prima buiten schilderen als het tussen de 10 en 25 graden is. Als het te koud is droogt de verf niet goed genoeg en is er dus kans dat het niet goed hecht. Is het juist te warm? Dan is er kans op blaasjes onder de verf.
Over het algemeen moet je de buitenkant van een woning om de 5 à 7 jaar schilderen. Hierbij geldt wel dat het schilderwerk goed onderhouden moet worden, anders is de levensduur waarschijnlijk korter. Gaat het verf bladderen of verpoederen? Of zijn er beschadigingen en verkleuringen te zien? Dan is het tijd om het schilderwerk te vernieuwen.
Het schilderen van een tussenwoning kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. Hoe groter het huis, des te hoger de kosten. Voor een hoekhuis liggen de kosten rond de €3.000,- tot €6.000,- en bij een vrijstaand huis beginnen de prijzen vanaf €6.000,-. Het gaat hierbij om buitenschilderwerken.